Att fira lördag.

Lasagnen är undandukad, soffan är ett kaos av filtar och kuddar och utanför hänger månen gigantisk och klotrund på kvällshimlen. Har ni sett den? Den är nästan overklig ikväll; tung och låg och känns så nära att man nästan förväntar sig kunna sträcka ut handen och röra vid den.

Vi har haft ett maraton av gamla filmer de här två dagarna, idag var det Nyckeln till frihet som gick varm och jag grät som jag alltid gör med Tooka på ena axeln och Sigge i knäet och med mannens hand i min. Nästa film blir Deer Hunter – en alldeles vidrig sak, jag vet, men efter de här två tror jag att den är ett naturlig tredjeval. Men först ska vi pensionärstitta på Körslaget och välja favoriter och debattera högt om vem som faktiskt är bäst, och jag ska fortsätt att skratta åt att Svåra Lena får mail som den här på sin annons:

Det är en intressant läsning, rådar dig gå på psykolog. Du är inte noral.

och fnissa åt hur rätt den där personen har utan att ens veta om det.

12 kommentarer till “Att fira lördag.

  1. Här hemma har vi precis ätit en god fiskgryta och avslutat med glass med hallon.
    Bamse i trollskogen har blivit kvällens film men snart ska min lilla prins gå och sova så då får jag bestämma över fjärrkontrollen. Trevlig lördagskväll!

  2. Nyckeln till Frihet är en av mina absoluta favoritfilmer.. Kan tro att Svåra Lena får intressanta svar *fniss*. Här hemma hade vi ett intressant födelsedagsfirande idag, lagom gästerna började komma åkte huvudpersonen på plogning då han hade plogjour… han hann öppna paketen och slänga i sig lite mat i alla fall *S* .. Ha en fin kväll…

  3. Jag har inte sett ngn av de där filmerna..men det får bli dags, har tänkt att se gamla klassiker snart! Vi såg en ny film idag eller ny och ny..från 2010 😉 You again hette den..den var helt ok.
    Haha..ja, kanske det..han blev faktiskt hedrad!
    Hoppas ni har det mysigt resten av kvällen också!

  4. Månen er visst så nær som den kan bli, neste gang er 2016… Uansett, ha en fin lørdagskveld! Her er det Blood Diamond på tvn

  5. den filmen är en av mina top 10! såg själv på film ikväll, men av en mer mörk karaktär…
    ligger liite efter i filmtittandet… ganska så skönt att ta sig lite tid m en Honey-Bunny, då barnen lagt sig. få hålla handen och trängas i en godisskål:)

  6. Jag har tittat in hos dig lite sporadiskt senaste tiden efter att gladvännen C (som alltid har ett öga för saker som ger det lilla extra) puschat och promotat! Men nu är jag fast!! Du skriver så härligt om just sånt som är viktigt och inte.

    Tack och kram!
    marie

  7. Ja månen var verkligen speciell igårkväll! Jag kommer alltid på varför jag sovit så svettigt och oroligt när jag ser den har väl en släng mångalenskap!!! Här åts det också lasagne bäst är att det finns till lunch idag och dessutom nästan godare!!!!!!M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg