Att ha vårväder.

Idag är det ett såntdär väder igen; när solen kastar sig in i köket så fort vi öppnar dörren för att gå ut och hämta tidningen och när fåglarna försöker överrösta varann i trädgården. Med ens blir tröttheten mindre och luften lättare att andas. Det gör ingenting att man fortfarande får ha tjocka jackor och stå och stampa lite i väntan på bussen – det är vårväder. Även om det kanske inte ännu är så att man kan stå i överdrivet stora solglasögon och le krampaktigt med salt i håret och med skorna i handen så är vi iallafall på väg dit. Det går åt rätt håll.

Här på jobbet sjunger Svåra Lena jag vill tacka livet och sveper in sig i den hjärtbeprydda filten och jag dricker dagens andra kopp choklad. Det är barnmorskebesök idag minsann! Jag och mannen ska dit och prata om vad det är för fel på våra föräldrar och jag antar att hon ska väga in mig och kanske klämma lite här och där. Det börjar bli verkligt, detta.

Och andra spännande saker med att vara gravid? Det är förmodligen enda gången man får höra sin man mumla glöm inte ditt klamydiatest, älskling när man är på väg att kräla sig ur sängen för att morgonkissa.*

* förtydligande; klamydiatestet är obligatoriskt för preggon. Det är alltså inte så att jag tycker att det kliar lite. Om ni nu undrade.

16 kommentarer till “Att ha vårväder.

  1. Det är samma här, vårkänsla men -2 i Stockhom, fast det e soligt, snön e nästan helt borta 🙂
    Hoppas allt går vägen idag, härligt!

    Kram å

  2. Åh vad härligt med vårväder, det är fan fortfarande kallt här i Umeå..
    Vi har fått nån plusgrad med det blåser så förbaskat!
    Lycka till hos barnmorskan! 🙂

  3. Härlig bild på dig, ja nu är våren på väg, även här lite norröver, gått och rekat vilken väg som är närmast till busshållsplatsen och upptäckte då att vinterjackan börjar bli alldeles för varm i solen, ett mycket gott tecken. Hoppas verkligen att det löser sig med huset, verkligen trist att det blivit som det blivit, du har ju fullt upp att skapa liv ju..

    Apropå det där med att bli klappad på magen när du är gravid, klappa tillbaka vettja 😉 .. Annars är nog det bästa att bara stänga av öronen när det gäller kommentarer osv. det är sånt som folk rapar ur sig av ren vana.

    Ha det gott i solen.

  4. Här har det visserligen varit minusgrader men vi har smörjt oss med solskyddsfaktor 20 och haft solglasögonen på näsan hela dagen, som bjöd på en långtur upp på fjället med matsäck med utsikt över Sylarna. Fjällen när de är som bäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg