Att tycka synd om sina flickor.

Idag ska flickorna steriliseras. Det går inte att skjuta på det längre – de är fyra år gamla och ska man ha så stor nytta av steriliseringen som möjligt så ska det ske så tidigt som möjligt. Jag kommer ju ändå aldrig att avla på dom; Tooka är för liten och Tant är för stor. Men framförallt gör vi det för att minimera risken för cancer som är så vanligt och som jag har förlorat älskade hundar till förr, och för att de ska slippa alla dessa perioder av skendräktighet och depression som de mår så dåligt av idag. Men ändå. Det skär i hjärtat.

Så det är vad jag kommer att sysselsätta mig med idag. Sitta hos veterinären och låtsas vara lugn och klappa flicköron medan de sövs. Köra hem, pyssla om, bära upp och ner för trappan, hjälpa upp i sängen, bädda ner. Ge buljong och medicin och prata fint. Be om ursäkt.

Och försöka komma ihåg att det är för deras skull, trots allt. Och att det snart kommer kännas bättre igen.

36 kommentarer till “Att tycka synd om sina flickor.

  1. Det är aldrig roligt att sitta hos veterinären, inte ens för vaccination på de små liven.
    Jag skulle gjort som Du om jag haft en tik som jag inte skulle avla på. Skendräktig eller i löp som inte leder till något gör många tikar småsura och att riskera en för tidig död i cancer är fruktansvärt.

    Lycka till idag.

    *KRAM*

  2. Det har jag också gjort på båda mina hundar och kastrering har gått bra på de båda! Visst har de ont, men det kommer ju gå över och sedan lever de lyckliga utan löp resten av sitt liv! 🙂

  3. Åh vad fint du skriver! Det kommer gå bra <3 Dom är sååå vackra dina hundar så jag blir helt kär i dom! Hoppas dagen går bra! Styrkekram till hundmamman <3

  4. Usch ja. Jag var likadan när jag skulle kastrera min katt. Fortfarande, 12 år senare, får man inte parta om ”bollar” eller liknande så att han hör för mig.

    & att förhindra att de få cancer är det finaste du kan göra för dem. Har också förlorat en hund i cancer och det var sjukt jobbigt.

    Styrkekram

  5. Du gör dina flickor en STOR tjänst!!! 🙂

    Och vår gamla beagle, blev som en ny hund efter åt… Slippa all skendräktighet… Och depressioner… Hon blev som en valp på nytt!!!!

    Kraaam Carin

  6. Jag vet hur det känns när ens älskade hund har ont…. man mår så otroligt dåligt.
    Men med mycket kärlek,godis och närhet i några dagar förlåter dom dig för allt 🙂

  7. Hade samma sak med min tik och hon blev en ny hund efter vi steriliserade henne så det blir toppen när det är färdigläkt!

  8. Glömmer aldrig när vi kastrerade vår herrkatt Texas (mest kallad tjocka katten fast med kärlek). Väl hemma skulle han sätta sig ner, sänkte rumpan mot golvet och fick väldigt bråttom upp igen… Kunde inte låta bli att skratta fast det var så synd om honom. Men det blev snabbt bättre och han var pigg och igång igen. För hans mamma Chilli (även kallad moderskeppet eftersom hon fraktade med sig 7 katter till i smyg) var det jobbigare men det gick också bra. Lycka till idag!
    Önskar Cecilia som mest bara vill att ortopedmottagningen ringer upp och ger mig en tid för att kastrera min fot 🙂

  9. Åh, lycka till. Hoppas det går så smärtfritt som möjligt!
    Sedan när det väl är över och läkt så ÄR det ju så himla bra.

    Du har så otroligt vackra hundar!

  10. Inte be om ursäkt! De och ni kommer må så mycket bättre sedan 🙂 Knipsade hundar är den bästa sorten jag har haft 😉

  11. åh, önskar er alla tre lycka till! för roligt är det verkligen inte, men det är ju för deras skull. hittade en knöl på ena tutten hos min älskade katt igår så det blir veterinären någon gång i veckan… att dessa små liv kan betyda så mycket <3

  12. ÅH, känner med dig. Har växt upp med massor av hundar och lider med dig samtidigt som det är av omtanke, precis som du skriver. Ska tänka lite extra på er idag.

    P.S. Underbara bilder från Gotland du bjuder på…UNDERBARA!

    KRAM!!

  13. gör ont i mitt hjärta att läsa, fast jag vet att dom får det bättre efteråt! men det där med sövningen och uppvakningen – finns det något värre?! jag bölade högljutt en gång när jag hämtade min jewel från veterinären, när tungan hängde ut och munnen var blodig (dom hade putsat tänderna på henne och tagit bort en tand), när hon fortfarande var rätt dåsig – hon såg ju halvdöd ut och jag kunde inte hjälpa det, tårarna bara rann. minns hur en gumma i vänterummet sa åt en annan ”är hon död?”, och jag bara skakade på huvudet och fortsatte gråta.
    huj. det finns nog inte mycket jag ogillar mer än att hämta en nersövd hund från veterinären!
    kramar åt er alla!

  14. Hoppas det går bra. Som du skriver, det är ju för deras eget bästa men det känns inte så kul när man inte kan berätta och förklara för djuren varför man gör som man gör. De undrar ju ibland…
    Kram Jannike

  15. Vet hur det är. Jag var helt förkrossad när vi hämtade Affe efter att han blivit kastrerad.
    Han var liksom som ett litet håglöst ledset knyte..awww vad det var hemskt.
    Snart är det Augusts tur och jag ser inte fram emot det.

    Kram Mrs G

  16. Katsrerade mina tva killar forra veckan. De ar 6 ar gamla! De madde finemang efterat och veterinaren anvande nagot speciellt klisterbandage sa de slapp ha tratt. Onskar bara att vi gjort det tidigare men min man forhindrade det gang pa gang pga medkansla:) Nu nar var son ar 6 manader har de borjat braka med varandra och kan inte riskera att de gor det i narheten av bebis sa detta var tvunget nu! Marker redan skillnad som tur ar. Kram!

  17. Du ljuvliga människa! Tror aldrig jag stött på någon med så oerhört mycket medkänsla o vackert hjärta. Dina ord får en att känna, längta, sakna, skratta, gråta, vilja o våga. Och det tillsammans med dina härliga bilder. Vad kan jag säga mer än att du berör. Verkligen.

  18. Åh, jag lider med er! Jag har skjutit på detta länge men måste göra samma sak för min lilla tik som snart fyller 8 år. Lycka till!

    /Kusin Christin

  19. Ooo stackars Tooka & Tant, hoppas det är bättre i morgon, puss på hundnosarna. Bakade ”dina” sockerkringlor idag, guud vad goda! Kram Sarah

  20. Och du slipper livmodersinflammation, om det är en kastrering ni gjort och inte egentligen en sterilisering? Eller kan man sterilisera och ha kvar livmodern och få inflammation i den? Förvirringen är totalt! Min hund fick iaf livmodersinflammation förra året och det var vidrigt. VIDRIGT. Hon höll på att dö. Äggledarna som ska vara som sugrör var som falukorvar och hon hade inte klarat många timmar till. Fy vad hemskt. Det är så rätt att kastrera både tikar och hanar som man inte ska använda i avel. Synd att det är så dyrt, mycket elände skulle kunna undvikas om man inte behövde dra sig pga kostnaden. Lycka till med sjukstugan! kram

  21. Åh det gör ont i mitt hjärta, får en liten tår i ögat! måste vara skitjobbigt. finns det något värre än när ens lilla voffsing inte mår bra? huh. Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg