Att förbereda sig för sommaren.

Vi har haft en mycket rättvis arbetsfördelning idag. Mannen har varit ute och slagit ner vårt staket medan jag har legat på rygg med Sigges nos mot halsen och Tooka på fötterna och ätit smågodis och läst ut Marian Keyes senaste bok i ett sträck. Nu ska bara nätet upp också sen är vi redo för en riktigt vinthundssommar i det här huset.

Säljaren hade svarat Åke idag, och hon hade gjort det själv. Mycket underligt, tycker jag. Hade jag fått ett brev från en advokat hade jag nog inte författat ett svar själv – jag hade blivit livrädd och sett till att jag hade riktigt torrt på fötterna först i såna fall. Men det är kanske bara jag. Hon skrev bara att hon ansåg att hon hade åtgärdat vad hon åtog sig i kontraktet när hon hade en kille där som smetade på murbruk för fyra tusen (riktigt så uttryckte hon sig inte men ni fattar) och att hon inte riktigt förstod vad Åke menade när han skrev att han skulle stämma henne – vad innebar en stämning och vad tyckte han att hon skulle göra? Och så passade hon på att säga att de där sju tusen hon hade erbjudit oss Av Sin Goda Vilja inte längre var ett erbjudande som stod kvar. Bra att veta. Särskilt sen det kommer en tekniker på fredag som ska fastställa läckagets orsak och lämna förslag på åtgärder – och att det i runda slängar kommer att landa på ungefär etthundrafemtio tusen med en proper åtgärd och med reparation av följdskador (något som vi för övrigt var beredda att avskriva på den tiden vi ännu inte hade behövt blanda in en advokat – bara hon fick det att sluta läcka så som hon lovat och skrivit i kontraktet). Så; ja. Vad kan man säga? Karma är en bitch.

Men nu ska jag försöka hålla mig vaken en timme till genom att snusa min man på halsen framför Mad Men och dricka upp det sista av tre liter mineralvatten. Det finns lite tid kvar att klämma ur den här helgen.

18 kommentarer till “Att förbereda sig för sommaren.

  1. Ganske logisk egentlig, hun spiller ”dum”…. Eller hun er skikkelig psyko og tror at hun faktisk har rett;-) sånne finnes jo – vi har en her som fikk noen til å hugge ned et tre på vår tomt, og så nektet hun for å ha noe med det å gjøre!…. (bare å lukke øynene og ljuge og håpe noen kjøper løgnen…)

  2. Jag läser också den boken, jag jobbar bara på att få lite tid till att läsa klart den. Det är liiite trixigare när sötungen är på utsidan. Men den verkar lovande, vad tyckte du?

  3. Åh Marian Keyes! Vad heter hennes senaste bok? Är den lika bra som alltid? Jag älskar Marian Keyes!
    Vill ni ha ett hysteriskt roligt boktips så ska ni läsa Janet Evanovisch böcker om Stephanie Plum som tar arbete som prisjägare. Hysteriskt roligt, iaf om man som mig älskar tokigheter. 🙂

    1. ”Oväntat besök på Star Street”. Den var bra, men inte i klass med vattenmelonen eller en oväntad semester, tyvärr.

  4. Åh – nackdelen med att köpa hus är ju just att man riskerar att få de där tråkiga erfarenheterna! Man vill tro så väl om den man köper av men det kan ibland visa sig vara så fel… Men ni kommer få fin ordning på det hela och så kan tanten sitta där och äta på ett surt äpple sen!

  5. Helger ska klämmas som finnar -till sista blodsdroppen ;P
    Önskar er lycka till med husprocessen och fortsatt förmåga till djupa andetag, den växande magen till trots…

  6. Din blogg är den finaste jag läst! Jag fullkomligen älskar att läsa den, tipsar ALLA till höger o vänster. Faaantasstisskt!

  7. Helt ärligt, man kan ju undra om hon har alla hästar hemma, säljaren till ert hus?? Hoppas det blir RIKTIGT dyrt för henne!! Som sagt, karma…..
    Ni verkar bo helt fantastiskt vackert och havet verkar ligga nära, kan det bli bättre? Ja, förutom läckan och tomten då, men annars?
    Kramar

  8. Åh så vackert ni bor! Det är första gången jag är inne och besöker din blogg. Var bor ni? Här i Helsingfors finns det fortfarande massor av snö men det regnar nu så hoppas även här på lite mera vårigt väder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg