Att göra sig i ordning.

 

Det finns få saker jag njuter så mycket av efter förlossningen som att ta hand om mig själv. På det själsliga planet, såklart, men ännu mer på det ytliga. Jag vet inte riktigt varför men sen jag födde barn har den delen blivit mer central – förmodligen för att tillfällena inte längre är lika frekventa. Hemma är det ju liksom inte riktigt värt att gå klädd i något mer än urtvättade t-shirtar eftersom de ändå kommer vara täckta i bolognese eller nam nam kycklinggryta inom kort i vilket fall, så när jag får tillfälle att gå ut (åka in till stan, träffa vuxna, gå på middag) tar jag hand om mig själv med omsorg. Målar naglarna, duttar med cremer, känner mig flickig. För att jag behöver det. Jag kan inte vara så jäkla djup hela tiden, ibland är det förbaskat skönt med yta också. Eller snarare kontrasterna. Djup och ytlig, uppklädd eller ledig.

Så det njuter jag extra av nu.
Ut och äta varje kväll, få klä mig i klänningar jag älskar, byta färg på naglarna.
Få vara jag också.

(Och ikväll har vi varit på vinprovning med en man som sa tjärdonääää och jag har ätit typ en hel ostbricka själv, men det tar vi i morgon tycker jag – för nu är jag klar med att vara jag för ikväll och vill mest krypa tillbaka i min för stora tröja och snusa busen i nackhåret och vara totalt oglammig och titta på True Blood i hotellsängen).

25 kommentarer till “Att göra sig i ordning.

  1. Det är ju det där som är så härligt! Tänk om dessa kontraster inte skulle finnas, då skulle det inte finnas något att uppskatta heller. 🙂

    Ser fantastiskt härligt ut!
    Njut varje minut! 😉

    KRAM

  2. Jag håller med. Hemma till vardags blir det jeans och en skjorta, vid festligare tillfällen eller som nu när man är iväg på flott hotell så finns det anledning att piffa lite extra.
    Dock tar man (jag) alltid med mig för många klänningar.
    Samma visa varje gång.
    Ikväll ska jag testa mitt nya orange nagellack från Chanel ”Holiday” passande namn 🙂

    Sena middagar blir det, idag har vi bord kl 22 🙂

    Kram Mrs G (På vift i Marbella-världens bästa semester)

  3. …längtar …längtar till Grekland ..det var alldeles för länge sen nu ….när jag ser dina bilder ..

    Kram

    Pernilla på Piazzan

  4. Ja men visst är det så. Det ytliga, det lätta det enkla piffet gör skillnad. Ett nytt nagellack eller ett frisörbesök har plötsligt fått mycket större betydelse.
    Ytligt men nyttigt för själen samtidigt.
    Kram på dig finaste

  5. Ha ha grymt bra att kunna måla naglarna efter en vinprovning!! Ha ha jag har problem med högerhanden
    utan vin… Kanske borde testa din taktik!!:)
    Kramar till dig!

  6. Å gud… Så deilig! Jeg er enig med deg. Viktig å ta vare på seg selv. Spesielt etter at man har fått barn. Jeg har det på akkurat samme måten. Selvfølgelig kan vi jåle oss, selv om vi er sterke, smarte og ’dype’ kvinner. Helt klart!

    Nyt resten av ferien!
    Klem.

    1. Då sitter han antingen med vid bordet eller sover i vagnen (beror lite p vilken tid vi äter, om det ä innan eller efter hans sovtid) 🙂

      1. Guuuuud vad gött. Det skulle aldrig funka för oss utan att restaurangen hade varit uppochner på 5 min och så hade vi blivit utslängda=tråkig stämning.

  7. Visst är det så! Egen tid behövs alltid och extra viktig är den under småbarnsåren. Så njut av det så mycket det går 🙂 Och du ser verkligen jättefin ut!
    Tänkte faktiskt på dig idag, jag var förbi en outlet ”Happy Hippie” här på Gotland där de säljer ut Ewa i Walla kläder…massor av frasiga kjolar och långa vackra kappor till fyndpriser, förstår din kärlek till de kläderna…
    Ha så gott i värmen!

  8. Jag förstår precis vad du menar, inte för jag har ngn unge, men att bara ta hand om sig själv 🙂 Ibland känns allt så chavigt. Håren har vuxit än hit än dit både här och var. Fötterna raspar, naglarna känns spröda och eländiga. Åh, jag älskar när man tar sig den stunden, så jag förstår. Å jag tycker inte det är ngn yta..du är djup som människa, och vacker OCH djup är två unika faktorer som är ovanligt <3 Sen vill man piffa för sin sork oxå 🙂 å jag tror det är viktigt för sin relation 🙂
    Kram på dig!

  9. Fantastiskt har ni det! Ser ut som en av jordens vackraste platser ni har hamnat på 🙂

    Och visst behöver man få ta hand om ytan ibland. Det kan jag på alla sätt förstå. Det är hälsosamt tror jag. Att så tydligt få vara på vuxensidan. Inte bara mamma liksom. Är helt övertygad om att mammarollen stärks av det också. Och detta sägs av en människa som ofta är så djup att jag skrämmer mig själv 🙂

    Kramar

  10. Hej. Oj vad sugen man blir på att resa bort. Jättehärliga bilder!!! Har alltid undrat vad silkesapan har för riktigt namn. Du kanske har skrivit det fast jag har missat det. Ha en härlig vecka!!

  11. det slår mig ofta
    med Dig, att det
    verkar som att
    Du hittat [eller
    ständigt väljer att
    hitta?] en väldigt
    fin balans i livet ..

    det är underbart .

  12. Förstår dig fullt ut Emma:-) jag är likadan sedan sonen föddes. Njuter riktigt av att ha stunder för mig själv. Måla naglarna, inpackning i håret, mask i ansiktet:-) så skönt. Härlig färg på naglarna, somrig. Här blir det mest mörka lack även på sommaren:-) använder du Seche Vite? Tycker mig se en flaska på bilderna? Guld värt när man har barn. Torkar direkt:-)
    Kram

  13. Ha, fattar verkligen vad du menar med att få rå om sig själv! Vardagslyx kan för mig bara vara att få lite egentid på toa. För här är man van vid att försöka få gjort sina behov med vidöppen toadörr och säga hej till gud och alla människor som passerar.

    Tycker aldrig vi ser dig i urtvättade kläder iof fast det är klart…det är väl inte riktigt då du kanske väljer att plåta för bloggens räkning 🙂

    Ha en fortsatt härlig semester!!

    Och ja just det…man blir så satans glad över att titta in här!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg