Vi överlevde.

Nu har de sista gästerna åkt, fem maskiner disk är avklarade och ute i vardagsrummet ligger två salukisar utslagna på varsin fårskinnsfäll i soffan och sover. Vi överlevde.

Det var en kaosartad, underbar jul i samma stil som ”Tomten är far till alla barnen” fast utan de snuskiga bitarna. Vi hade min väna syster och hennes fyra hundar och hennes fyra barn, min mamma pansarvagnen med fnittriga Göran och deras två yrväder till vovvar, Svåra Lena (som fick en icurl och blev så lycklig att hon knappt kunde sitta still), mannens sociala hundälskande pappa samt hans absolut inte hundälskande mamma, mannens fina syster och så vi två. Det skrattades och åts och åts och åts och öppnades paket och mitt i alltihop satt jag på golvet och slogs av hur jag verkligen blir mer och mer lik min mamma när vi diskuterade hur vackert det hade varit med en uppstoppad fasan hängande på väggen och mannens mamma såg lite äcklad ut och allting var upp och ner och överallt men ändå precis så som det ska vara. Det var som om Ceasar Milan och Solsidan hade en julspecial tillsammans. Norén skulle varit stolt.







Och vet ni? Nu har jag en symaskin. Så nu jäklar. Men idag blir det inget lapptäcke, för den här dagen hade jag tänkt spendera med att ligga i soffan och äta ost.

6 kommentarer till “Vi överlevde.

  1. Ser ut att ha varit en underbar jul! Hur får du ditt olivträd att se ut att må så bra inomhus mitt i kalla vintern? Mitt har tappat nästan alla sina blad och trivs inte alls i lägenhetslivet. Några tips till en olivträdinomhusomvinternrookie?

    1. Oj jag vet inte. Det står ganska svalt och så vattnar jag det bara en gång i veckan. Jag var lite orolig för just det trädet eftersom det står i det varmaste rummet, men just vid fönstret håller det sig ganska kyligt. Det ska ju egentligen övervintra nu.

  2. hahaahaha…stringtrosa! UNDERBART! 😀
    Har hittat till din blogg idag och sträckläst såhär långt. Tusen tack för härlig läsning!!!
    //Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg