Att ha en medelålderskris. Eller nåt.

Alltså tjejer. Jag tror jag har en aningen tidig medelålderskris. Eller nåt.
Jag verkligen suktar efter nytt. Nytt hus, ny soffa, nya ambitioner. Jag vill byta stil, göra nåt med håret, hoppa bungyjump, få armmuskler, måla naglarna i olika färger varje dag.

Vad händer?
Är det post preggo-syndrom?
Eller är det bara vår?

Det är till och med så illa att jag funderat på om att permanenta sig inte vore fräsigt ändå, eller kanske skaffa en tatuering nånstans där den inte riktigt syns.
P-e-r-m-a-n-e-n-t-a mig!

Förstår ni?

Inte okej.

62 kommentarer till “Att ha en medelålderskris. Eller nåt.

  1. Jamen bara gör’t! Jag förstår dig precis!

    Krisen ska du ta vara på, byt ut och gör om!

    Men permanent. Tja…vet inte. 🙂

  2. Du satte huvudet pa spiken tror jag. Preggosyndrom for shizzle. Min kompis rakpermanentade precis sitt afrofluff och jag gar har hemma med min 4-manaders och funderar pa en lite diskret tatuering bakom orat (for att gora mig mer spannande och farlig lite sadar – hur spannande det nu ar med en bokstav for min son). Be strong! sta emot!

  3. Jag tror BARA det är en vår kris. Kroppen får någon slags chock av ljus och då beter vi oss konstigt…men permanent….näe skit i det!

    Krisen lämnar snart din kropp och övergår i ett schysst sommarlunk. Luta dig tillbaka och låt det passera…

    Kram M.

  4. hahah permanenta.. nej nu andas vi 😉
    Men visst känner jag igen mig.. har hamnat likadant .. mer än en gång nu.. och det är svårt.
    Men vill ju att livet ska vara såååå mycket, härligt och nytt.
    Och det är det ju. men ja du fattar.
    Kanske det är post preggo för dig.. men jag känner likadant och mina barn är ju stooora;)
    Och det där med att tatuera sig.. jag har oxå varit där.. men min man bara tittade på mig.. och så sköt han fram pannan och bak med hakan och liksom stirrade rakt in i mig och sa..
    – en tatuering som inte syns??!!! och vad ska du du ha den till? står du inte för den? ska du titta på den i spegeln? vad vad?
    jag hade inget svar.. men funderar fortf 🙂

    Ha en fin dag!
    Sol i dag ju!!!
    Ut på balkongen med dig!

    KRAM!

  5. Det är vårsymptom. Händer varje vår, samtidigt som man noterar de smutsiga fönstren. Jag har alltså beställt fönsterputs till måndag och då kommer jag också att vara en ny människa.
    Fast starkare överarmar vill man ju ändå alltid ha.

  6. *Skrattar högt* I så fall föddes jag med medelålderskris… Dessa funderingar (dock inte tatuering) går jag med dagligen. VAD KAN JAG HITTA PÅ NU!!! Å är jag riktigt busig, målar jag naglarna i olika färger… det är väl dit jag sträcker mig när krisen är som värst… äm… kan frossa i choklad samtidig som jag doppar penseln i nagallacket när det är riktigt illa. Att byta soffa, hus, eller hel garderob är lite dyrare än vad jag tycker jag vill krisa med VARJE år.

    Må gott

    *KRAM*

  7. Först: Du är vansinnigt vacker på de där bilderna!!! 🙂
    Men det andra: Vårsymptom, absolut! Efter en lång och mörk vinter bara måste man ju ha förändring! Men jag känner också igen mig från när jag var föräldraledig. Det hände liksom lite för lite hemma, så jag var hela tiden tvungen att hitta på olika projekt för att hålla igång hjärnan tillräckligt för att vara nöjd!
    Ha en bra dag! Hoppas ni har det lika soligt och härligt som här i småland.
    Kram malin

  8. Kan inte uttala mig om det är postpreggo grej men jag tror det är våren! Att plötsligt vakna till solljus gör åtminstone mig lite galen! 🙂 ha en fin opermanentad dag! 🙂

  9. Post-preggo är det defenitivt! Man ser ju på barnen som växer att livet rinner ifrån en – fort! Därför måste man göra något av det innan det är försent. Vårljuset ger energi och sätter sprätt på känslorna ännu mer! Å det blir inte bättre med åren… 😉

  10. I know the feeling, det är då man undrar för sig själv om det inte är dags att jobba lite igen 🙂 Så man få annat att tänka på än permanenter och bungyjump.

  11. Jamen då är jag i samma kris…..Tror det är ljuset..eller bristen på det…
    Dax att byta glödlampa här hemma:)
    ~För det här går ju inte..inte alls:)

  12. *s* …det kan det kanske vara av ngt slag. Oftast när vi inte mår riktigt bra, så brukar vi vilja förändra något, har jag läst, och känt av själv 🙂 för att det ger en kick för stunden..det behöver ju absolut inte vara så generellt, men en tankeställare 🙂

    Men du, inte permanenta ditt vackra hår 🙂

    Kramar Å

  13. Jag tror det är våren! Själv känner jag exakt likadant och vill inte tro att det är en tidig medelålderskris vid 30 😉 Man kan se det som driv helt enkelt!

  14. För mig kallas det där vår. Jag älskar våren, men faktum är att jag har ett mindre (eller lite mer) psykbryt varje år. Det är nog den där nystarts-känslan som kommer med vårluften. Jag vill flytta, renovera, göra om trädgården, bli smal och snygg och och och och… Ja. Vår!

  15. För det första så är du bedårande vacker 😀

    Kris, fas eller något mellan läge ??!!
    Njjjaa då är jag i kris hela hela tiden och då menar jag ALL THE TIME – för jag vill byta soffa var å varannan dag – vill flytta från vårt underbara hus och sitter och hemnetknarkar, jag vill göra mitt hår rakt och sen vill jag att jag och min man göra tatoos tillsammans :S ….

    På det kan vi lägga på tusen saker till minst – ååå visst har det med solen, ljuset å den härliga våren att göra men undrar vad jag kan skylla på när det är -20 galet mörkt ute å fullt med snö…
    Jag fyller snart 35 och jag hoppas innerligt att det slutar upp nån gång – vill vara så där äckligt nöjd å känna att jag aldrig vill ha något mer eller behov av något – om inte bara för ett par dar 😀
    ååå då kan jag understryka att jag är galet nöjd och lycklig … men ändå inte 😉

  16. Vad det nu än är för kris så gör inget med håret! Jag fick för mig att page skulle vara fint och klippte glatt av mig 30 cm. 30 cm växer ju inte ut på en kvart liksom. Det ångrar jag bittert nu! Var glad åt frisyren i nån dag sen satt jag på badrumsgolven och grinade som ett litet barn. Nej köp lite nya kuddar och filtar till soffan 🙂

  17. Bara klassiskt mammaledighets-syndrom. Inget konstigt alls. Kommer tillbaka till mig i form av ett starkt begär att nätshoppa varje gång jag är hemma och vabbar 😉

  18. Definitivt att du är hemma… Jag blev likadan efter ett tag hemma! Annars är ju ofta jobbet det som hela tiden förändras, där det är rock’n roll och så helt plötsligt sitter man hemma (inga fel med det) men man måste liksom vara hela rockbandet helt plötsligt annars händer inget…

    Ha det gott och tatuera dig INTE, snälla….. Det är supersnyggt när man är ung men inte på ålderns höst 🙂

    /Johanna

  19. Det måste vara våren, tror jag.
    Jag vill byta ut allt för vårljuset är inte direkt förlåtande på vare sig hud, hår eller parketten där hemma.
    Allt ser gammalt, dammigt och repigt ut.

    Men inte du, för OJ vilka vackra bilder!!!

  20. Hahaha, det är post preggo symdrom hoppas jag för jag känner likadant! Eller också är det ålderskrisen som kommer smygande…….. i vilket fall som helst måste en förändring ske…….
    Kram kram

  21. Nej usch. Låter mycket, mycket allvarligt. Du kanske behöver en liten weekendresa, hörru, till nått vårigare land eller nått. Vad som helst liksom för att undvika permanenten. För övrigt tror jag att det du känner är en kombination av post-nyblivenmamma-syndrom, vårkänslor/sommarlängtan och kanske ett litet stänk med 30-års kris. Alltihop i en enda röra. Så kanske en liten, liten tatuering nånstans behövs, bara för att lätta på trycket menar jag…

  22. Hahaha, känner igen det där.. Jag går och spanar på förpackningen med illröd hårfärg titt som tätt, målar naglarna turkosa och känner för att kasta hela garderoben och köpa nytt. Tyvärr har jag inte råd med det så jag går och känner mig hemma-mammig i mina trasiga jeans där rumpan bara nästan får plats… -Postpreggosyndrom spetsat med vårsol, tror jag!

  23. Ha, när jag känner mig sån där så målar jag naglarna på vänsterhanden i rött och de på högerhanden i grönt 🙂

  24. Postpreggo eller vårkänslor eller en blandning av dom båda.

    Jag känner samma sak men det brukar sluta med att jag sitter och dricker kaffe, en slags överslagshandling antar jag.

  25. tror oxå det har med våren att göra, jag är lite likadan! Vilken snygg blus du har, eller är det en klänning, en sån vill jag oxå ha!

  26. Om du känner så, så kör!
    Kanske inte nytt hus, bara sådär, men hår, tatuering och naglar och stil.
    Vad är det värsta som kan hända?

    Vill verkligen se bild efter besöket hos Böddi!
    Hälsa honom och säg att jag fått många komplimanger!
    C

  27. Tror det är ganska vanligt efter man fått barn och börjar återhämta sig från förlossning, ammning etc… Man kommer liksom tillbaka till vanliga livet och då vill man förnya! Hände mej efter mitt barn också. Färgade håret, klippte av håret, började träna, möblera om etc etc. Gäller att fokusera all den energin på rätt saker :))

  28. ..antagligen har du för mycket tid som du inte vet vad du ska göra av…rastlös..du hade säkert tusen järn i elden då du jobbade..pysslade runt lite lagom då du var ledig..nu är du hemma jämnt och ser saker och ting på ett annat sätt och har dessutom fått en silkesapa som är nöjdheten själv…du gillar säkert att ha full ös för att sen smälla av och sova osså på det igen…nu planar det mera ut…fattar du vad jag menar?
    Kerstin

  29. Hahaha, vad har alla emot permanenten? Det kanske är för att själva ordet skriker tant iofs. Det behöver ju inte bli tantkrull bara för det 😉 Och du har ju en vettig frisör, han hade fixat till det alldeles fantastiskt snyggt 🙂

  30. Medelålderskris- skulle inte tro det…..;-). Fast det låter inte så bra, det måste jag erkänna….permanenta håret går bort Emma…..fetbort.

    Jag tror däremot att söta du är lite rastlös pga av den föräldraledigheten. Hur mkt ja än älskade att vara med mina små telningar så saknade jag att vara i hetluften på jobbet. Det var då jag renoverade överallt, sen byggde hus, sen skaffade två jobb. FAst jag permanentade mig inte.:-)

    Jag är i samma fas nu- fast utan små ungar. Vet minsann inte var jag ska börja röra runt för ngt måste fixas varje dag. Rastlöshet är ordet….

    Ha en fin dag och måla naglarna i olika färger tills du kommer på vilket projekt du ska ta dig an.

    KRAM

  31. Varför tror du jag klippte av mig allt mitt långa hår för? Välkommen till mammavärlden. Jag har en tes kring det där. När man har sånt hastigt arbetstempo som vi har, man är beredd hela tiden – redo att rycka ut, så blir det för stor kontrast när man är föräldraledig och då strävar man efter något. Något nytt, något som är annorlunda, det måste hända något. Tror jag iaf.
    Kram

  32. Känns ju mest som din personlighet, infuserad med lite vårkänslor;) bejaka det, vi är alldeles för bekväma vanemänniskor majoriteten av oss. Vad är det värsta som kan hända? 😉 härligt ju.. *pepp pepp*

  33. Absolut är det jag-måste-göra-nåt-nytt -nu-när-hela-naturen-oxå-blir-ny-känslor! Vi verkar vara många som känner igen oss! 🙂
    Men du, var har du köpt den där vackra blusen/tunikan/klänningen (vad det nu är) som du har på bilden?! Såååå fin! Vill ha! 🙂

  34. Haha, nej ingen permanent! Hejda dig! 😛
    Jag är gravid så jag har inte upplevt postpreggogrejor ännu men jag skulle säga att vi alla får en liten släng av det där på våren. =)

  35. känner igen mig så mycket att det är tramsigt.
    vi kan därmed utesluta post-preggo-syndrom.

    alltid nåt’.

    men tidig medelålderskris.
    den behöver vi hjälp med.

  36. Jag tror att det är våren. Jag är nämligen likadan och blir alltid det vid den här tiden. Det ska liksom fejas i alla hörn och kanter. Imorgon blir jag friserad och om någon vecka är det ansiktsbehandling. Vårstädning helt enkelt!

    Snygg som attan blev håret i alla fall. Och jag är glad att du skippade permanenten.

    kram

    1. Vad jag skulle skriva innan min knäppa dator skickade iväg meddelandet utan tillåtelse, är ju att jag känner likadant och jag är INTE Post-preggo…

      Men så gick jag ju och klippte av mig håret i måndags också…. Så jag är nog bara konstig, rent allmänt, kanske…. 😉

  37. Hahaha…. skönt att läsa detta precis när jag sitter och tänker att det vore lite piffigt med….. syntetdreads!! Jag misstänker att även jag går igenom en fas/kris. Permanent grubblade jag på förra månaden…
    Varför ska man gå lös på det arma håret när man fasar/krisar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg