Att lämna Gotland.

Och så sitter man i bilen igen, på väg hem från Gotland. Bakom oss lämnar vi vad som kan vara världens mysigaste hotell (Visby Hotell), Malena & Ante, kullerstensgatorna och Petra och de andra Philianerna. Det är vemodigt, såklart. Är det inte alltid det? Avsked.

shorts & linne/boss orange, skor/minnetonka, halsband/icon

Men innan vi klev på färjan hem satt vi i solen och njöt – vi åt lunch och tittade på hamnen och pratade om de senaste dagarna och hur himla fina människor vi träffat. Det kändes som en perfekt avslutning; att få se Visby i sol och att få en chans att landa lite, och vi skojade om det där med att flytta dit och skaffa de där fåren och göra något nytt. Egentligen har man ju möjligheten. Om man bara har lite mod och vilja och en smula galenskap.

Men ikväll vid tio kommer vi hem till det lutande huset igen, och havet nedanför åkrarna och bara två veckor kvar tills semestern.

Det är fint det också.

25 kommentarer till “Att lämna Gotland.

  1. Låter som ni har haft det underbart på Öin 🙂 Jag sitter i soffan, precis hemkommen fr Gotland ikväll. Såg ryggen på Malena i Visbys gränder igår tror jag. Visst är det en vacker del av Sverige? Vår flytt går dit om något år… Jobb måste fixas först. Har planerat i 3-4 år nu. Men snart, snart händer det! 🙂 Hoppas att du hittar tillbaka snart. Ha en härlig semester så länge! Å ja, höll på glömma… så fint du skrev om vänskap… just så ska det vara… Kramar från ”fastlandet”!

  2. Allt är möjligt! Jag blev dubbelt förälskad för några år sen. I Gotland och i en gotlänning. Så jag sa upp mig från ett kanonjobb i huvudstaden och packade mina väskor. Utan att ha nåt nytt jobb på ön, utan att känna en kotte här och knappt mannen jag flyttade in hos. Tänkte att det fixar sig. Och det gjorde det! Har inte ångrat en sekund och känner mig så lyckligt lottad varje dag!

  3. Alltid tråkigt att lämna underbara Gotland.
    Själv längtar jag dit, men om några dagar får jag äntligen åka dit igen.

  4. Ååå sol jag längtar efter den….Här hemma i Skåne regnar, och regnar… Vilken härlig helg ni verkar ha haft/Helena.

  5. Fina bilder. Så härligt att se soliga bilder när regnet bara öser ner som om himmelen öppnat sig.. Tyvärr är det detta väder ni kör mot.. :/

    Men som sagt, midsommar var solig så det kan man ju leva på när den svenska sommaren gör som den brukar 🙂 God fortsättning på er!

    kram /iris

    1. Hm, när var vi sist och träffade vänner och bodde på hotell? Inredningsfrun kanske? Då bodde vi på hotell för det var första gången vi träffades – då hade det känts märkligt att ta deras soffa liksom. Nu sov vi på hotell av utrymmesskäl; de var ju redan TRE familjer med barn i ett hus. Hade blivit fasligt trångt med 4 vuxna till :/ Sen är det ju skönt att kunna rå om sig själv tycker jag och bo på hotell. Lite mer romantiskt 😉

      Kram

  6. Hoppas ni kommit hem utan trafikproblem ?? Väderprognosen pâ sr.se sa att det skulle bli världens skyfall tills pâ mândag kväll med risk för Översvämmning i källare….Gotland var verkligen vackert och husen är ovanligt fina utan tillstymmelse till sprickor i rappningen och har ordentliga skorstenar och inte smâ fuktighetssamlare till konservburkar. Leo blir bara finare för var dag som gâr och Emma ocksâ. Trevligt reportage et Merci beaucoup !! 🙂

  7. Jag är helt totaltportad på Mrs G:s blogg, jag gjorde bara ett litet 🙂 när det gällde hennes fiskmåsunge men nej tack sa hon och tog bort det, hmmmmm säger jag! Vill bara att ni skall veta så att ni inte skriver något fel på hennes blogg, ni kommer inte att synas, men, men vad gör det ?????

  8. Det er sjelden jeg kommenterer blogger, men etter å ha funnet bloggen din i går og tilbrakt kvelden med å lese side opp og side ned er det ikke til å komme utenom at jeg er blitt litt forelsket. I deg. Og i din måte å leve og beskrive livet på. ”Att skapa vänner” er det fineste jeg har lest på lenge! Takk for smilene og den gode følelsen i magen og god sommer!

  9. Gotland är sååå ljuvligt och magiskt! Har varit där en gång, men nu när jag ser dina bilder så bara MÅSTE jag dit snart igen! Fina fantastiska bilder du har Emma! 🙂 Kram

  10. Hei!
    Du har den fineste bloggen jeg vet om.
    Du skriver så fint og tar de fineste bildene!

    Klem klem!
    Ellabella

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg