Att ha dagens paus.

Det är ljuvligt väder ute. Ljuvligt. Jag går runt med Svåra Lena och försöker komma på vad jag är sugen på att äta och överallt är uteserveringarna fulla med folk som dricker kaffe och blundar och sitter tillbakalutade på stolar som är skrangliga av kullerstenen. Tänk vad det gör med folk egentligen; vårvädret. Alla blir lättare och gladare och går med uppknäppt jacka och skrattar lite högre än vad de gjorde innan. Allt på grund av plusgrader och en disig sol.

Och nu har jag tryckt i mig en pastasallad med räkor (dagens fisk!) och har snabbt gått över till en påse toksura bilar, en efterlängtad Ramlösa (denna törst!) och lite lunchbloggläsning. Vi har Stora Omflyttardagen på jobbet idag så snart kommer IT att trilla hit och svära och skruva ner mitt skrivbord och transportera det till en annan ände av kontoret, men än så länge sitter jag lugnt och skönt och har fått en himla massa saker gjort så jag klagar inte.

Och ikväll blir det samma sak som det alltid blir; mat, efterjobbetprat och graviditetströtthet i soffan och redan nu kan jag känna hur mitt huvud längtar efter en älskads knä.

Underbara vardag.

15 kommentarer till “Att ha dagens paus.

  1. Kommer i håg en graviditet da jeg kjørte rundt klokken 23 på kvelden og lette etter en cravingfood….desperat fordi de fleste butikker var stengt….

  2. Du, tack för din kommentar på min sida! =) Tror jag behöver en spark i baken då och då.
    Det är alltid jag som tar störst ansvar hemma när barnen blir sjuka. Vet inte om det blivt så bara för jag typ alltid varit arbetslös eller självmant tagit på mig ” sjukrollen” eller om det är så bara för han inte har tålamod med dom när dom är sjuka….. Han har fast jobb= lön varje månad = jaghemma och vabbar Det blir då tjafs när jag ber honom vara hemma m barnen om jag har andra planer just då, eftersom jag har dålig eller ingen inkomst alls den veckan.

    I alla fall var det gulligt av dig att skriva så idag! Tack rara du! =)

  3. Åh denna törst. Den blir än värre när du ammar sen, om du väljer att göra det. Bara så du vet 😉
    Här blir det också paus nu. Ut-i-vårsolen-paus. Me like.

  4. Hy vad de toksura bilarna ser goda ut. Tur att man inte hittar dom i affärerna här i Finland 🙂

  5. Måste prova de toksura… (Bud-)mannen finns utanför landets gränser så det blir nog till att längta ett tag till 🙂

    Låter som typ en vanlig graviddag av gott slag. Brukade hos oss sluta i sista fasen: ”Klubbad säl kl 21”

    1. Klockan 21?! Jag är imponerad! Jag tassar upp vid åtta nu för tiden och somnar ungefär en kvart efter 🙂 Helt galet vad man blir slö.

  6. Hahha, va härligt det låter, det e vårväder i Stockholm oxå, and we löööve it 🙂

    En fundering bara, är det bra med mängder av mineralvatten?
    Jag hörde ngngång att det kan vara skadligt med stora mängder av det, just att det är kolsyrat oxå..bara en omtanke 🙂
    Kram på dej

    1. Hittade på nätet: ”Hej! Nu har jag varit i kontakt med både Aqua d’or och Doris Rosling vid Livsmedelsverket som är kunnig inom området dricksvatten angående detta. Om man bortser från de miljöskäl som finns för att inte dricka vatten på flaska så finns det egentligen ingenting som man som gravid bör se upp med vad gäller mineralvatten. Här och var har det funnits uppgifter om att man (gravid eller inte) bör vara försiktig med att konsumera för mycket mineralvatten med hög salthalt (man brukar prata om natriuminnehåll när det gäller drycker). Men enligt Doris Rosling finns ingen anledning till att av den anledningen begränsa sitt intag av mineralvatten om man nu inte av någon anledning (tex högt blodtryck) går på en natrium-snål-diet. Enligt Aqua d’or är dessutom halten natrium i deras vatten 10 mg/liter, vilket enligt Doris Rosling i många fall är lägre halt natrium än i vanligt dricksvatten.”

      Häpp!Man kan inte lägga av med allt.

      1. Va skönt att det va så 🙂 Ja, man hör så mycke hit och dit, å alla har så olika åsikter om allt 🙂

        Njut vattnet nu!
        Kramen!

  7. Hello! Jag är ny här och har såklart blivit fäst vid din fina blogg! Har inte riktigt fått grepp om ditt jobb än, vad är det som görs på kontoret egentligen? Skriv gärna ett jobb-inlägg om du har lust någon gång!
    Ha en fin dag!

  8. Visst är det ljuvligt väder! Men varför är det så gott med godis?! Efter jag födde barn känns det som att jag kan leva på godis…Så var det inte innan…Mumsa på!

  9. Jamen det där med fisken alltså. Samma dag som vi for på vår västindiensemester i vintras började jag må gravidilla. På planet serverades fisk som jag senare, under busstransfern, gjorde mig av med samma väg som den kom ner i magen. Därefter har det varit fullständigt omöjligt för mig att äta fisk. Räkor går bra och makrill i tomatsås (på tub). Så varje dag smaskar jag i mig en smörgås med makrill på och hoppas på att bebben ska tycka att det är nog med fiskliknande näring 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg