Att ta sig ut.

Det är en strålande dag så medan mannen åker för att basta och doppa sig i isvakar drar jag halsduken några extra varv runt ansiktet och ger mig ut för en promenad med flickorna. Det är sådär mellanvintervackert nu; solen står högt och värmer när det är lä, men gräset knastrar fortfarande av frost och bara ena sidan av huset står och droppar och lovar vår. Inomhus sträcker mina lagerbladsträd ut sig mot fönsterrutan och jag längtar tills jag kan baxa ut dom i trädgården och tills jag kan få ut olivträden på balkongen, men det är veckor kvar innan risken för frost är över och alla växter kan få andas utomhusluft istället.

Jag är inne i en hemmaperiod igen; jag vill slipa och tapetsera och måla om – men det enda rummet kvar att göra är barnrummet och jag har inte mod nog i hjärtat för att påbörja det riktigt ännu. Men tids nog kan jag få ge mig i kast med snedtaken och bjälkarna och trägolvet där inne och skapa det lilla krypin jag redan har målat upp inne i huvudet (men fortfarande jobbar med att ha kvar just där) och stå lycklig och färg-ner-skvätt i arbetsbyxor och bara fötter. Det finns inget bättre än att renovera och inreda och leta just-de-rätta-sakerna. Tids nog är det dags igen.

Men nu är vi tillbaka i värmen och jag ska återgå till att läsa Lennart Nilsson och försöka hitta min bönas lilla hjärtslag genom magen med fingertopparna trots att jag vet att det inte går.

9 kommentarer till “Att ta sig ut.

  1. Jag är allt lite avundsjuk på mannen din som får bada bastu och slänga sig i isvak. Det har jag inte fått göra på hela vintern och det blir liksom inte riktig vinter om man inte får det…

  2. Du har rätt i det där. Det är så mysigt och roligt att göra om och renovera men frågan är om inte det är nästan ändå mysigare och roligare att skapa sig alla olika bilder i huvudet. Låter som en skön söndag!!

  3. vi har ju ingen isvak i anslutning till vår bastu men stora ,vita snödrivor…..och en gång nu i vinter så har vi kastat oss ut i nysnön………men jag måste då säga att jag ärligt talat trodde att jag skulle få en hjärtinfarkt….

  4. Jag är hellre hemma och fantiserar och planerar inredning och letar saker som passar än att bada i vak!!!! Här har det varit en förmiddagslur för att bota förkylning, därefter några timmar framför TV:n med en serie.Kan inte komma på något bättre än en slappar söndag, hade dock velat komma ut i det vackra soliga vädret idag. Ikväll vankas Solsidan och hemmagjord pizza mums… M

  5. Gahhh… galet.. isvak… burrr =/
    Jag väntade med att sätta färger och ordna möbler till min lille killes rum innan jag visste ”vem” han var… han bodde ju ändå inne hos oss det första halvåret vilket gav mig gott om tid att ordna det precis så som jag ville att han skulle ha det… bara ett tips, så känn dig inte stressad =) Kraam

  6. Åh jag älskar att måla! (sålänge någon annan tvättar penslarna 😉 ).
    Vi har upptäckt att kallbadhuset har afterwork på fredagar så nu är det ett måste med ett bad i havet och sen gott vin på det minst en gång i månaden 🙂

  7. Jag tycker så mycket om din blogg! Undrar just hur jag hittade den? Mest gillar jag att kärleken genomsyrar allt du skriver 🙂 Så blir jag lite avis när du skriver om promenader på stranden 🙂 Må så gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg