Ännu inga skåp.

Men jag har fått på mig de apfula långkalsongerna och dricker glögg och slår in julklappar med Bo Kaspers på stereon. Finns inte mycket som slår det.

Har börjat få lite reslängtan igen. Framförallt någonstans dit det är varmt och där frukostbuffén innehåller amerikanska pannkakor med vaniljsirap och dit man kan ligga och lyssna sig halvdöv på havet. Men just nu skulle varsomhelst sitta fint.
Inte för att det var så längesen. När mannen fyllde år fick han en resa till Island av mig så vi åkte alldeles nyss egentligen; i slutet av oktober, men jag är absolut redo igen. Island är kanske inte mitt egna förstahandsval men det är kallt och jävligt och maken älskar allt som är späkigt så jag visste att han skulle uppskatta det, och det gjorde han.

Hotellet hade fattat grejen. Badkaret stod på hoppavstånd från sängen.

Det är bedövande vackert i Reykjavik när det är en alldeles för tidig en lördagsmorgon och alla affärer är stängda och man fryser kinderna av sig och det inte gör någonting alls för att man är där med honom.

Vi åkte till Blue Lagoon och skvalpade runt bland allt det varma, ångande tills kylan hade gått ur kroppen och det kändes lätt att andas igen.

Och jag hittade världens sötaste gubbe! Jag ville bara nypa honom i kinderna och ta med honom någonstans och äta äpplen och fnissa åt hemligheter:

En kväll hittade vi jordens mest underbara restaurang; Hummerhuset. Alla möbler var udda och skrangliga och hummerstjärtarna var att dö för litegrann:

Där satt vi timmar och pratade strunt och njöt av maten tills stället var fullt av norrmän och isländare och det var dags att bege sig till hotellet. Dagen efter åkte vi en skranglig minibuss ut i bushen för att rida islandshäst. Det var ljuvligt. Mannen fick en lat, halvfet ponny medan jag fick tampas med en aningen bipolär sak som var så envist springande att jag tillslut gav upp och bara skrattade hela turen.

Och sen var det söndag och dags att åka hem och jag hade hittat en vintagebutik och frossat i härliga 50talsklänningar i havsgrönt tyg och mannen hade stoppat resväskan full med isländskt får, men vi tog oss igenom tullen på något sätt och säga vad man vill om Island men det är vackert på det där sättet som känns mellan revbenen när man åker därifrån.


6 kommentarer till “Ännu inga skåp.

  1. Island är lite mindre kallt i juli-augusti faktiskt. Men det är ett helt fantastiskt ställe – maken och jag var på bröllopsresa där i somras. Nästan två veckor var vi borta, hade hyrbil och tog oss runt hela ön. Vi gick aldrig till Hummerhuset men vi åt annan hummer som var ljuvlig.

    Dina bilder är fantastiska, får mig att längta tillbaka ännu mer. Sitter här med ett fånigt leende på läpparna. Och att rida på Island- visst är det oslagbart!

  2. Vilka… underbara…. bilder… nu blev min längtan efter att åka till Island ännu större, har aldrig varit dit, men fått för mig att jag skulle gilla stället. Vad har du för kamera? eller ja, du verkar vara en hyfsat bra fotograf så det kanske kvittar 🙂

    Ha en bra kväll i fulkallingarna!

    //Elvira

  3. Bilderna… är … underbara… får mig att längta tilll att åka till Island ännu mer, har aldrig varit dit, men jag fått för mig att jag skulle gilla stället. Vad har du för kamera, eller ja det kvittar kanske, det är väl fotografen som gör halva jobbet.

    Ha det bra i fulkallingarna 😉

    //Elvira

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg