Att få sol idag igen.

Den här morgonen spenderar jag på trappan med hundarna, vi äter vår frukost där och tittar på när mannen arbetar med blomlådorna och solen är precis lika vänligt inställd idag som den var igår. Det är lite kyligare i vinden än förra helgen men björkarna har slagit ut och min humle har skjutit två decimeter i höjden och till och med blåregnet har fått blad som letar efter spaljén mot husväggen.

Om vi är klara med huset? Inte riktigt. Alla fönster är klara och grunden är målad och ena nocken har fått första strykningen. Så nu är det en nock kvar och så ska båda strykas ytterligare en gång och sen är det klart. Nu måste jag bara hitta den rätta blå färgen till mina ytterdörrar som idag är i någon slags betsad furuvariant som ger mig rysningar; jag har fått för mig att jag vill ha någon slags mjuk medelhavsblå bland allt det vita och grå så det blir till att köpa provburkar och gå loss tills jag hittar rätt.

Men först ska jag slappa i solen lite, lite till och äta klart min frukost och ropa till mannen att han är snyggast i världen när han målar blomlådor.

9 kommentarer till “Att få sol idag igen.

  1. Ja att hitta rätt färg är inte alltid det lättaste och iland blir det helt annorlunda på en stor yta än på en liten provruta. Suck.
    Vi har själva hantverkare som målar om hela vårt hus i Båstad som vi borde flyttat in i för veckor sedan. Men det tar tid. De tycks aldrig bli klara och dessutom har det inte varit lätt att få till den rätta vita färgen. Bara en sån sak.
    Vi längtar dit nu när trädgården slagit ut i all sin prakt och lockar inbjudande. Längtar efter att få börja inreda huset med alt det som samlats ihop under månade och som nu står och väntar på olika små ställen här och var.
    Hoppas du får en skön söndag!

    Mrs G

  2. Ska bli kul att se förvandlingen av huset sen. Jag önskar jag hade haft en ytterdörr som gick att måla. Då skulle den bli grön. Och huset skulle få bli rött med vita knutar 🙂

  3. Härlig morron ni har. Snälla sänd litet sol hit till oss i mellansverige också!
    Här är det kallt och blåsigt.

    Ha en fin söndag!

  4. Åh vad jag tycker om att läsa din blogg………har själv varit dålig på att uppdatera.
    Kram & have a nice day

  5. Underbara dagsutsikter! Här har solen förbytts i något eftermiddagsmulet men den finns där bakom vet jag.
    ha en fin kväll!
    L

  6. Låter som om det blir grymt tjusigt! Jag ser fram emot att få se bilder sedan. Här har vi påbörjat Den Stora Packningen och trots att vi packat femton lådor syns det knappt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg