Att vänja sig.

Det är ju som sagt en hälsofanatisk vegetarian jag har där inne för tillfället och det ställer till det lite. Leo vill ha grönt och lätt och nyttigt och ekologiskt, men hans mamma är inte direkt van med den typen av livsmedel och får minst sagt stillestånd i hjärnan när det är dags att tänka ut mat. Jag menar; vad äter man när man inte äter kött eller pasta eller socker eller feta såser? Min erfarenhet är strikt begränsad. Men ikväll blev det iallafall sparris med flingsalt och parmesan och några skivor fantastisk baguette som Sigges pappa hade med sig från Boulangeriet när han kom och hälsade på idag. Och nu blir det, vanan trogen, en liter jordgubbar och ett stort glas mjölk. Det är iallafall en sak vi är överrens om, Leo och jag.

Imorgon är det en såndär vansinnesdag i Stockholm igen när jag sitter i taxin kvart i sex på morgonen och undrar vad det egentligen var som hände – jag ska dit med Mammavikarie-Murre och hålla en lång utbildning och är inte hemma förrän vid lite efter sju på kvällen. Men utbildningar är fantastiskt roligt och på torsdag är det ju semester och en veckas chans att vila upp sig, så det gör inget. Det är ju inte varje dag. Men nu måste jag först sjunka ner i ett bad en liten stund och tvinga min man att sitta bredvid och underhålla mig, sen blir det de där jordgubbarna och en efterlängtad film.

Ikväll kan jag sätta pengar på att jag sover som en stock innan klockan nio.

8 kommentarer till “Att vänja sig.

  1. testa min favorit för tillfället:
    (satsen går att halvera, eller göra två pajer, eller en paj och resten muffins)
    8ägg + 2dl grädde vispas -> pajform
    du tager vad du haver typ med resten. mycket ost (jag brukar ta vanlig (riven) edamer, feta och/eller getost), rödlök, paprika, tomat.
    (strö hälften riven ost på smeten, på med annan fyllning och avsluta med riven ost)
    180 gradig ugn ca.2omin tills osten är gyllenbrun.

    jag gör den med tonfisk, vet inte om du räknar det till kött? men isf ska tonfisken med i ägg-grädden. gudomligt gott med rucola, gurka och tomat på sidanom.
    usch, nu blev jag hungrig!

      1. och det som är bra med den här är att det är så lätt att variera. sen när bönan känner för kött igen är det bara att slänga i lite skinka, eller köttfärs eller whatever liksom. och bara med olika grönsaker får du rätt stor variation också…

  2. Det gäller ju att hitta näringsrika och proteinrika födoämnen
    som faller er båda i smaken. Edamame bönor borde vara passande
    till en böna:) urläckra och supernyttiga bara att ånga en minut, på med flingsalt, kyla och sen knapra! Olika vårprimörer att ungnsgrilla på plåt med olivolja och strössla tex chèvre över eller varför inte feta ost? Grillad hallomi är supergott till en sallad med mycket paprika. Mm nu blev man ju nästan lite sugen!

    God kväll!

    Mrs G

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg