Att bli inspirerad.

Jag är inte en lättimponerad person. Jag är inte det. Jag är kräsen med människor, jag har höga krav på de jag arbetar med och min absolut största brist är att jag ibland tenderar att tycka att människor är idioter. Det är sant och jag skäms för det och jag arbetar varje dag med att få bort de bitarna hos mig själv.

Men oavsett; så ser det ut.

Därför är det så vansinnigt skönt att arbeta med människor jag ser upp till, att vara på ett företag där jag till etthundra procent kan respektera mina medarbetare och min ledning. Och varje gång jag sitter i möten tycker jag fortfarande att jag lär mig något och oftast blir en sittning en nytändning där jag kan komma ut ur rummet efteråt och känna att ja!
Och ännu häftigare blir det när man kan boostas i alla led, när jag på alla nivåer kan möta en person som verkligen inspirerar mig. Som vår VD till exempel. Jag hyser sån enorm respekt för honom – inte för att han är VD utan för hur han är som person. För att han är så vansinnigt vettig som människa och för att han är saklig och kommunikativ och, tja, inspirerande. För att när han talar så lyssnar man, och för att han förmodligen skulle kunnat komma med de mest bisarra förslag och ändå göra dom till de mest självklara i världen.

Eller som min affärsområdeschef som är sådär läskigt social och varm och samtidigt lyckas vara fokuserad så man helt enkelt inte kan annat än att gilla honom. Eller min mammavikarie som kan ta precis alla människor på precis det sätt de behöver för att få fram ett lyckat resultat. Det är sånt jag respekterar och framförallt är det sånt jag växer av. Hade jag suttit på ett företag utan att bli inspirerad av varken ledning eller medarbetare skulle jag förmodligen dö en smula inombords och jag skulle med största sannolikhet göra ett förbaskat mycket sämre jobb – eftersom jag hela tiden strävar efter att bli bättre och ser till andra människor för att avgöra precis hur bra jag vill bli.

Så återigen; man måste välja sin arbetsplats i den mån det är möjligt. Allt handlar inte om att gå dit klockan åtta och sen gå hem klockan fem. Det handlar om hur man mår däremellan.

16 kommentarer till “Att bli inspirerad.

  1. Inspirerande blogg!! Jag blir givetvis oerhört nyfiken på var du jobbar 🙂 Härligt med andra än jag som vill vidare & utvecklas. Jag jobbar oxå på ett oerhört inspirerande ställe med högt till tak, kreativa och galna idéer som hela tiden stöts och blöts samt smarta, intelligenta, ansvarsfulla och intelligenta kollegor. Visst är det underbart att få förmånen att ha det så?

  2. Håller med, det är jätteviktigt med bra kolleger, men man måste också acceptera att vi inte alla är lika och tycker lika! Det är en bra livsövning med arbetskamrater! I mitt yrke med barn har vi ofta olika tankar, men då lär man sig en massa på vägen också.
    Kram
    Milott

  3. Åh så himla sant som du skriver om arbetsplatser och hur viktigt det är en bra ledare.
    Nu slutar jag på ett företag där jag har haft riktigt dåliga chefer och helt slutat trivas. Det kändes inte ok att gå dit bara för att det var en schysst försörjning medan det kändes som min själ sakta dog!
    Nu har jag fått nytt jobb på ett ställe som definitivt har potential till att vara en toppenarbetsplats med bra ledning. Känns så spännande att få börja där snart!

    Jag hade en gång en riktigt bra chef och så vill jag ha det igen. Anledningen till att jag inte kunde vara kvar var att han var en sån genialt bra människa att jag förälskade mig i honom och kärlek på jobbet fungerade inte för mig. Så vi sökte oss vidare till andra arbetsplatser och jag fick världens bästa make, men andra har honom som världens bästa chef 😉

    hälsningar från V

  4. Så sant som det var sagt. Och hörru. Ska ni dra iväg till varmare breddgrader mitt i alltihop? Vilken lyx. Jag är heller inte så bra på att vänta och 16 dagar är ju en evigheeeet… Trevlig kväll, alla tre!

  5. Så sant, så sant. Jag lever inte för mitt jobb men jag vill gärna brinna för det. Jag har ju turen att ha två arbetsplatser för samma företag. På ÖD ger mig så ofantligt mycket, både från mina kollegor och från våra kunder, att jag orkar med de dagar som känns tunga på den andra arbetsplatsen. På ÖD jobbar vi alltid för att bli bättre och växa, det är skoj!

    Hur gick det med din deklaration förresten?

  6. Jag och syrran är precis likadana! Vi har båda en tendens till att tycka att folk är idioter rätt snabbt (hon snabbare än mig 😉 ).
    Är väl bara så att man blir fullkomligt galen när folk förstår långsamt eller inte alls..
    Och jag kan säga att efter snart 3 år på skolan i eslöv har mitt tålamod blivit större, fast nu är det iofs slut..Tur att det bara är 5 veckor kvar, annars hade jag väl snart blivit en av dem i brist på sinnalikade 😉

  7. Och en del av oss önskar oss bara ett jobb innan vi kan börja välja arbetsplats. Men nu ska jag på jobbintervju på fredag på ett jobb som jag tror kan bli jättekul! Håll tummar och tår för mig, tack!

  8. Så sant så! Jag kan också bli sjukt oinspirerad om jag inte känner att jag respekterar eller inte får den stimulans jag behöver på jobbet 🙂

    Ha en härlig kväll!

    Kramar Linda

  9. Vad bra skrivet och sådant tur du har som har inspirerande möten och en bra chef.

    Jag ser dagligdags människor som endast har som mål att lösa ut dagen. Ingen strävan efter någonting mer än att lyfta lön.
    Vad hemstak tänker jag, att gå till jobbet med de promisserna, var dag.

    Ha det gott

  10. Atmosfären på en arbetsplats är A och O för trivseln och utvecklingen. Det märks toksnabbt var man platsar in och ej. Man måste inspireras av och se upp till sina kollegor – och de av en själv, annars blir allt slentrian och fasligt trist. Det är då jobbet blir lidande…

  11. Håller med! och vilka härliga människor du verkar ha runt dig! Just nu är inte min arbetsplats som den en gång var pga av alla neddragningar tyvärr. Så att gå till ett jobb mellan åtta och fem och inte må bra däremellan är ingen hit kan jag skriva under på. I mitt fall är det ledningen som inte inspirerar medan jag däremot har medarbetare som är underbara, de är en stor anledning till varför jag tänker stanna tills något annat dyker upp 🙂

  12. Helt riktigt!
    Och det är banne mig värt att bli av med jobbet för att inse att man inte fick något ut utav det och hitta en ny bana.
    Skitsamma vad det är man arbetar med men får man inget utbytta av sina kollegor och chefer är det inte ens lönt att gå upp på morgonen 🙂

  13. Så sant!
    Jag har haft sån otur med mina senaste jobb att jag har förlorat tron på mina medmänniskor känner jag men kanske främst känner jag att jag blir en besserwisser.. och det är ju inte skoj det heller. Tålamod är en dygd sägs det men den äger inte jag heller. Men kanske borde man ta det i akt och bara slappna av, tiden går alldeles för fort ändå. Jag har snart en 5 månader gammal Junie och för ett år sedan mådde jag så otroligt dåligt av att hon växte i magen..och det känns inte alls länge sedan men det är ju för 17 ett helt år! Vart tog tiden vägen?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg