Att ha varit lite urbanista.

Idag har jag varit inne i Malmö och känt mig fasligt urbanista, trots duggregnet. Först var jag inom Le Make och dog litegrann av alla vackra saker – de har dunderrea nu som alla andra och det är väldigt svårt att inte få med sig något tjusigt hem. Tack och lov hindrar mitt tillstånd mig från att gå helt bananas vad det gäller kläder men jag kunde helt enkelt bara inte stå emot ett lavendeldoftande badsalt (alltid denna lavendel) från Ortigia i vacker förpackning; den ska testas ikväll när regnet ligger på utanför och fötterna blivit lite kalla av brädgolvet.

Sen mötte jag upp vackra Rebecka för lunch på Epicuré. Vi åt en sagolik pasta med gorgonzolasås på deras uteservering och hon var levande och fladdrande som alltid och hennes förlossningsberättelse fick mig att skratta så mycket att jag var hundra på att vattnet skulle gå.

Och efter drygt två timmars lunchande släpade vi oss ut på gatorna igen och där var matfestivalen i full gång (vilket jag helt missat) så det blev lite strosande bland stånden och blomsniffande och ostsneglande, och jag köpte med mig två kronärtskockor i monsterformat hem – varje skocka är i storleken babyhuvud och skulle nog utan överdrift gå att slå ihjäl någon med om man nu är på det humöret.

Och nu är jag hemma igen och ska slänga mig utslagen i soffan och äta choklad och bläddra i tidningar som en riktig Jackie Collins-tant, och då gör det ingenting att himlen är grå eller att regnet finns här – det blir bara bättre så.

14 kommentarer till “Att ha varit lite urbanista.

  1. Vilka underbara affärer du tipsar om ! Blir lite galen av åtrå när jag ser dina bilder- synd /eller tur att man bor lite för långt i från!

  2. Det regnar här nu och det är precis vad jag behöver för att tillåta mig att njuta av inomhus, en stor kopp kaffe och lite bloggläsning. En skön vilopaus från utelivet som man känner att man måste njuta av så fort solen skiner. 🙂

  3. du lever ett gott semesterliv ser jag..! Jag har också semester nu och firar faktiskt hela ETT år med min sida Calinas.se!! 🙂 jag minns att du var en av dem första som skrev fina kommentarer till mig och sedan såg dig i underbaraClaras kommentarsfält och jag tänkte att jag bara måste kolla in denna däringa frun! Och sen dess har jag sneglat på dig genom bloggen! Nästa år blir ju jag också någons fru. Han står just nu och lagar hemmagjord pizza, ett glas rött på det och både semestern och ett-årsfirandet är igång!
    Hej och hå! /carolina

  4. Som en härlig semesterdag då..tänk vad bra man mår av att ta det lugnt och träffa vänner? Le Make är en av mina favoritbutiker och så stannar bussen där, så lägligt. Men nu försöker jag hålla mig från spontana klädköp eller heminredning men det är så svårt? Lycka till med kronärtskockorna, hur ska du få ner dom i grytan? 😀
    kramar

  5. Visst var väl International Street Market helt underbar! Jag hade gärna också köpt de fantastiska kockorna men hur tillagar man dom? Hur äter man dom? Och vad har man till? Jag har bara ätit det på kräftskiva där man doppade dom i smör. Gott men kanske inte det nyttigaste. *s*

  6. Lavendel är underbart, påminner mig om ljumma sommarkvällar från förr då jag spenderade varenda minut som fanns till hands hemma hos mormor och morfar på landet.
    Efter maten på kvällen följde jag alltid med och tog ”turen” runt gården och vattnade blommorna.
    Minns hur morfar alltid drog med sin stora hand längs med lavendeln så att doften spred sig över hela sommarkvällen.

    Kram Mrs G

  7. Vilka härliga bilder!! Jackie Collins-tant var nog det roligaste jag hört. Vid det här lagret förvandlas jag nog till Fru Collins vilken sekund som helst med tanke på hur ofta jag chokladätande i soffläge har befunnit mig med en hög tidningar! Men undrar om inte Jackie sörpla sött vin i små glas, gjorde kladdiga läppstiftmärken på kanten, rökte långa smala cigarretter och bar high heels även i soffläge. Där tappar du dessvärre mig.

    Låter som en härlig (om än så fullspäckad i ditt ”tillstånd”) dag!

  8. Låter som en rätt fantastisk dag! Det är lite av min favoritsyssla också att gå i den typen av inredningsbutiker… eller att läsa om dem och få se fina bilder 🙂

  9. Fråga inte mig hur jag hittade hit, man klickar hit och man klickar dit, sen blir man nyfiken på den som har skrivit en kommentar osv… och här hamnade man! 🙂
    UNDERBAR blogg! I be back! 😉
    Cheers

  10. Hej!
    Jag kikar in här ibland och ville bara tacka för dina fantastiska texter! Jag har en helt annan smak än du men gillar verkligen din blogg ändå. Kul att man liksom kan finna härligheter i olikheterna.

  11. Upptäckte din blogg härom veckan och vips så blev jag hooked! Man blir inte bara glad av att kika in här, man blir hungrig också! Mums för kronärtskockor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg