Att ha blivit lite gravid.

Ja. Såhär ser hon ut nu; bönan. Ingen regelrätt babybula ännu kanske men på tok för mycket för att jag ens ska försöka gå och suga in den en hel dag. Det är lönlöst. Och det har gått så fort! Bara de senaste dagarna har den poppat ut till oinsugbar storlek och mina tröjor fastnar på den och gör den snudd på omöjligt att kamouflera. Jag har ju bara precis gått in i vecka tolv så något säger mig att jag kommer att bli aningen enorm ifall detta faller väl ut. Men här är den iallafall. Den första preggobilden.

Idag är det fredag och det innebär fredagsfrukost på jobbet och eftersom det är våffeldagen står det två järn ute i köket och bubblar och fräser och doftar himmelrike, så dagens fredagsfrukost får en extra dimension av frasiga våfflor med sylt och grädde. Hur kan man fredagssura då? Nä just det. Går inte. Så först blir det jättefrukost med världens bästa kollegor sen några timmars jobb och sen kan man få komma hem och fira att veckan är slut med vad-man-nu-är-sugen-på och några filmer och den där latheten jag nog börjar göra mig känd för snart. Och en besiktningsman som Åke skickat kommer vid nio och kikar på vårt tak och skriver ner allt viktigt och bestämmer hur mycket det där lilla kalaset kommer kosta att reparera och sen är äntligen den processen i full rullning.

Men iallafall; idag är det fredag och jag har blivit lite gravid och jag ska hem och slöa som jag alltid gör. Vad ska ni göra?

48 kommentarer till “Att ha blivit lite gravid.

  1. Vilken fin bula! Skulle gärna ha en själv 🙂 Men mina barn börjar bli lite stora nu, blir jobbigt att börja om (de är 9år). Ikväll är det jobb som gäller för min del.. Efter 1v Vård av barn och nästan 1v sjuk själv så är det dax att börja jobba igen..

  2. Underbar bild, helt klart en godkänd bäbiskula ;-)!! Kanske ligger två där inne??
    För oss blir det våfflor imorgon istället, idag blir det wok, men jag kan riktigt känna doften när du skriver.
    Här blir det skogspromenad med goa sonen och valpen, inte en helt fel dag, igår var vi ute i två timmar!
    Kram

  3. Men åh va fint 🙂
    Sådär ser jag ut om jag släpper ut min magen 😉 men jag har ingen böna där…
    Gu va vackert!
    Kramis

  4. Oj vilken söt liten bula! Eller böna kanske man ska säga.
    Här ska det i vanlig ordning tränas och sen ska det jobbas långhelg. Fredags myset blir lördags mys istället . hare gött !!

  5. Så fin bula! 🙂 Det är ju fantastiskt att det liksom fungerar som det gör..liten blir stor, eller större till att börja med.
    Vet du, jag gillar att du skriver firar om kvällar och mys. Alla dagar borde firas och det låter så rätt. Nu tänker jag fira med min havregrynsgröt att det är fredag. 🙂
    Ät en våffla åt mig också..

    Kram!

  6. Fina fina bönan. För ett år sen satt jag i samma sits. 🙂
    Idag blir det en tur till veterinären med mina två älsklingar. Det är dags att säga adjö till världens finaste gosbollar till katter. Jag har drömt mardrömmar hela natten, men det kommer bli bra det här.
    Alla som vill får gärna skicka lite positiv energi till mig, för det lär behövas.
    Hoppas du får en fin frukost, fredag och kväll!

    1. Vi gjorde samma sak för en vecka sedan; vår ena katt blev så dålig att hon var tvungen att somna in. Hemskt ledamt var det förstås, men redan på lördagen kände vi mest lättnad över att beslutet var taget och att vi faktiskt fått det gjort. Det var absolut bäst så här och ingenting vi ångrar. Har du kommit till det här beslutet nu så är det bäst som sker, och du kommer att klara det och du kommer att komma över det. Men i dag kommer du att sörja.. Stora styrkekramar till dig!

    2. ojoj! jag skickar en massa vibbar! det är så sorglig att behöva säga hejdå! ännu mer att det är en själv som måste ta beslutet, inge kul alls! måste snart själv ta ett sådant beslut…
      men bättre små bevingade kissar än aldeles för krassliga… tänker jag

  7. ååh men jag vill också ha våfflor! speciellt när här på min arbetsplats mittiallt har bestämts att numera bjuder huset enbart på kaffe, te, mjölk och socker. insert (stor suck) here.
    förut åt vi gott med bröd och ost och pålägg och hela faderullan. man tackar. så njut åt mig också av dina våfflor!
    ps. söt böna!

  8. Fiiin liten bula! 🙂

    Ja du, jag har starka förhoppningar om att ta mig ut på en joggningsrunda efter jobbet, men vi får väl se hur det blir. Vet inte hur stark min karaktär är en fredagseftermiddag… 😀

  9. Fin bild på magen! Så söt 🙂
    Dagen kommer nog att tillbringas en hel del i sängen 😉
    Hemma med sjuk son och vi ligger nu med varsin dator och frukost i sängen 🙂
    Ibland är det inte så tokigt 😉
    Solen skiner i Dalarna , men det är någon minus ute.
    Ha en underbar fredag med våfflor!

  10. Mysigt, när man verkligen börja se gravid ut, inte bara halvfet *S*.. Ha en toppenfredag, vi ska också mumsa våfflor här hemma. Och sen ska jag komma på något botemedel mot det envisa virus som har satt sig i kroppen på mig.

  11. Ojoj! det är så fint när gravida får den där lilla magen som säger ”nope, den här är inte byggd av varken öl eller chips, nejnej den här är byggd av ren kärlek”.
    Och dom där byxorna ser riktigt mysiga ut!

      1. Haha! får väl antingen införskaffa ett par herrlångkallingar eller gå direkt till källan och införskaffa en Herr med långkallingar i garderoben. Var återigen på en lunch”dejt” I’m on fire (tror jag eller slampig som min väninna kallar mig *haha*).

  12. Vilken fin liten mage. Tänk att det bor en bebis därinne. Helt fantastiskt! Låter som en fantastisk jobbfrukost. Vi kör nog våfflorna imorgon hemma hos oss.
    Ha en underbar helg! kram

  13. Åh vad kul och se magen! Är själv i tolfte veckan på onsdag men någon bebiskula finns där verkligen inte, snarare en stor uppblåst mage. Det ska bli riktigt skoj att följa din graviditet. Älskar förresten alla dina bilder på hundarna.. funderar starkt på att skaffa en salukikompis till vår italienare när vi så småningom flyttar till hus. De är ju så graciösa och vackra. I kväll drar vi till skåne och äter våfflor så vi spricker.

  14. Vilken härlig bula! Det är sååå mysigt när man kan se att man är gravid och andra kan se det också. Det blir ju en mer sanning för en själv när det syns 🙂

  15. Finaste preggokulan! Njut av den, varje steg!

    Idag är det tvätt som står på schemat och i kväll blir det våfflor. 🙂
    Trevlig helg!

  16. Du är superfin! Jag hade också en mage redan i vecka 11. Folk frågade hur långt gången jag var så det var liksom inte mycket att be för, bara att snällt svara, och också då ta emot alla oförskämda kommentarer som menade att man var helt onormal som hade en sådan stoooooooooooor mage redan i vecka 11.

    Här lyssnar vi på reggae och hoppas det ska locka fram sommarvärmen lite snabbare. Ha en skön fredag!

  17. Jamen gud vad fin du är!!!! Hoppas du får en härlig helg! Jag håller på att försöka packa inför min BARCELONARESA tills i morgon..men min son tar ut det mesta jag packar i just nu…;) KRAM

  18. Men åååh! Du är så himlans fin!
    Härligt att det börjar synas… Plötsligt fanns ingen plats kvar inåt i magen så bönan bestämde sig väl för att knuffa undan lite magmuskler och göra sig plats i sin etta med kokvrå 😉
    Framåt för magar!

  19. Vad fiin du är med den lilla kulan =)!!

    Nu när magen börjar synas så kommer den växa fort vecka till vecka.

    (((Skickar en bamsekram till dig nu)))
    Nästa söndag kväll kommer jag hem och sen ska jag läsa ikapp alla dina inlägg i lugn och ro =)

    Ta hand om dig nu och bönan och hälsa SvåraLena också!
    Kram från en resnervös jag =D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg