Att vara kärlekssjuk.

Den absolut bästa tiden på dagen totalt och utan förbehåll är på morgonen efter klockan sju, när han precis har fått frukost och kommer att sova i minst tre timmar till. I vanliga fall ligger han ju i sin korg och sover – det blev liksom så naturligt efter tiden på neo när han hela tiden låg i den där hemska plastbaljan och vande sig vid att sova själv utan en massa människor som bökade runt, men efter frukosten brukar han vara sådär halvvaken och småplirande och sällskapssjuk att korgen inte ens kan komma på tanke.

Så då ligger han emellan oss.

Jag kan inte ens försöka mig på att beskriva det. Känslan. Den där flodvågen av kärlek som brusar så att det sjunger i öronen när hans små fötter hittar värme på min mage och gör att han somnar om med tunga andetag. När man ligger där, två vuxna människor, utan att kunna slita blicken från den där mjuka varelsen som grymtar som en mops och då och då fäktar ut med armarna i sömnen och gör miner man säger åååå om.

Nä. Jag kan inte beskriva det.

Det är någonting med doften också; något som gör att man sänker sig så långt ner att ens nästipp bara är millimeter från hans mun och därnånstans börjar hjärtat svälla – för det doftar kola och cheesecake och en själv i nån slags salig blandning som man aldrig känt förut men ändå känner igen, nästan som när man för första gången på evigheter smakar godis man inte ätit sen man var barn eller när man efter flera år hör en låt man för så längesen dansade tryckare till i en gympasal med den kortaste killen i klassen.

Det är som att älska alla man nån gång älskat fast på samma gång och i en.
Ungefär så.

Fast obeskrivligt.

55 kommentarer till “Att vara kärlekssjuk.

  1. Så fint beskrivet.Det är svårt nog att försöka sätta ord på denna känslan,men jag tror du fick in det väldigt väldigt bra.

  2. Precis så. Det där man försöker beskriva för någon som inte har barn men de fattar ändå inte. Vänta du tills han för första gången slår sina små armar om dig och säger ”mamma, jag äskar dej” Aj, mitt hjärta.

    Och vilken deja vu känsla jag fick med att nästan stoppa in näsan i munnen på de små liven. Tur att det är fler än jag som gör så.

    Njuuut!

    Kram M

  3. God morgon!

    Visst är det underbart. Och det blir bara bättre;-)
    Mina är nu 12 och 14 år, och det finns inget bättre än att mysa med dom.

    Ha en bra dag!
    Kram från Majsan

  4. Vilka underbara bilder och du skildrar det stora i det lilla livet så himla bra! 🙂
    Jag har fått uppleva detta stora fem gånger och tvillingarna så blev det dubbel dos, men det är ändå någonting speciellt med den första som inte går att ta på.
    Kram, Maria.

  5. Jaaa, så är det! Å vår lilla sötnöt på 7 veckor är åxå sådär mysig på morgonen, han sover åxå själv hela natten men på Borgå kvisten ligger han mellan oss å jollrar och ler, när deras små ljud börjar komma…ja då smälter du ännu lite till! Det är det vackraste ljud man nånsin hört! Nu njuter vi 🙂
    Kram

  6. Men åååå…. Precis just det där du beskriver, kan jag sakna nu när man har en fjortis i huset….. Dom där stunderna när man ligger och bara snusar på det lilla underverket….

    Fast dom är rätt go´a även som fjortisar…. 😉

    Ha en härlig söndag! Kram Carin

  7. Åh, så underbart det låter! Har ingen egen bebis men jag har en mops…och han är underbart mysig när han ligger mellan oss i sängen, grymtar, trycker sina ben i ryggen på en, vältrar sig på rygg och tvättar sig med tassarna i ansiktet, precis som en katt. Då kan man ligga länge och bara titta på den fina varelsen som sedan kryper tätt tätt intill, lägger sig gärna över axel och hals, för att sedan dra en djup suck – som stänker lite -och somna.

  8. Åh, dessa hormoner tårarna började rinna direkt när jag läste. Snart så om sisdåär 11 veckor då förstår jag nog exakt känslan som du beskriver. Längtar….

  9. Du skriver fantastiskt fint och om många år kan du läsa här och förnimmas… min tjej är 2.5 år och doftar fortfarande socker blandad med varm mjölk när hon överröser mig med pussar. Sussa sött.

  10. STORT GRATTIS I EFTERSKOTT FINA EMMA!!
    Precis som du beskriver är det….det är en himlastormande kärlek, men till skillnad från kärleken man kan ha till sin man kan denna kärlek ALDRIG rubbas eller försvinna, den kommer aldrig att blekna eller överge dig. Detta är den ENDA kärleken som kommer att vara konstant för resten av ditt liv. En mors kärlek till sitt barn är bara något helt magiskt (och nej, jag försöker inte förminska en mans kärlek till sina barn bara beskriver den speciella kärleken mellan mor och barn i ett normalt förhållande :-).
    Njut av stunden för denna period i ert liv försvinner alldeles för snabbt och snart är de finniga tonåringar ;-D
    KRAM fina du och GRATTIS än en gång!

  11. Känsla är underbar.Älskade doften av nyfödd i sängen. Mina barn luktar nymanglade lakan som hängt ute en sommardag! Saknar den känslan lite 🙂 min minsta luktar sunkigt blöja på morgonen. :()! Men känslan av hennes mjuka varma kropp och hennes varma andetag gör mig galen av kärlek!

  12. Åhh….känner igen beskrivningen så väl. Har själv en enmånaders bebis som bökar upp sig i min armhåla och gosar in fötterna i min mjuka varma mage på nätterna. Underbart!! Kan ligga o titta på honom i evigheter!

  13. Känslor är svåra att beskriva, men du är en mästare på att hitta de finaste orden. När man läser känner man den där innerliga känslan brusa i kroppen.

  14. Åh! Och jag som redan längtar efter barn så att jag får ont i hjärtat.

    Grattis i efterskott också, hoppas du hade en underbar födelsedag fina Emma!

  15. Ja jag grinar som vanligt.

    Fantastiskt beskrivet Emma!
    Han är ju så otroligt söt när han ligger där med put-munnen, ååå!

    Det ser otroligt gosigt ut där i sängen, jag förstår att det måste kännas helt fantastikt! Jag kan tänka mig att man bara vill stoppa tiden eller iaf få den att gå i slowmotion. 🙂

  16. Han e så gooo! Min femte slutade för någon vecka sedan med bröstmjölken, han är 1 år, 3 månader, vi saknar nog den där underbara närheten båda två… Njut – tiden går så fort.
    Härligt skrivet! Ha det bra.

  17. GRATTIS i efterskott!! 🙂
    Hoppas du hade en fantastisk dag! Jag håller med dig om inspiration från andra bloggar, själv får jag otroligt mycket inspiration från din! 🙂

    Kramar

  18. Just precis så är det!
    Kola & cheeseckake är det så det doftar när det luktar söt mjölk i munnen på dem. När det luktar så där gott och så mycket av en själv. Men prova att snosa i handflata också, där luktar det också likadant 😉
    Härligt och härlig söndad. Tat lugnt med godispåsen bara så lillkillen inte får nån sockerkick av från tuttarna 😉
    Hälsningar
    Yohanna som ska tävla på EN gång. Måste bara komma på en bra motivering 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg