Att försöka vakna till liv litegrann.


Och så blev det torsdagsmorgon och jag är mer död än levande efter en natt där två flickor hållt igång oss ordentligt. Det skulles upp i sängen och ner från sängen och det tråcklades ur sina t-shirtar (som de har som skydd för stygnen och för att slippa ha krage) och det skulle ut och kissas och det skulle drickas, och jag är återigen full av beundran över alla de föräldrar som har barn som inte sover natten igenom. Att man bara orkar.

Så nu sitter jag i soffan och dricker Powerking (jag har ju fortfarande inte lärt mig dricka kaffe) och skrattar för fullt åt en facebook-konversation med mig, Katarina, Annika, Fru Sederblad, Tindy och Emschen som totalt har urartat. Vi ska ut på lördag och äta middag på ett nytt Meze-ställe, Annika tar sig ner från Göteborg minsann, och jag vet redan nu att den middagen kommer vara något i hästväg. Ingen av de där kvinnorna är ju riktigt kloka.

Men först måste det bli lördag och innan dess måste jag vakna till liv här hemma, och jag måste dammsuga och tvätta lakan med lavendeldoft och skissa upp hur gästrummet ska förvandlas till en walk-in-closet och hur vår nya säng ska se ut när den byggs under semestern.

Bara nästa vecka också, hörni. Sen semester.

 

26 kommentarer till “Att försöka vakna till liv litegrann.

  1. Joooo dååå, jag är allt lite klok:) Men de andra..vete sjutton..:))
    Jag tror jag ramlade av stolen mer än en gång i skrattfnatt..fii vad jag längtar:)

  2. Hade inte heller lärt mig dricka kaffe innan jag drack min första RIKTIGA latte. Nu startar jag morgonen med en sådan och DET är njutning. Så har Du vägarna förbi, kan jag lära Dig. Det är plättlätt. Du kör norröver och när Du är i Örebro, då är Du framme.

    Må gott

  3. Håller med ovanstående – en riktigt god latte och du är hooked! Du gillar ju Espresso House – testa deras vanilla latte! Oooooooemotståndligt god och beroendeframkallande!

    Måste bara kommentera lilla prinsen också – vilket hår! Underbart!

  4. Låter som att ni ska få en kul kväll, tror jag det.
    Jag har lite tips när det gäller just walk-in closets 🙂
    Jag gick själv lite över styr när jag inredde min, som för övrigt är gigantisk (största rummet på ovanvåningen med havsutsikt)
    Tänk lite mer lagom än för mycket, det blir urbra jag lovar.
    Hellre just än mörkt, jag valde svart, rosa och guld..det tar överhanden över det som är viktigast, kläderna, skorna och accessoarerna.
    Låt det spela huvudrollen istället.
    Några små tips bara, man lär så läge man lever, min nästa ”gåinigarderob” blir vit!

    Kram Mrs G (Bye bye Sue Ellen)

  5. God formiddag! Jeg har ikke sovet sammenhengende på 7 mnd, da jeg har en liten jente som våkner flere ganger om natten.. Hver natt!! Fra før av har jeg to barn som alltid har sovet som engler, så dette er et sjokk for meg! Men man har jo ikke noe valg. Man må bare holde ut.. Og nå har jeg igrunnen blitt vant til Zombie-tilværelsen.. 🙂 Alikevel må jeg inrømme at i løpet av de siste 7 mnd, har jeg blitt 7 år eldre. Både utenpå og inni. Jeg kan ikke drikke kaffe etter kl 17 (herregud, jeg kan jo ikke risikere at jeg skal sove enda dårligere om natten!) og jeg må legge meg innen kl 23 hver kveld.. Selv om vi er på ferie og de andre sitter oppe til langt på natt og drikker vin, og prater. Neida, gamlemor på tidlig til sengs! Men sånn er livet.. Det kommer og biter deg i arslet når du minst venter det.. Og det er det beste med det! Man vet aldri hva som kommer:)

    Ha en bra dag med verdens søteste Leo!

    Klem:)

  6. Hahha, va söööta de är med t-shirts 😉
    Vad är tricket med att få en bebis som sover hela natten? 🙂
    Kramar!

  7. Men så söt i sin tröja, är ju hur bra som helts så slipper dem jobbiga tratten. Men kan tänka mig att det inte är vidare populärt:) Ja natt sömn behövs verkligen, jag kommer aldrig i säng nu så jag är som ett lik på morgonen, men skönt är att lill tjejen sover.
    Kram

  8. Äsch man fixar det mesta ändå. Bara med lite dimmigare blick 😉

    Och vilken kväll ni kommer få. Önskar jag var där, följer ju er allihop. Så då känns det ju nästan som man känner er 🙂
    Kram

  9. Hoppas tanterna kryar på sig snart. Lite tråkigt för dom att ha t-shirtar på sig nu när sommaren är i antågande 😉
    GRATTIS till Leo idag 🙂 Hurra, hurra, hurra

  10. Min son blir 1 år om ett par veckor och jag går fortfarande och väntar på det där som alla sa skulle hända när dom var runt sex månader – att man skulle få sova en hel natt. Men han vaknar fortfarande 3-6 ggr/natt och jag har faktiskt glömt hur det känns att vara utvilad och pigg… Han vaknar dessutom för natten kl 05 varje morgon (började med det vid 3 veckors ålder…) så ja… Det positiva är att man får väääldigt långa dagar att uträtta en massa på…:/

  11. Det vet ju alla att jag är hur klok som helst och trevlig men bara med sprit i kroppen. Haha
    Varför gillar du inte order vardagslyx? Det har vi diskuterat innan va?
    Kram

  12. Emma är det Occo på Drottningtorget ni ska äta på?? Min man har inrett och designat restaurangen och vi var där på invigningen igår- helt fantastisk mat och fantastiskt vackert! Men ät inte innan ni kommer hamna i matcoma av mängden och hur gott det är! Kram Agnes Ranelid

    1. Ja precis! Jag såg det i bilen när vi åkte förbi på väg hem från Kivik, googlade och såg att det minsann var alldeles nytt. Jag är skitspänd på restaurangen, den verkar fantastisk. Kram

  13. Låter som kul middag ni kommer få:-). Sömnlösa nätter.. ja mina barn behövde tre år (var) innan de sov igenom på nätterna, man vänjer sig vid allt;-). Kram Sarah

  14. Alla föräldrar som inte får sova ordentligt utan har ”pigga barn” borde få en helg på spa, sisådär en ggr per månad eller nåt i den stilen. I varje fall en medalj 😉
    Själv är jag bortskämd, och har varit från start, med en liten Loppa som sover minst 12 tim per natt. Oavsett när hon nattas <3
    By the way. Älskar att ha en walk in closet. När man en gång haft det är det svårt att vara utan 😀

  15. Allt bra här, har du någon annan email om man vill skriva mer privat till dig? Kram agnes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg