Att vänta på något vackert.

Regnet hänger tungt i luften, vinden snuddar topparna på citronmelissplantorna ute på terrassen och får dom att skälva; jag lyfter ner allting i markhöjd där ute, skyddar basilika och rosmarin mot väggen, drar in trädpionen i lä mot murstocken och pratar samtidigt med varje växt som en gammal tant utan sällskap – nu ska då få stå skyddad här ser du, ingen fara och borstar bort jord från jeansen.

Så det blir inget terrassväder ikväll, inte ännu en skymning att sitta ihopkurad under och äta parmesandränkt ricottatortellini tillsammans med nån älskad och säga känner du? jag har tänt doftljus och få ett jakande svar (trots att man vet att han inte alls känner det eftersom vinden tar med sig alla doftljusspår när den kommer från det hållet, och eftersom han, trots många andra kvaliteter, inte direkt har näsa som en blodhund).

Men. Det är vår fredag och det finns ost i kylen och där ute mot en vägg står något han bygger till mig, och som jag vet kommer bli det vackraste hittills.

22 svar till Att vänta på något vackert.

 • Emschen 4

  Oj Emma, vilken vacker och kärleksfull text. Den fick mig att minnas hur min farmor alltid pratade med sina pelargoner, hur farfar skyddade sin pion från kyla och hur jag saknar sommarkvällar i förtältet med tända ljus och kärleken nära. Vackert Emma

  Kram

  P.s jag är frisk nu så vi ses imorgon. :)

 • Pavvis 6

  Så härligt. Min man bygger också åt mig, men han verkar ha en betydligt längre startsträcka med tysta hmm, mummel och frånvarande blick. Älskar att studera honom då.
  Fast igår visade jag ert luftpumpsskydd och suckade, ”jag vill också vara hans fru”. För där är startsträckan tydligen enorm. Har föreslaget det sen vi satte in pumpen i höstas, men än har inget hänt… snart får jag väl dra fram spiken själv. Risken finns bara att jag inte ens kan ställa en blomkruka på den då ;) Kanske får virka ett överdrag istället.

 • Bromans Bravader 8

  Du verkar få en riktig terassperla där uppe du. Härligt. Spännande att se vad han nu bygger till dig. Önskar min man kunde bygga på måfå sådär. Det kan han om man frågar honom men ärligt… njeeeä..

 • LisasVilja 10

  Fint skrivet, lyssnar på ”stand by me” i bakgunden vilket förstärkar känslan av att sitta på en takterass med tända ljus =). Men jag antar att det får vänta lite då med tanke på vädret =) Kram

 • Malin 11

  Hej fina Emma!
  Snälla ge mig lite hyfsat billiga osttips. Jag är så sugen på att testa lite andra ostar än brie. Kan man köpa på Ica eller ska man leta efter en riktig ostbutik? Vilka tillbehör är bäst och gärna något bra vintips till.
  Kram Malin

  1. Emma Post author12

   Du kan köpa på ICA men det är myyyycket godare om du kör en ostbutik (där får du provsmaka också hi hi). St Agur är gott som tusan tycker jag, och alla former av kittostar – Taleggio är god. Jag tycker om att köra på på Saltiner eller Tuc:s, och med en flaska Massaya som är oslagbart om du gillar lite ”rundare” rödvin.

   Kram

 • Sincerely Susanne 16

  Ååå va synd att det inte blev terassväder. Här i Åhus har vi haft finfint väder hela dagen och nu ikväll.
  Hoppas att du får njuta lite en annan kväll i veckan.

  mvh
  Susanne

 • madlil 22

  Min kille har värst träbackar urläckert att ha växter i på terrassen.Kolla tradera och säljare tommy62.
  kul blogg du har :)

Lämna gärna en kommentar