Att ha fredagslunch.

Fredagsluncherna är alltid extra njutbara här på kontoret, eftersom vi redan ätit en långfrukost tillsammans och man egentligen fortfarande är aningen för mätt och aningen för urskrattad för att orka sig ut och hämta tillbaka något att äta.

Därför sitter jag nerhasad på kontorsstolen och pratar med Svåra Lena istället för att snabba mig ut, vi stirrar tomt på varann och fredagsgäspar med jämna mellanrum och hon har klistrat fast glitterpinnarna från Provivadrinken på sin datorskärm så de står som färgglada palmer i synfältet.

Elallergiker? säger Svåra Lena.
– Ja?
– Hur tusan gör dom när det åskar? Va?
– Hur menar du nu?
undrar jag och petar på en glitterpalm.
– Jamen… Då är det ju fullt av elektricitet i luften. Hur gör dom då? Gräver en grop och gömmer sig i?
Vi funderar på detta ett tag utan att komma på en bra lösning.
– Bha, humbug! konstaterar Svåra Lena tillslut och ser litegrann ut som en sjöpirat i sitt spretiga röda hår och dagens örontingeltangel.

Och sen tycker preggomagen att det är dags för mat så nu ska jag ge mig ut i kylan och flexa fingrarna i tumvanten och köpa mig en stor smoothie med extra allt, och sen ska jag vandra planlöst en timme och hitta mig vackra saker och njuta av att det är fredag och att hela helgen väntar.

7 kommentarer till “Att ha fredagslunch.

  1. Tycjer som Lena (humbug).. har en faster som påsto at hun var El allergiker. Hun ville ikke komme på besøk om man ikke slo av lyset og tvn (så fikk hon ju inga inbjudningar…)
    Ha en fiin fredag:-)

  2. Jag vill oxå ha en fredagslunch, istället blev jag igårkväll attackerad av värstingförkylningen! Hade förvisso en föraning redan i onsdagskväll med halsont och örsprång,som jag naturligtvis skyllde på blåsten här i Skåne!!! Men bacillerna fick fäste och här pendlar jag mellan säng och soffa och tvärtom, vilket gör mina 2 hundar lite lätt förvirrade. Skriv mer vackert så jag har något att se framemot!!!!M

  3. Det låter väldigt trevligt med fredagslunch. Är man hemma varje dag så blir luncherna inte så väldigt exotiska. De handlar mest om att få i sig något för att man är hungrig och för att ju bebis förstås måste äta. Får ge mig ut på en riktig fredagslunch med en vän snart låter det som. kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg