Att vara en hemsk person.

Jag är nog ganska öppen och tillitsfull som person. Eller inte nog, jag är det. Jag tror fullt och fast att alla människor är goda tills motsatsen bevisas och jag trivs med det förhållningssättet till världen eftersom jag avskyr att vara bitter och eftersom jag inte vill gå runt och förvänta mig att bli blåst – för det skulle ta mer energi än jag är beredd att slösa. Och jag har ganska generösa gränser med vad jag tycker är okey att man gör mot varann.

Men.

När någon väl kliver över den gränsen, när någon försöker blåsa mig eller behandlar mig på ett sätt jag inte tycker om eller utnyttjar mig eller vadsomhelst; då blir jag ingen trevlig person. Alls. Jag är, och detta skäms jag för, en extremt långsint och extremt hämndlysten människa. Jag tänder till på allt jag har och sen hamnar den personen i min lilla svarta lista och därefter är inget sig likt mellan oss igen. Jag sparar på oförätter som andra samlar minnen.
Tack och lov händer detta inte så ofta med personer i min närhet, men man möter ju då och då personer utanför sin direkta sfär som inte vet vem du är och som på något sätt tror sig veta att de är smartare än du. Och det är något av det absolut värsta jag vet. När folk underskattar mig. När de tror att jag är dum i huvudet och att de kan komma undan med vadsomhelst. Då ser jag svart och sen kan jag driva saker hur långt som helst på ren principsak.

Som kvinnan vi köpte vårt hus av. Under köpeprocessen började taket läcka in på ett ställe hon tydligen haft problem med tidigare och det skrevs in i ett tillägsavtal att läckan skulle åtgärdas innan vi flyttade in. Såklart. Vem köper ett hus som läcker utan att göra avdrag på köpesumman om det är tänkt att man ska fixa det själv? Nä just det. Hon tar dit en firma, pekar på ett ställe hon tycker verkar lämpligt (vid en igenlagd dörr) och säger ”där läcker det, täta där” vilket firman gjorde. Allt frid och fröjd trodde vi, men när vi bott i huset i tre veckor och första regnet kom så läcker taket fortfarande in i vardagsrummet. På exakt samma ställe. Och det är nu det börjar. Vi hör såklart av oss till mäklaren och säljaren och menar på att läckan ännu inte är just åtgärdad med tanke på att det.. tja… läcker in fortfarande så fort det regnar. På exakt samma ställe. Det känns ju ganska solklart vem ansvaret ligger på. Men nej; säljaren har dragit på det här sen oktober och idag fick vi svar på vår skriftliga reklamation med ”nej, det står i tilläggsavtalet att jag ska täta vid igenlagd altandörr och det är det jag har gjort”. Wtf?! Och här tar mitt tålamod slut. Från början har vi sagt att vi struntar i alla följdskador som uppkommit på grund av läckaget men nu jäklar. Nu kommer den hemska personen i mig fram och jag ska dra det här så långt jag bara kan, på ren princip. Skit samma om det tar tre år. Nu ska vi hitta den grymmaste fastighetsadvokaten som finns på den dyraste adressen i Stockholm och sen ska vi stämma arslet av henne. Och om det visar sig att det är tilläggsavtalet som är så pass amatörmässigt utfört att vi inte kan klämma henne på ett tak som inte läcker; ja, då ger vi oss på mäklaren, som har utformat avtalet. Det är ju därför man använder sig av en mäklare; för att avtalen ska vara korrekt utformade. Och jag blir så hämndlysten att jag inte bryr mig det minsta om ifall den rättsliga processen kostar lika mycket som det skulle göra att själva fixa ett nytt tak – det är den där principen igen.

Och det är säkert dumt. Man borde kanske bara sucka och tänka äsch vi bråkar inte och vända andra kinden till. Men nu är jag en hämndlysten, ond människa och nu ska jag och mina principer ställa till med ett helvete.

19 kommentarer till “Att vara en hemsk person.

  1. He he he… På henne bara! I vissa lägen har man RÄTT att vara hämdlysten!

    Vi sitter i precis samma sits, fast med en sommarstuga… Och det här skall SVIDA, för den förre ägaren… Bara av princip… Mohahahaaaaa…… //Carin

  2. Kör på så mycket du kan och orkar, finns inget värre än att folk tror att man är dum!Jag tror säkert att du vinner över henne!!!!m

  3. Hei. Jeg tror ikke på å tilgi folk som ikke angrer i det hele tatt, skal man tilgi da så får det som dette:
    Du tilgir deg selv for å ha trodd på det hun sa.
    Rett skal være rett, og jeg synes du kan trygt kontakte advokat:-)
    PS. ble så inspirert av dine innlegg om folk som ikke tør å gjøre endringer (arbeidsplass) at jeg laget en liten blogg om endringer:-)

  4. Jag förstår precis. Jag skulle ha blivit precis lika arg (och blev, när vår badrumsrenovering drog ut på tiden och krånglade i somras). Som tur är kostar rättslig rådgivning inte mycket i mitt fall eftersom jag bara går till maken. Jag håller en (mental) tumme för att ni får rätt, för så här ska det inte gå till!

  5. Helt j-vla rätt! Vi råkade ut för liknande människor när vi köpte vår lägenhet. Jag blir så vansinnig! Dom fick sina fiskar varma kan jag lova. Jag hejar på er och hoppas att den helt blåsta hustanten får smaka på vad hon förtjänar!!

  6. Helrätt! Jag tror att säljaren har 2 år med ansvar om det dyker upp fel med huset/lgh`s köpet, som den är betalningsskyldig till, eller ersättningsskyldig.

    Stå på Er! Vik er aldrig, men sätt er inte i dyra rättsprocesser om ni inte har ”vattentäta” 😉 bevis bara, då det kan sluta med att ni betalar huset en gång till..
    Berätta hur det går 🙂

  7. Ohhh jag känner igen mig på pricken… bara på henne/mäklaren. Finns inget värre än människor som tror att de kan göra som de vill… och dessutom tror att de kan komma undan med det.
    Detta kan bli en intressant följetong…jag hoppas dock att det reds ut snabbt och att det inte kommer kosta skjortan…

  8. Du är inte alls en hemsk person! Principer är viktiga! Och i sådana här fall ska du absolut inte vända andra kinden till! Lycka till med fightandet! 🙂 Håll oss uppdaterade!

  9. Heja dig! Du ska absolut inte ge dig, principer är viktigt. Alltså, vissa människor… Jag blir ofta förvånad över hur många helt tycks sakna allt vad vanligt folkvett och hyfs är.

  10. rätt ska vara rätt!
    jag är precis likadan, men har som tur är inte råkat ut för den där kalibern av hemska människor. än.

  11. Är helt på din linje! Tro inte att jag är dum för då blixtrar det till. Rätt ska vara rätt och det är en principsak.
    Stå på er!

  12. Förstår Din känsla. Tror också gott om människor tills motsatsen är bevisad. Det kallas besvikelse om det sedan är på ens egen blåögdhet eller att den andra inte lever upp till ens förväntan som gör en besviken…… Men rätt ska vara rätt och har Ni råd med dyr advokat så ge järnet….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg