Att analysera en aning.

Idag är jag måndagstrött. Sådär så att det kittlas lite i musklerna och känns litegrann som att ha en varm filt över axlarna; helst av allt skulle jag nog ha legat kvar i sängen i morse och lyssnat på fågelljuden och tvinnat salukiöron. Men nu är jag iallafall uppe och beräknas vara människa runt lunch ungefär.

Har ni google analytics? Det har jag, och för att roa mig själv lite brukar jag ibland gå in och se vilka sökord folk använder för att hitta till min sida. I topp ligger såklart lite olika varianter av det inte så otippade ”att vara någons fru”, mitt namn och så vidare. Men lite längre ner! Oj oj, där börjar det bli spännande. Här kommer lite exempel på ord folk har skrivit för att hamna på min blogg:

  1. Chokladtårta med marängtäcke. Inte så rafflande i sig kanske, men detta är alltså ett sökord som kommer på plats 15 av 962 så det är ändå en ansenlig mängd människor som hittar till mig via just den frasen.
  2. Att vara någons fru borta från bloggen. Hm. Denna är knivig. Vill 86 personer veta hur det är att vara någons fru borta från bloggen, eller vill dom ha bort mig från bloggen? Eller har jag varit borta från bloggen? Spänningen tätnar.
  3. Varför förpackas en vara. Detta är min favorit! Otroligt filosofisk fråga och jag skulle väldigt gärna vilja sitta ner och ta ett glas Oboy (vin är ju kört) med de personerna som ställer denna fråga till Google. Varför förpackas en vara. För det kan man ju verkligen fråga sig. Varför? Vad är egentligen syftet? Varför kan man inte bara hänga ut allt utan förpackning istället? Mycket att tänka på. Jag har naturligtvis själv googlat denna fras för att se hur tusan den leder till mig, och på sidan två finns jag minsann under ”Utskicket sa Packa Lätt”. Så där ser man.
  4. Röka långa. Mycket spännande! Två bra ord i ett. Frågan är ju bara om jag någonsin har rökt långa på bloggen. Tvivlar på det. Här är det alltså några hungriga stackare som vill veta hur man röker långa och som istället hamnar på ett snurrigt preggos blogg och får läsa om hur hon ska röka långa cigaretter när hon blir gammal galleritant.
  5. Albatrosstuttar. Se där! Man har tydligen myntat ett uttryck. Jag är bara aningen oroad över att det är just mina albatrosstuttar som har fastnat i någons medvetande, men men. Men ska väl inte vara kräsen.
  6. Hatar att deklarera. Jag hör er! Kom till mig, alla deklarationshatare! Tillsammans ska vi ta oss igenom detta fördärv!
  7. En eftermiddag + sex. Alltså…. Nä. Tror inte jag har avhandlat just detta ämne.
  8. Han tog på sig själv. Jaaaa. Första gången jag såg det här hade jag fullt sjå med att komma på vart tusan jag hade ens hintat om att någon tog på sig själv, sen kom jag på det! När Svåra Lena sökte roomie. Där ser man.
  9. En himla massa frågor om Akterhag. Så Kajsa – det är ett helt gäng som googlar efter dig och ställer den ena underliga frågan efter den andra.
  10. Att vara gruvarbetare. Häpp. Någon måste ha blivit himla besviken när de hamnade hos mig.
  11. Caroline fru till steffo. Jag har inte den blekaste aning om vem Caroline eller Steffo är, men all lycka till er. Och sorry alla ni som letar efter dom inne hos mig.
  12. Emma har ätit upp sju soffor. Jag skojar inte. Denna finns. Och tack så mycket, men jag har inte ätit upp sju soffor. Jag har bara mycket fostervatten.
  13. Gravid lönnfet. Se föregående punkt.
  14. Hey monkey get funkey. Vet inte riktigt om jag ska ta detta som en komplimang eller som en förolämpning, men personerna som sökte på detta stannade på min blogg i över en timme. Så nån form av funkey måste dom ha hittat.
  15. http://www.kameltå.se/ Wtf?!
  16. Hur man agar sin fru. Wtf igen.
  17. Hur många getter får man ha? Ja det kan man ju fråga sig. Någon som vet?
  18. Hur länge älskar man sin fru? Det lät jobbigt. Maila mig så kan vi prata om det där.
  19. Villiga fruar Trelleborg. Ha ha ha! Stackars satar vad besvikna de måste bli. Inte nog med att jag inte bor i Trelleborg, jag ser ut som om jag har ätit sju soffor och jag är inte ens lite villig.
  20. Stora runda magar. Lite disturbing, det måste jag medge, men sålänge man inte kombinerar denna med punkt nummer 8 så antar jag att det är okey.

Ja. Där har ni en gedigen lista på mina läsare ”från utsidan”. Vet inte riktigt vad för slutsatser jag kan dra av det här. Får kontemplera en aning och återkomma.

25 kommentarer till “Att analysera en aning.

  1. Hysteriskt kul!
    Favoriten min är nog ”Hey Monkey get funky”, underbart! Sen är där ju dem åt det mer, ja störda hållet, ” Hur man agar sin fru” tex. Men man får ändå se det positivt det kan ju inte vara de värsta hustrumisshandlarna så hänger här utan de stackarna som inte ens kan komma på HUR man ska göra själv. Så förhoppningsvis tar det en låååång stund innan de hittar en utförlig beskrivning på nätet av just Hur man agar och därmed kanske det hela aldrig blir av ( hon hittar vad han googlar och lämnar honom?!). Låt oss hoppas det.

    Ha en fin måndag.
    Kram

  2. Hahaha! Emma, I love you! Google analytics here I come! Jag är sååå avundsjuk på er träff också. Hade det inte varit för bröllopet hade jag kommit! Men nu drar vi oss uppåt i landet istället för till Skåne som vi brukar. Vi var på Resia häromdagen och skulle köpt oss en resa. Det fanns en som passade. Till Rhodos. Absolut inget fel på Rhodos. Förutom att det är minst 35° i skuggan. Så då kom Lars på att vi aldrig varit i Finland… Jesus. Eller Kitos? Men Åland och Helsingfors ska få ett besök i alla fall. Kram kram!

  3. Hahaha – ja det är underbart kul med Google Analytics, där brukar jag roa mig långa stunder. 🙂 Har funderat på att så småningom lägga in ett litet inlägg om just sökord. 🙂

  4. Detta va det roligaste jag läst på länge…Du är så skön.
    Skrattade gott och högt, tills jag insåg att jag sitter ju faktiskt inte själv utan på ett kontor med 100 andra vars blickar tittade på mig undrande fall jag va mongo.
    Då fortsatte jag fnissandet lite skyldigt för mig själv. Men smizet i ansiktet kan ingen undgå och det är återkommande när jag läser din blogg.

  5. Hahahaaaaaaa! 😀 Ha en fin måndag! Och ja, man undrar ju -finns det regler på hur många getter man får ha???

  6. Haha, jag gillar när man leker med ord sådär. Röka långa är ju bara så kul!
    Nu måste jag fixa analytics..
    Kram

  7. Jag har en variant på analytics, mitt bästa resultat är nog ”godaste chokladkakan” och det är jag jätteglad över. 🙂
    Annars är ju albatrosstuttar en höjdare som jag är lite avundsjuk på…

    Ha en fin dag!

  8. Tack för att du underhåller en sån här grå och trist måndag! 😀

  9. Hahahaha, jag dör jag dör! Jag kan inte andas! *skrattar ihjäl sig*
    Allt folk söker på för att hamna hos mig är Blåsippa, vallevandring och fiaelisa.blogg.se (alltså, de skriver bloggadressen fel, hamnar på random söksajt, hittar rätt…;) )

  10. Haha, jag skrattar jag, å jag skrattar högt. Jag har själv Google Analytics men har aldrig kollat sökorden men ska göra det nu och det bums.

    Jag har en egen analys apropå punkt 3. Det är en relevant fråga om man sopsorterar. Vi har flera plastbyttor från IKEA i olika storlekar beroende på vad som ska sorteras däri, en STOR plastbytta har vi för just pappersförpackningar och den blir otäckt full otäckt snabbt. Mycket som redan är bra och snyggt förpackat förpackas ännu en gång i kartong, Varför?

  11. Hahaha, oj jag kunde inte hålla mig och skrattade högt för mig själv här framför datorn. Mycket underhållande 😀

  12. Asså detta inlägget fick mig seriöst att börja GRÅTA av skratt, fick ett så kraftigt skratt-anfall haha. Började läsa din blogg några dagar sen och fastnade totalt så nu har jag sträck-läst från början och kommit hit än så länge. Din blogg är helt underbar! Och du verkar vara en så underbar person! Man blir så avundsjuk när man ser ditt vackra hem och hur underbart jobb du har 😀 du är verkligen en inspiration! 🙂

  13. Nu har jag skrattat så jag fick magkramp och katten förnärmat hoppat ner ur mitt knä. Nu torkar vi skratt-tårarna (ett eller två ord?hm..) och går till sängs. Om jag fnissar ner i kudden så stör jag inte grannarna i alla fall 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg