Att vara ute en lördag.

Jodå. Solen kom tillslut ändå. Så medan mannen stack till golfbanan har jag krälat i rabatterna och flåsat och rensat ogräs på alla fyra medan hundarna har haft high life i vårsolen. Helt underbart väder; sådär att man svettas lite till och med utan jacka när man är nära husväggen och vinden inte kommer förbi. Så idag blir det till att tända grillen igen och njuta av solen så länge vi bara kan. Som jag har längtat efter den här årstiden!

Imorgon ska vi åka till Plantagen och hamstra så mycket fröer och lökar vi bara kan. Jag har ingen aning om vad jag vill ha eller hur jag ska få det att växa, men jag är ganska sorglös i mitt landskapsarkitekterande och tror att det nog blir bra ändå. Att trycka ner lite fröer här och där kan bli en spännande mix – särskilt när man har glömt vad det var man planterade (och var). Det enda jag vet att jag måste ha är lavendel till blomsterlådorna och rådhusvin till gaveln. Allt annat blir hittepå.

Nä, nu blir det till att sätta upp håret i en knut och bege sig ut för att ta itu med rabatt nummer två. Hoppas ni har lika ljuvligt väder hos er.

6 kommentarer till “Att vara ute en lördag.

  1. Jag längtar efter min trädgård och mitt växthus som bara den! Vill vakna i morgon och se all snö vara puts väck..Har planerat i mitt huvud lite nya odlingar ..11 grader +men ingen sol ännu idag..

  2. Se där! Det vackra vädret dök upp ändå! Vi har varit ute hos hästarna, som fäller päls så det nästan regnar hår från dom! Härligt att se dom rulla sådär njutningsfullt i leran!

    Jag älskar lummigt när det gäller trädgårdar – i min framtida drömträdgård ska jag ha blåregn och humle och lupiner, trots att alla säger att dom ynglar av sej som bara den. Då får dom väl göra det säger jag! 😉

  3. Nähä, det har vi inte alls det! Men njuter av att läsa hur ni har det.
    Här är det snö, snö i massor, halt och mulet.
    Men det har lovats varmare fläktar nästa vecka, så snart..
    Och hur har Muschroomfaces det..?

  4. Rosenskära, o luktärter i nån klätterställning mitt i rabatten. Vita pioner m lavendel intill, totas ihop med blå bolltistel, rosa-lila höstanemoner, vit rudbeckia, röda varianten av kärleksört o gärna en austinros som heter Queen of Sweden… Blir jättefint ihop 🙂 Helst några av varje sort så det tar sig lite o inte blir så plottrigt…
    Köp nån låda benmjöl och rör i generöst här och var, det är fin gödning.
    Till lycke!

  5. Sigge ser ju helt galen ut på den där sista bilden! Hysteriskt!
    Vi har haft gråväder och regnet hänger i luften. Men vi har lyckats storhandla och besöka Systemet och ätit Säsongens Sista Semla (efter den ljuvliga lunchen – hade våfflor över som jag haft grahamsmjöl i och med smulad chèvre, en stund i micron, lite flytande honung och hackade valnötter blev det gudomligt).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg