När jag blir stor.

När jag blir stor, eller snarare när jag blir gammal, ska jag ha oranget hår och börja röka igen. Ja det ska jag. Jag ska flytta till västkusten och öppna upp ett litet galleri, trots att jag inte kan ett dugg om konst, och jag ska ha zebrarandiga fotvida klänningar som fladdrar när jag går och jag ska börja röka cigaretter igen

alltid inomhus trots att man inte får, cigaretter med långt munstycke

och där ska jag stå i mitt lilla galleri med ryggen mot dörren och röka och titta ut mot havet och vifta lite med cigarettmunstycket åt folk som kommer in.
Kanske ska jag till och med måla tavlorna själv? Jo, det ska jag nog. Obscena färgglada tavlor föreställande mig själv naken, som jag ska döpa till oförståeliga saker bara för att. Och så ska jag stå där och berätta för folk med min cigaretthesa röst att de är mig dom tittar på, naken, bara för att få dom att känna sig lite illa till mods.

Jag ska ha för mycket smycken också och dricka för mycket martinis och Nelly ska komma förbi med jämna mellanrum med sina handdukspojkar och så ska vi sitta på min veranda mot havet och få tånaglarna målade i våra leopardbikinis och jag ska ha solhatt över mitt orangea hår och skratta för högt och kalla alla jag känner för daaaarling medan jag kastar med håret och rasslar med smyckena.

Förmodligen ska jag vara ganska rynkig också efter all sol, men det gör mig ingenting, och vi ska ha en segelbåt som gör mig sjösjuk men som får ligga vid bryggan eftersom den är vacker att titta på och ibland sitter vi i den och ser solnedgången och dricker rosé och säger just ingenting alls. Och min man ska ha blivit fårad och ännu tystare än idag och han ska muttra runt bland rabatterna i sina marinblåa shorts och skaka på huvudet och mina och Nellys hyenaskratt och sen ska han kyssa mig på kinden och bege sig iväg för att spela golf med grannarna.

Ja.

När jag blir gammal ska jag bannemig ha oranget hår och ett galleri på västkusten med tavlor på mig själv.

5 kommentarer till “När jag blir stor.

  1. Underbara drömmar som går att uppfyllas! Du har otroligt fina texter, skall fortsätta och läsa. Jag är själv bildkonstnär/konstgrafiker så ja ”såg” dendär bilden med holkcigaretten, orangahåret, leopardbikinis tavlan framför mej. Trevlig söndag !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg