Att ha en fredag.

Det var obeskrivligt skönt med sömn. Jag tassade upp lite efter åtta och tvärslocknade mellan Tant och Tooka och med handen i ansiktet på Scout Valiant som höll mig sällskap genom att slösurfa lite tills jag somnat. Fjorton timmars hålligång, som igår, tar på krafterna när man är preggo och nu börjar det bli skönt att veta att jag inte kommer att hålla det resetempot hela vägen in i graviditeten. Jag kör på till juni sen får min mammavikarie Murre ta resorna själv medan jag kan sitta på kontoret och uträtta stordåd istället.

Redan helg, alltså. Jisses. Och nästa vecka är det inte ens en full vecka utan en såndär härlig långhelg med massa röda dagar när man kan sova ut och åka till Plantagen och gå omkring i sin trädgård och peta på allt man planterat. Dessutom är det lovat dunderväder! Kan inte bli bättre. Jag planerar att fotografera och peta och sitta i solen och grilla och framförallt att hålla mig hemma. Vid närmare eftertanke tror jag att jag startar med allt det redan den här helgen, faktiskt.

Men nu ska jag ta mig in till jobbet och lyssna på vad som har hänt Svåra Lena och hennes färdtjänst idag (eftersom det alltid händer grejer) och sen blir det fredagsfrukost och fredagsjobb och tillslut bara fredag. Underbart.

21 kommentarer till “Att ha en fredag.

  1. Härligt med vår och grönska härligt med sol och värme och härligt med HELG!!!!

    Jaa äntligen påsk och långa röda dagar =)

    Ha en fin fredag rara du! kram från mig!

  2. Låter härligt! Det har äntligen lovats varmt väder hit också, så tänker njuta av värmen och hälsa på djuren på Högholmen (en djurpark här i Helsingfors). Ha ett skönt veckoslut!

  3. Underbar bild, jag drömde om att jag hade en saluki i knät, kände den inte men han va överlycklig över att se mej hahha.
    Visst ska det bli underbart med långledigt 🙂
    En fråga bara…varför åker Svåra Lena färdtjänst??

    Fin fredag på dig nu 🙂
    Kram!

    1. Ha ha alltså det är inte färdtjänst på riktigt. Det är en taxi som hämtar upp istället för buss och tar henne till bussen, eftersom det är på landet och förmodligen är billigare än att ha en hel busslinje. Det är bara jag som driver med henne och kallar det färdtjänst (mycket för att det bara är hon som åker och just de taxibilarna är såna som även kör färdtjänst).

  4. Underbart med sol, värme, trädgård och allt det där som hör till 😀 Även jag ska kickstarta ledighetskänslan med grill och vänner som köpt så söta utekaniner att de har svårt att få lilltjejen in och i säng.

    Kram Marie

    PS. På tal om att deklarera….min kille är revisor men inte hjälper det mig. Tydligen kan man bli trött på jobbet och inte vilja greja med det hemma….och jag som trodde att jag löst mitt deklarationshat så bra 😀

  5. Hoppas dom får rätt den här gången, att solen och värmen kommer! Då är det dags för oss att plantera i våra pallkragar. Hoppas ni får en underbar helg!

  6. Skönt att slippa allt resande även om det i alla fall för mig var så att jag var som tröttast de första månaderna och dunderpigg senare. Klart man blir stor och otyplig… och får inte heller flyga när man är alltför långt gången.

  7. Helg låter ju underbart, ska jobba tokmycket den här helgen o måndag, men sen är det påsklov till och med söndagen å andra sidan… Håller tummarna för det där vädret både åt dig och åt oss andra lite längre upp o Sverige 🙂

  8. Ung ryss tar över Oslo-filharmonikerna
    Ny chefdirigent för Oslo-filharmonikerna, efter Jukka-Pekka Saraste, blir den unge ryske dirigenten Vasilij Petrenko, som i dag också är chefdirigent för The Royal Liverpool Philharmonia Orchestra.

    Haha !! Varsegod..;)

  9. Jisses vad du kör hårt raring! Ät CHEESEBALLS så det står härliga till och njuuut av helgen! 🙂

    Haha tack! Ska nog göra det och känna mig ASTUFF!

  10. Kom att tänka på er. Var köpte ni ert staket och vad kostade det? Behöver inhägna trädgården från en huligan och en rymmare 😉

    1. Stolparna köpte vi på Granngården och nätet på typ Bauhaus. Och sen slog vi ner dom i marken med jämna mellanrum och så band vi nätet vid stolparna med trädgårdssnöre. Det är ju inte vackert (ser ut som Skånes Djurpark) men det så enkelt och effektivt och galet billigt. Tror det kostade runt fem tusen allt som allt. Och jag hoppas att det ser mindre anskrämligt ut i sommar när buskar och annat växt upp här och där och kamouflerar.

  11. Ja men det låter ju klokt att du ska dra ner lite på ditt hektiska tempo så småningom. Bra för dig och Bönan!
    Men det är en lite märklig omställning det där tycker jag. Att man inte längre orkar köra på i 180 hur länge som helst, utan att kroppen faktiskt signalerar vad den behöver… Fantastiskt och fascinerande, som allt med graviditeten!

  12. Haha! Jag åker färdtjänst på riktigt, en ständig källa till underhållning för mina kollegor. Att ta färdtjänst till jobbet i Göteborg varje dag är rena skämtet! XD

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg