Att ha världens bästa arbetsplats.

Ja, ni ser ju. Preggovänlig arbetsmiljö i allra högsta grad. Något kilo lösgodis (sådär färskt så det är mjukt och får det att ila i gommen) på ett stort fat – fritt för frosseri. Kan inte bli bättre.

Nu är jag alltså både lunch- och godismätt och sitter och vaggar på stolen och lyssnar på hur Svåra Lena blivit utskälld på Hansa av en tant som var rädd om sina Clinique-prover. Och så har jag lite i-väntan-på-Sigge-pirr i magen samtidigt som jag tycker att det är så ofantligt sorgligt för Sigges pappa som går där hemma och plockar ihop hundgrejer och samlar tillhörigheter och förbereder sig på att lämna en älskad hund hos någon annan. Jag börjar lipa bara jag tänker på det, och jag måste hindra mig själv från att skicka fler än ett åh detta är så sorgligt jag lider med dig men jag ska ta hand om honom på det bästaste sättet-sms om dagen. Jag är egentligen för blödig för sånt här.

Och igår kom jag på den goda idén att förmedla min graviditet på mansspråk till Scout Valiant istället för att sitta och örla om veckor hit och dit, så jag klappade honom på axeln och sa:

Tänk att jag har gått en tredjedel av tiden nu, älskling, och inväntade en reaktion.

Och mycket riktigt; det var som att någon tände en lampa där inne och hans ögon blev stora som pingisbollar och sen dess har han gått omkring där hemma och mumlat en tredjedel av tiden? en tredjedel av tiden! för sig själv med konstig blick och ett svagt leende.

Men nu? Lite mer godis, några timmars jobb till och sen hem och ta emot den nya familjemedlemmen.

22 kommentarer till “Att ha världens bästa arbetsplats.

  1. en tredjedel av tiden:-)) smart sagt! Menn føler seg jo litt ”utenfor” …. Min mann har aldri helt forstått seg på meg, men det beror mest på at vi er så ulike…F.eks:
    Her om dagen åpnet jeg et vindu i en viss fart for å rope til barna, og etterpå har ingen klart å lukke det (i et NYTT hus)…Hvordan klarte du det?! spurte han, og viste meg at det var to ulike måter å åpne vinduet på, og jeg har faktisk prestert å kombinere de to! Så nå må han skru ut hele vinduet for å fixe det! ..ikke så rart at han rister på hodet stakkars….:-)

  2. Hahha gu va du e söt 🙂 du är så himla söt i ditt sätt, å jag kan se de där pigga ögonen framför mig hahha.

    Jädrar va jag blev avis på den där godisskålen…
    Kram å fin helg

  3. Jag är också blödig. Men just för att du är blödig är ditt hem det rätta för Sigge. Bor ni långt ifrån varann, Sigges förra pappa och ni? Isf kan ni kanske träffas ibland och fortsätta ha kontakten. Om han vill.
    Kram.

  4. fast näää var den där bilden verkligen nödvändig? åh… lösgodis. ut i snöstormen och valla hundarna till ica ba…

  5. Men varför lämnar han bort sin hund..?? Jag har otroligt svårt att änka mig gör nått sådant mot min prinsessa.

  6. Lycka till med Sigge! Ser fram emot nya underbara bilder på hundarna! Om vi bodde närmare skulle jag be dig fota mina kameler, dina bilder blir så himla bra!!

  7. Åh, jag förstår precis det där. Lite så var det när vi hämtade svartkatten och han bara var en liten tuss. Barnen i familjen grät över att ytterligare en kattunge skulle få ett nytt hem och vi kände oss som värsta skurkarna, samtidigt som vi var jätteglada över vårt lilla knytt. Nu är det ju inte riktigt samma sak med en vuxen hund som med en kattunge som är uppfödd för att säljas, men det finns likheter.

  8. hur är det med en arbetsplats där man några gånger/år får klä ut sig i nån barnslig (på ett bra sätt) kostym och vinka glatt åt barn som pekar och utropar ”titta mamma, snövit!” eller ”kolla pappa, darth vader!”, när man ser glädjen i deras ögon när en butiksresa är sååå mycket roligare (både för barn och föräldrar), när man skapar en bättre kontakt till kunderna – för vem kan nu vara sur och tvär när man blir betjänad av ett troll eller en häxa?! 😉
    iaf dom dagarna tycker jag att jag har världens bästa arbetsplats 🙂

  9. J*****vlar, jag som hade tänkt skippa godiset idag… Blir till att tänka om!
    Gud vad fint du skriver om Sigge. Jag förstår känslan så väl. Har själv varit tvungen att lämna bort en älskad katt för tre år sedan och stortjuter fortfarande varje gång jag får mail av nye ägaren med text och bilder 🙂

  10. Lyckost dig idag med lösgodis och Den grå som ska komma!!! Jag har fått babygos i eftermiddagssom nog varar till söndag, och träffat en god vän som jag inte sett på länge, sitter nu och väntar på middag med en Gimlet och mina favoritbloggar, kan det bli bättre? M

  11. Jag tycker att du och din Scout Valiant är alldeles för underbara. Det förhållandet ni har verkar vara det bästa man kan få 🙂

    Älskar din blogg, det gör jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg