Att ha dan före dan.

Och så blev det dan före dan också.

Och utanför är det dimmigt på det där sättet det annars bara är på höstarna – när åkermarken fortfarande är varm och kalla vindar blåser in från havet, och jag och silkesapan har tänt en brasa (eller mest jag då, spädbarn och tändare går sådär ihop har jag förstått) och flickorna ligger kvar där uppe och sover på vanligt vinthundsvis. Hur fungerar det nu igen ute i den vanliga världen; är ni som jobbar lediga idag? Eller är det bara om man jobbar på typ kommunen? Hoppas ni är lediga. Av någon märklig anledning har man ju en miljon grejer att göra dagen innan julafton.

Själv har jag inte en miljon grejer, men jag ska försöka mig på rasberry cheescake brownies från er receptlista vilket mycket väl kan gå käpprätt åt helvete. Och så ska jag hoppas att dagen går någotsånär fort; för efter idag väntas en hel veckas tillsammans-ledighet och det längtar jag efter så jag nog dör litegrann.

58 kommentarer till “Att ha dan före dan.

  1. Jag jobbar. Men har bett om att få gå lite tidigare eftersom vi ska till mina föräldrar efter jobbet (10 mil bort).

    Men det ska nog gå bra att jobba också, jag är klar med bestyren eftersom jag visste att jag skulle jobba.

  2. Jobbar som sjuksköterska (inom landstinget) så jag jobbar ikväll (14:00-21:45), likadant jobbar jag imorgon 06:45-16:00… och så juldagen och annandagen… men några timmar blir det att fira tillsammans med familjen.

    Ha en riktigt GOD JUL !!!

  3. Du har lite rätt igen. Det är nog många fröknar lediga idag. Nån bonus måste man ju ha som kommunanställd 😉 Jag la dessutom till en v fjällen så det är därför vi ska softa hemma så länge. Man får inte vara dum!

    Och idag ska jag få paket. Jag hoppas att jag också kommer dö litegrann som du är så bra på. Hittills är det tyst i huset. Hallååå jag är vaken och sover räv!

  4. Haha! Vad kul att det blev Raspberry Cheesecake Brownie. Du kommer inte att misslyckas! Det är bara att röra :O) Håller tummarna härifrån Thailand!

    GOD JUL /Maria

  5. Jag har varit ledig i en vecka redan eftersom jag är studerande 🙂 Det ser så mysigt ut hemma hos er! Hoppas ni får en riktigt fridfull (eller fartfylld?) och god jul!

  6. Och vi som jobbar statligt jobbar halv dag idag. Om julafton infaller på en lördag bjussar arbetsgivaren på en halv ledig dag. Men jag flexar idag och var föräldraledig onsdag-torsdag. 🙂

  7. Vi skulle åkt till släkt i Stockholm idag men lillan började dagen med att spy ner mig och hela sängen och har 39gr feber 🙁 så det barkar åt en annorlunda jul här hemma istället. Vi får se, planet går 15 i em men risken att bli nerspydd igen PÅ planet (yummie) känns överhängande. Men lediga är vi iaf !! 🙂

  8. Ni har det så mysigt så man vill hoppa in i bilden en stund. Vad blev det för matta förresten? Jobbade nämligen natten till idag och fick ett upprört samtal av maken att det på något konstigt vis trampats omkring med hundbajs inomhus, på vår matta…ja everywäääre….så han fick sanera huset. Hem kom jag imorse och det är så tomt utan matta, nödshoppa?! Japp så får det bli 🙂

  9. Eftersom jag jobbar i handeln så jobbar jag ju mer nu än annars……åsså börjar ju rean på annandagen…så då jobbas det på juldagen för att märka om……det händer ju inte av sig själv..pluss att vårens nyheter börjar strömma in så då ska det fram och fresta er köpare….=)

  10. En till som jobbar i jul. Inte kul att jobba och inte kul att barn ska behöva ligga på sjukhus på julen. Man rondar med en klump i magen. Men lite julfirande imorgon hinns med! God jul till dig fina du!!!

  11. Låter helmysigt och ser helmysigt ut!!
    Önskar dig och dina en GOD JUL

    Sista chansen inne hos mig idag, att tävla om en vas/urna från Tine K från butik CanCan:)

    Kram

  12. Go morron på er!
    Ledig idag å julafton! 🙂 Sen vankas jobb igen. Men d går bra för jag har så underbara
    arbetskompisar.
    Just nu längtar jag såå efter min sambo som jag bara mött i dörren hela veckan. Jag jobbat dag å han kväll 🙁 Så nu vill jag att han ska komma hem!

    Knäpp gärna kort å visa dina bakverk! Vill så gärna se!

    God Jul fina Emma!

  13. Halloj och God Morgon!
    Här jobbas det (i Spanien) och hade det varit den 24:e idag så hade det jobbats också. Älsklingen har jobbat på julaftonen så länge jag har bott här. Kan inte komma ihåg att det varit julafton en endaste lördag under de 8 år jag bott här. Men i år är det dags.
    I år är han ledig den 24 med oss.
    Idag ska jag baka med ungarna hade jag tänkt. Och det är ju nästan heltidsjobb kan man lugnt säja 😉
    Ha en trevig dan före dan.

    Hälsningar
    Yohanna på Gran Canaria

  14. Statliga jag jobbar halvdag. Sitter och tittar ut på regnet. Har en kompis som är ”något inom ekonomi” som ska göra årsbokslut, hon jobbar till klockian tio på kvällen på nyårsafton. The joy!

  15. Jag jobbar, och jag har massor att göra när jag slutat. Men det är det värt för efter idag är jag ledig 5 dagar, sen jobbar jag 1 och sen ledig 3 och Det längtar jag efter så jag dör lite!
    Och imorgon får jag gosa med min underbara systerson i en hel dag, och DET om något längtar jag efter så mycket att jag knappt kan sitta still. Ska pussa på hans tjockiskinder en hel dag!

  16. på kontoret hade vi en minifrulle med strax över tio pers, var en viss skillnad mot andra fredagar men urmysigt!

  17. Vilket vardagsrum – åh jag dånar!!
    Är man undersköterska på ett äldreboende i kommunal regi, så jobbar man hela julen om man står på tur för det:( Men julen är mysig med de äldre också. Sedan får man fira med sina nära och kära så gott det går.

  18. Här är det 2 veckors föräldraledighet som börjar, sedan går jag på havandeskapspenning tills nästa lilla skrutt kommer. Så vi tar ett lååångt jullov 🙂

    God Jul!

  19. Mumma så fint ni har det!

    Jag är mammaledig sen i oktober, av någon konstig anledning slutar man 2 månader innan bebis kommer här i Frankrike och sen det värsta av allt – ska man börja jobba på nytt 10 veckor efter födseln!!! Say what?! En 2,5 månad bebis ska man lämna ifrån sig?
    Vi har fixat det så att jag stannar hemma tills september men om man inte kan ekonomisk eller om ens man inte är som min är det ju fruktansvärt… Huga!

    Jag ska laga köttbullar (till julafton) idag, ha det fint! 🙂

  20. Jag jobbar 🙂
    Men bara mellan 11-15
    Jag ser till att dom våra gamla i vår kommun som behöver få varm, ny lagad mat hemkört får den hemkörd och serverad, lika varm och fräsch och nylagad som den är då den kommer rån köket.

    Oavsett vilken dag det är då vi har schema men julafton är jag ledig, då tar mina kära arbetsvänner sina pass.

  21. Hej hå! Som mammaledig jobbar man ju jämt, mer eller mindre heheh. Men min sambo har tagit ledigt idag och jag har precis skickat honom till storköpet med världens längsta inköpslista. Jag var noga med att förklara i detalj hur en mini marchmallows ser ut. Man vill ju inte göra bort sig med rocky road’en. Men du Emma….du har ju väldigt fina olivträd. Jag har bara 11 blad kvar på mitt ena och det andra har 5 blad kvar. Ska jag bli orolig eller gillar dom att vara nakna inomhus?

    Kram

    1. De måste ju stå kallt och ljust annars tappar de lätt alla baden. Mina brukar bli mycket tunnare under vintern men de har hittills lyckats ta sig igen…

  22. Vad mysigt det ser ut! Jag tänkte säga redan nu GOD JUL till dig och din lilla familj; eftersom min juljobb börjar idag 😉 , (Är tyvärr inte tomten eller Christkind eller sånt) bara en vanlig sjuksköterska :(.
    Så hade det så mysigt!
    Kram
    PS: 110g Mjöl, ??? sorry, vet inte

  23. Om man jobbar på typ kommunen, som sjuksköterska är man väl knappast ledig idag, imorgon, eller någon annan dag i julen????;) Men man har ju lite FLED kvar att ta ut så att man kan få fira hemmajul iår. Jobbet får vänta tills nästa års julafton, då är det väl min tur… Kram

  24. Här jobbas det……eh eller läser bloggar kanske jag ska skriva.
    Ja, jag är på jobbet i alla fall. Inte så mycket att göra. Jobbar som Grafisk formgivare/originalare.

    Går hem tidigare idag och då ska jag ge pengar till varje hemlös jag ser + köpa Situation Sthlm. Jag fick så dåligt samvete i morse nämligen.
    Sedan bär det iväg hemåt för att slå in julklappar, och stoppa skinkan i ugnen och få ett efterlängtat fotbad.

    JÄTTESTOR julekram på dig
    TJOHOPP

  25. Just ja, jag glömde fråga hur du gör de snajdiga skuggorna på dina kort. Är det någon mall du har eller gör du det i photoshop. Jag tycker det tar för lång tid att fixa i photoshop. Men jag ser att du har det rätt ofta så jag tänkte att det måste vara något annat 🙂

  26. Jag och Jimmy ska försöka komma överens med våra barn idag OCH förbereda julfirandet med hans familj ikväll. Det går sådär faktiskt. För barnens nya favvolåt är ”Ge mig en spanjor” med Babsan. Det är inte vare sig min eller Jimmys. Vi får se hur det går, men nånting säger mig att jag imorgon kommer att kunna texthelvetet utantill…

    p.s Ääälskar ditt vardagsrum! d.s

  27. Jag jobbar. Helt ärligt känns det faktiskt skit. Och ute är det plusgrader och regn = imorgon finns ingen snö kvar. Efter jobbet har jag en miljon grejer att fixa, blir en sen kväll och tidig morgon imorgon, kombinerat med en massa stress.

    Nä, usch. Ingen julkänsla här inte..

  28. Jag jobbar inom handeln på dagarna och julpysslar på nätterna.. 🙂 Igår damp ”Hus&Hem” ned i brevlådan och då frestades jag att bygga en vedvägg bakom kaminen i köket.Det tog halva natten.Så idag är jag lite seg och läser hellre din blogg än konterar fakturor 🙂

  29. Själv är man jul-ledig, som jag ser det 🙂 Jag jobbar ju endast 25% och resten tog jag ledigt fram till trettondagen, så här blir det julmys! Dock är ju sambon arbetsnarkoman så han skulle vara ledig i två veckor men på något vänster så är han ändå på jobbet…

    Här hemma, så här dan före dan, har bästis precis lämnat ett tomrum efter sig efter att vi har bytt julklappar (jag fick en jättefin gammeldags jordglob :D, kunde inte hålla oss tills imorgon) och snart kommer mammsen förbi och hjälper axel-invalido här att baka, laga och städa det sista.

    Katterna är överlyckliga över trollhasslet jag sprayat vitt och lagt på bordet så vi är inte så bra överens just nu och tvättmaskinen går 24-7 för att tvättkorgen inte ska attackera en när man behöver låna toaletten under morgondagen.

    Men snart så, snart är allt klart!
    Så nu måste jag återgå till fixet.
    God jul! ♥

  30. Vilket härligt hem ni har. Hoppas det gick bra att baka. Jag har varit och gjort mina 4 timmar åt staten. Det blev blixthalka här i Östersund så jag drog en fetvurp och trodde att jag dog en stund :(, men nu är jag hemma i säkerheten i soffan igen. Hoppa ni får en fin jul, vi åker till svärisarna i Åre och firar julafton imorgon. Kram! 🙂

  31. Jobbar som tjänsteman i kommunen och vi är inte lediga idag, det är ingen röd dag. Min personal arbetar dygnet runt, årets alla dagar. Våra kära medborgare behöver hjälp oavsett helg eller ej. Många som arbetar, inom vården, räddningstjänst osv. Däremot komparjag ut en del av mellandagarna 🙂

      1. Hade typ 150 timmars i min flex så det var svårt för någon att säga emot när jag deklarerade att jag tänkte ta ledigt under mellandagarana 😉 Synd om alla som jobbar på själva Julafton, tycker jag…

  32. Jadu.. tänk om man fått vara ledig när man jobbar inom kommunen. Ingen hade varit lyckligare än jag 🙂

    Men fastän det bara var sex småttingar på förskolan idag så var jag ju tvungen att ta mej dit och göra både frukost, middag och mellanmål.. Tur dom är glada och söta mot en (speciellt när dom önskar en god jul och vinkar för fulla muggar), då känns det ju lite lättare 🙂

    Men skönast var att få komma hem och veta att nu är det bara JUL som gäller 😀

    GOD JUL Emma, och kul att jag hann hitta till din blogg redan detta året 😀

  33. Jag har ju ett av världens bästa jobb och arbetsgivare. Så jag har varit ledig idag. Mumlade lite vagt till min chef när jag gick igår att jag kanske kommer in på torsdag nästa vecka…eller fredag…eller kopplar upp mig hemma…eller kanske inte. Och att han skulle ringa om det var ngt viktigt…och lämna meddelande om jag inte svarar…
    Vi har jobbat galet mkt fram till nu så vi har det lite flexibelt! Superbra 🙂

    God Jul på dig fina frugan. Din blogg har lyst upp min höst!
    Kram Victoria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg