Att gå mot ljusare tider.

Det är ljusare ute, märker ni det? När jag kliver av bussen är det inte längre kvällssvart utan mer blåaktigt; gatlyktorna har slutat lysa eftersom de inte längre behövs och himlen har en nougatfärgad rand längs horisonten. Även om kylan ligger stilla över gatorna och får mig att huttra i halsduken så är det ändå ljusare – och därmed ett steg närmare värmen. Våren.

Det jag kan längta efter mest och som är det största vårtecknet för mig är dammet efter bussarna. Då vet man. När de gröna stadsdrakarna pustar ut från trottoarkanten och lämnar ett moln av damm bakom sig, då är det på riktigt varmt igen och man går med jackan under armen och lyfter på håret för att svalka nacken. Eller när man går ner till hundtranden mdd ett stort solparasoll och spenderar dagen på sanddynerna medan flickorna springer sig trötta i vattenbrynet och skäller på närgångna jack russelterriers med skägg.

Så ja, det är mycket tjat om våren nu men snart är februari över och den här vintern har varit lika ihållande kall som den förra. Och jag har tusen kvadratmeter trädgård att förälska mig i och nästan all solbränna från i somras har suddat ut sina bikinilinjer och försvunnit. Jag är inte gjord för det här klimatet – jag blir stel och blåaktig och trött. Jag trivs bäst i den torra, himmelshöga värmen; den som får mannen att trycka i skuggan och rodna på huden trots hög solskyddsfaktor och jämna dopp i havet.

Men hursomhelst. Nu blir det ljusare ute. Redan.

20 kommentarer till “Att gå mot ljusare tider.

  1. Man kan inte tjata för mycket om våren, vi som trivs bäst det halvåret här i landet kan liksom inte hejda oss nu, nu ÄR den på väg så är det bara! Att bo nära havet som ni verkar göra är en livslång dröm jag har, gärna i ett varmare land där sommaren alltid råder men här i Sverige skulle oåx funka… bara inte lika bra 😉
    Kramar

  2. Hejsan!

    Ramlade in här hos dig av en slump. Och vilken trevlig slump sen :-). Vilka fantastiska bilder du har tagit på era hundar – helt underbara! Vi har hund också, o han är minsann inte så lätt att fånga på bild ;-).

    Jag lägger din blogg genast till mina favoriter, hit vill jag förstås återvända :-)!

    Kram/ Åsa

  3. Ja det går mot ljusare och varmare tider, tack och lov! Men just nu i skrivande stund faller det vita snöflingor från himlen och dom lägger sig ovan på varandra på marken. Det börja bildas en vit hinna över asfalten och jag känner hur hela min kropp sjunker ihop med en suck, jag ville ju ha vår nu.

  4. Även här är jag nog mer som din man. Men vi har ju också trädgård att förälska oss i nu till sommaren och sedan har vi planerat ett besök hos den franska fastern i Normandie och kusinerna i sydfrankrike så värme kommer vi få mer än nog av!

  5. Hur länge har ni bott i ert hus? Vi flyttade strax innan jul in i vårt och har nog aldrig längtat mer efter våren, just för att få se vad som finns under meter av snö. Att det sen är närmare 3000 kvadrat får mig att bli att bli smått euforisk….

  6. För mig är våren den bästa årstiden som aldrig kan bli uttjatad. Jag älskar att det blir ljusare o ljusare o att solen är framme mer och mer. Det är som vår, fast vintern fortfarande biter sig fast. Och jag älskar’t.

  7. Ojoj du skriver såå bra! Jag måste ta mig härifrån så jag kan jobba nåt idag 😉 Men jag återkommer senare och läser mer!

    Ha en trevlig måndag!

  8. Ja man längtar onekligen efter vår nu! Vårsolen är ljuvlig, kasta jackan är underbart och första röda näsan är ännu bättre 😉

    Ha en fin dag!

  9. Jag har oxå lagt märke till att det inte är fullt så mörkt när man kommer hem på kvällen och att det är ett annat ljus på dagarna med blev lite nertryckt i min längtan efter vår idag då det singlar stora snöflingor förbi fönstret!!!Har inte samma längtan till trädgård som du har men däremot längtan till våren.Det är trots charmigt med våra årstider tänkte på det häromdagen när blåsten letade sig innanför jacka vantar oc mössa hundarna skulle snosa på allt medans jag bara ville in, var det verkligen just här jag gick i somras och bara önskade mig snö och blåst för att svalka mig? När värmen var så bedövande kvalmig så hundpromenaderna tog musten ur både hundar husse och matte??Jo, det här och det är det som gör vårt klimat så levande att både få uppleva tropisk värme och arktisk kyla samma år!M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg