Att svara på frågor.

Nu ska jag försöka samla i hop den senaste tidens vanligaste frågor. Jag hoppas att jag inte har missat någon!

Vad hade du för motivering i Ranelid-tävlingen?
Jag skulle ju såklart ha sparat den, men man skrev liksom bara rakt in i ett formulär så det tänkte jag inte på. Typiskt. Jag minns den inte ordagrant men det var något med att jag nyss fött barn och skulle kunna koppla av en dag, fullt och fast övertygad om att Björn skulle fixa biffen (och att jag inte skulle göra så mycket vettigt med min lediga tid, mest amma och hormongråta till Pet Detectives).

Var får man tag i fårfällar?
Jag köper mina här, mest för att Shepherd har strikta regler om djurens välmående där de köper skinnet ifrån och det är viktigt för mig. Där finns dessutom fällarna i två längder och håller vettiga priser (för att vara fällar).

Du är så rolig! Vad läser du själv för humorbloggar?
Ha ha, tack. Jag vet inte om de räknas som rena humorbloggar men jag tycker att Annika och Yllet är fantastiskt roliga.

Hur funkar er barnvagn (Emmaljunga Nitro City) på landet?
Jag tycker att den fungerar hur bra som helst! Nu kör jag ju inte off road och brassar ut på åkrarna, men jag kör både på grusväg och landsväg och har inte märkt några problem ännu. Jag älskar att ha 4 rörliga hjul eftersom jag tycker att de vagnarna med fasta hjul är så tunga att vända, men det där är nog en rent personlig smaksak. Och visst, kör man i mittenfåran på grusvägen blir det lite slirigt men det kan man ju låta bli.

Hur gör du för att tappa dina graviditetskilon?
Inte ett skit Värsta svaret, jag vet, men man ska tänka på att jag gick upp över 25 kilo under graviditeten och att jag bara är 163 cm lång – det var otroligt mycket vätska jag samlade på mig och det försvinner ju ganska lätt av sig själv. Nu, efter fyra veckor, har jag tappat runt 17 kilo tror jag och har runt 8 kvar till min inskrivningsvikt och nu har nedgången minskat så att jag ligger på runt ett och ett halvt till två kilo i veckan. Det kommer ju att bromsas mer och mer när det inte längre är vätska utan fett som ska bort. Men jag har inte en tanke på att banta. Herregud, kroppen måste få landa i några månader först innan jag ens funderar på att börja röra på mig. Så får jag helt enkelt vara lite chunky under tiden. Vad spelar det för roll, liksom. Jag har ju nyss fött barn. Jag tycker att man måste vara lite snäll mot sig själv och låta kroppen vila efter all påfrestning och jag förstår inte den där hetsen att man ska se ut som man gjorde innan, fast precis efter förlossningen. Det har ju tagit nio månader att tjocka till sig, det borde få ta minst lika lång tid att ställa tillbaka sig. Och om jag aldrig blir lika tight som innan – gör det nåt? Egentligen? Nä. Jag är ganska fin ändå tycker jag. Det får ta den tid det tar. Oavsett så är allt bättre än Körberg-looken.

Har du samma klädstil nu som innan graviditeten?
Nej de kan jag inte påstå. Jag tror att mycket handlar om att man måste jobba med vad man har och eftersom min kropp under graviditeten var helt annorlunda än den innan så skulle jag aldrig kunna klä mig i samma typ av kläder om jag inte ville se riktigt, riktigt mätt ut. Dessutom krävde mitt jobb kanske lite striktare stil än vad jag kunde ha på slutet samt när jag är mammaledig. Så att jag tror absolut att ni kan få se lite andra stilar på mig ju mindre jag blir.

Vad heter Leo mer än Leo?
Leo Elias Anders. Anders heter alla män i min släkt så det fick vara med.

Var kan man hitta dina texter hos Nöjesnytt?
Ha ha ska jag ens avslöja det här? Nåja. Ni som har läst det här gamla inlägget hittar det säkert. Mycket nöje! Och maila gärna en fråga om ni har någon så kan Nurse fixa det ;)

Har du några bra fototips?
Öva öva öva. Och för guds skull slopa blixten.

Hur får du det vita så vitt i dina bilder?
Släck lampan! Elektriskt ljus är gult och kommer att göra dina bilder gula.

Läser du alla kommentarer?
Självklart! Och jag läser hos alla som kommenterar, också. Tyvärr hinner jag inte kommentera själv lika mycket längre eftersom jag har en väldigt matglad pojke, men läser det gör jag.

Hur får man en såndär ”gilla bloggen på fejan”-sak på sin blogg?
Usch jag är så dålig på att förklara sånt här. Det är lite knivigt men jag följde den här guiden och den är väldigt pedagogisk så kolla där.

Häpp. Det var nog allt. Jag är ledsen om jag missat nån fråga. När ni ställer dom svarar jag alltid i kommentarsfältet men ibland glömmer jag bort det i min luddighet och det är absolut inte meningen. Ställ den då igen! Eller kolla i ”frågor och svar” uppe i menyn – där finns svar på det mesta.

Hm. Ser att annonseringen verkar ha kommit igång på sidan. Bara för att vara tydlig så ni vet; banners som ligger till höger är såna jag själva lagt dit eftersom det är sidor jag gillar och vill dela med mig av. Det andra är rena annonser (sånt som tailsweep lägger in) – det är alltså inte nödvändigtvis sånt jag själv rekommenderar. Hoppas att det inte ska störa för mycket.

Det finns inga svar till Att svara på frågor.

 • Mini 1

  Kikar bara in och säger hej, hej!

  Underbar bild på Leo (som vanligt :).

  Du är helt fantastisk! Jag önskar att jag hade kunnat läsa din blogg när jag väntade mitt första barn, så mycket härligare den resan hade blivit. MEN, kvinna! Du gör mig ju sugen på att skaffa en till, och det går liksom inte så hmmm, jag fortsätter njuta av Leo-bilder och dina fina inlägg.

  Kram Mini

  p.s Tack för hjälpen med ram och sånt till min fjärilstavla, insåg att jag svamlade en hel del, jag råkade visst bli lite ehhh starstuck

 • Ally 2

  Men nej jag hann ju inte fraga! Vad jag vill veta ar hur det gatt for Nelly. Har nagon tagit fram dammvippan och polerat diamanten? Har hon hittat nagon karleller pagar jakten fortfarande?

   1. Ally 4

    Attans att jag bor i London. Skane-man har jag skralt med men har hade jag kunnat erbjuda en bohemisk ex rockare med tva mastiffer, en spa-agare med en mini Pincher (nej icke gay) och en vacker tystlaten italiensk arkitekt med brummande rost. Ja lite av varje och for alla smaker helt enkelt:) Lycka till till Nelly!

 • Anna 5

  Kul att läsa dina svar.
  Annonserna är ok (även om man undrar precis hur rädda de är att man ska missa dem, eftersom de är hur stora som helst?!). Just nu ser jag Serla och det är precis vad vi använder här hemma till näsor och rumpor så det känns ju tryggt ;)

 • Pernilla/Pillan 6

  Härligt att du tar dig tid att svara på frågor! och ännu härligare att läsa att du tycker om dig som du är, oavsett gravidkilon eller inte! Din blogg är så inspirerande, ärlig och feelgood-blogg! Många andra bloggar ger mer dåligt samvete tror jag för läsarna. Du verkar vara en sån härlig tjej helt enkelt! Tack för tipset om tygerna t dina kuddar, självklart var just det stjärntyget slut i Götet men jag letade vidare och hittade ”mitt” tyg. Så det blev ett kudd-inlägg hos mig med ;-) Stor kram

 • HelbergHouse 7

  Nitro City har varit den bästa vagnen vi haft, går att ställa hjulen så de inte ”fladdrar runt” om man kör på grusväg :) Den är smidig och att vagga liten till sömns inomhus krävs bara en hand (och man kan sitta i soffan utan att använda alla muskler i hela kroppen)! Bra tycker jag!

 • Annelie 8

  Vill passa på att tacka för en superblogg!! Du får mig alltid att sitta och småfnissa här i soffan, höggravid, lätt- tjurad och värkig…
  Har BF 5 jan och har fastnat på din svanskota som knakade under utdrivningsskedet!!?
  Snälla berätta hur det gick till och hur den kändes efteråt. Har frågat förut så please svara mer än gärna ☺
  Kramar!

  1. Emma Post author9

   Hur det gick till har jag ingen aning om, hans huvud förmodligen. Efteråt gjorde det ont utav bara helvete i två veckor – det vr det enda jag kände efter förlossningen. Det andra var lugnt.

 • LiseLotte 10

  Ja du det där med annonser, det är trixit det

  Den du har efter din header som just nu är en Samsungannons sticker ut från ditt format.
  Sånt som irriterar mig ;-)
  Har du någon i din närhet som kan Html-koder kan hon/han nog fixa det

 • Emschen 11

  Lika klok som alltid Emma. Mycket bra svar ang. graviditetskilona!

  Ang. annonserna. Jag tycker det är trist att du har lagt in det för det var så härligt att läsa en blogg utan reklam men jag förstår att du har gjort. Sen håller jag LiseLotte, stör mig på att reklamen inte har rätt storlek.

  Kram

  1. Emma Post author13

   Ja det är liksom så dumt att INTE ha dom där. Hellre det än att förlora innehållet, liksom. Jag hoppas man vänjer sig.
   Kram

 • K. 14

  Haha och jag som för två timmar sedan satt och tänkte på vilka smeknamn mina barn ska ha, och om jag skulle få en son har jag alltid velat att han ska heta Elias Leo (och kallas Eli) Hahaha, så roligt att din bäbbo heter det i andranamn. Nu tycker jag om dig ännu mer mensch :)

 • Linn 15

  Men Herre.Gud. Hur kan jag ha gått så många år utan att ha läst din blogg? Å andra sidan kanske det är bra för risken att jag skulle ha stalkat upp dig och tvingat dig att bli min kompis hade nog varit överhängande för några år sen. Nu har jag mer sån där vahettere självkontroll så nu nöjer jag mig med att tala om att du verkar helt fantastisk.

 • Kikki 16

  Hej, jag undrar vad du har för kamera? Tycker att dina landskapsbilder är jätte fina…

  Har följt med din blogg i några veckor och jag tycker den är fantastisk på alla sätt :) Det är även roligt att följa med lite hur vardagen är för dig och Leo eftersom jag själv har en liten kille på 7 1/2 vecka…

 • fröken K 19

  Jag minns att med min son så gick jag ner alla 15 kilo plus 10 kilo till, för jag ammade så himla mycket. Hade en hungrig son. ;) Låg på min absoluta drömvikt, och alla tyckte jag var såå snygg. Själv var jag bara svag och ville helst bli lite tjock igen så jag kunde bli mitt härliga muntra jag igen.
  Jättebra att du uppmanar till att inte banta under graviditet och amning!

 • Nadia 20

  Härlig inställnig till vikten!! Anledningen till frågan var mer för att jag tycker du tappat så mycket så snabbt, tycker själv inte alls man ska lägga vikt på det så länge man ammar då man verkligen behöver äta och dricka ordentligt!

  Bra för andra nyblivna mammor att läsa att det faktiskt inte spelar så stor roll och att man har fått en ny kropp som faktiskt visar att man gjort det finaste som finns, burit på ett barn i 9 månader!! Sen är det en otroligt skön känsla att känna sig lättare igen som att kunna ta på sig skorna utan hjälp ;0)

  Hoppas på nästa del av förlossningsberättelsen, eller har jag missat den?

  Kram på dig!

 • Kalaslotta i USA 22

  Du är som vanligt den bloggare som svarar rakt och ärligt på frågor av alla typer.

  Att du läser alla kommentarer och kikar in hos oss som bara kommenterar ibland är beundransvärt. Bara en sån sak borde göra dig till vinnare av Årets Mama…

  Jag har inte läst dig alltför länge så jag undrar lite vad du jobbade med förut…

  Ta lite mer tårtrester och njut…

 • Fourmum 25

  Du är underbar!!! Jag tycker du kan skriva en bok om att vänta barn och att vara mamma ur ditt perspektiv. Man skrattar ju så man gråter emellanåt, jag är säker på att den skulle göra succe :) Underbar bild (som alltid) på Leo ;)

 • Kåå 27

  Hej Emma! Har fölt med din blogg i snart ett år, jätteförtjust i dig och din blogg. Många bra knep, skrattanfall och myspys.
  Men.
  Är inte så jätteförtjust i dina nya vänner här på bloggen. Nämligen den där som sitter där upp. Dom på den högra sidan stör mig inte överhuvudtaget, men den där uppe gör att sidan laddas upp låångsammare. Och jag har lite dåligt med tålamod. Särskilt om du inte har möjlighet att påverka vad som visas och det borde man ju ha, eller hur?
  =)

 • Tinefis 29

  Angående att få det vita vitt på bilderna.
  White Balance! Alla kameror har det (vet ej med mobil telefoner) och du ställer in white balance efter vilken miljö du är i.
  Halgone lampor är ”tungsten”, så då måste du sätta WB på tungsten oxå. Använder du till exempel tungsten inställning utomhus, bli alla bilder för blå.
  Pröva er fram! =o)

 • _mii_ 31

  Jag har en (försenad) fråga till, håller på och planerar bröllop till våren o funderar var du fick tag i dina magnolia”träden”. Köpte du dom nånstans eller? Hade du dom i en kruka med sand eller vad?

  Hoppas du har tid o svara, älskar din blogg o dina bröllops idéer <3

Lämna gärna en kommentar