Att ha bröllopsdag.

foto: mikael stiller

Idag firar vi två år som gifta.

Två år.

Det är inte särskilt mycket alls och i det stora hela är det väl egentligen ingenting – men ändå. Vi har valt varandra, varje dag, i sjuhundratrettio dagar. Sjuhundratrettio dagar jag inte för mitt liv skulle velat dela med någon annan än honom – min skäggiga, sträva. Min älskade man.

Vet man egentligen nånsin varför man älskar? Förmodligen inte.
Men det är som små, små trådar i ett nät.

Jag älskar för allt det där han är som jag fattas. För hans ankrade, tysta mot mitt fladdriga, gestikulerande. För hans orubbliga lugn mot mitt eviga harhjärta, och för hur hans handflata är så stor mot min tumme att den liksom försvinner där i hans hand så länge jag vill att den ska vara där. För hans praktiska ordning mot mitt röriga kaos – hur han tar hand om amorteringar och räntesatser och datum det är dags att förnya lånen och vad elpriset står i och allt det där han gör så mycket bättre än vad jag i allt mitt rastlösa skulle göra. För att han är markbunden så att jag får lov att vara den svävande, fladdriga och för att mitt svävande, fladdriga även smittar av sig på honom så mycket att han numera inte har nån bekymmersrynka mellan ögonbrynen – bara två små linjer som vittnar om att den en gång satt där, varje dag.

Jag älskar den borttappade bekymmersrynkan.

Det är alla de där små sakerna som blir till en stor. Känslan i magen när jag åker själv för att handla och såklart inte har mynt till kundvagnen, den där värmen som börjar som en liten boll och sen sprider sig – för det blir så tydligt hur mycket av honom i mig som jag fattas och behöver.

Han har alltid mynt till kundvagnen, alltid.

Och herregud vad jag älskar honom för det.

88 kommentarer till “Att ha bröllopsdag.

  1. Första gången inne på denna blogg – och vilket fint inlägg jag möts av då! 🙂 All lycka till er även i fortsättningen.

  2. Åh, nu blev jag nästan lite lipig av ditt inlägg och tänker såklart på min egen 2-åriga bröllopsdag som var för ynka 7 dagar sedan och hur jag älskar min man precis som du älskar din. För allt det där som han är som jag inte har: tryggheten, modet, skämtsamheten. Men även för egenskaperna vi delar: passionen, viljan och initiativförmågan…

  3. Åhhh, grattis finingar på er dag! Vad vacker du var, vad vacker du är! Rakt igenom. Och vi är så lika och våra män är såå lika.

    KRAM

  4. Åh precis så är det när man hittat rätt – känner igen mig otroligt mycket i det du skriver! Att komplettera varandra är det bästa – den andre har svar när man själv inte har det! Min man och jag har varit ett par i snart 17 år (mer än halva mitt liv!!) och gifta i snart 9. Man vet när man hittat rätt! <3

    All lycka till er i framtiden!

  5. Vilken kärleksförklaring! Så vackert skrivit! Nu har jag tårar i ögonen för jag tänker på att ja precis sådär är det ju. Jag älskar min sambo för alla dom där små vardagliga sakerna som att han hämtar mig vid tåget när det regnar. För att han hjälper människor han aldrig har träffat för att det är någon jag känner. För att han somnar i soffan varje kväll så jag kan titta på vad jag vill. 🙂 Tack för att du skrev så vackert om Scout Valiant så jag kom in på rätt tankebana.

    Grattis på er dag och hoppas att ni får en mysig bröllopsdag.
    Kram på er

  6. ”Jag älskar den borttappade bekymmersrynkan”
    Så himla, himla vackert skrivet…. nu är jag sådär luddig i bröstet.
    Kanske måste rita några skyltar med hjärtan på idag 🙂

  7. Grattis, grattis, grattis! Inte bara till bröllopsdagen utan till att ha hittat så rätt och att ha förmågan att inse och uppskatta det. Så fint skrivet att jag sitter här och lipar lite till förmiddagskaffet.

    Ha en toppendag!
    anna

  8. Vi firade också 2 år förra veckan. Och snart 1 årskalas för liten Elsa. Tänk vad tiden gett oss och vad den ger oss.
    Kärlek till er.

  9. Som vanligt skriver du så vackert så man går gåshud! Det är så självklart att det är det lilla i det stora som gör det. När man fattas dem det är ofta då man ser allt de gör som är så litet med gör så mycket.

    Grattis på bröllopsdagen!

  10. Grattiskramar på er bröllopsdag! Så vackert skrivet så man får en klump i halsen.. precis så ska det kännas. Hoppas att jag också hittar någon som får mig att känna så en dag! All lycka och kärlek till er fina familj <3

  11. Du skriver från hjärtat och det är så underbart att läsa om…stort grattis på bröllopsdagen och hoppas Ni får en finfin dag <3
    Kramar

  12. Stort GRATTIS till er båda två som haft den lyckan att hitta
    Varandra.
    Trodde jag kunde bli SÅ berörd av ett blogg inlägg
    men jag sitter faktiskt och gråter :s
    Tack för att du är den du är och för att du låter oss
    få ta del av din galna vardag.

    Många kramar Thess

  13. Stor grattis på er dag! Hoppas att ni får många fler fantastiska dagar tillsammans!
    Dina ord är så fina, och jag förstår dem precis. Jag och min man firade 4 årig bröllopsdag tidigare i augusti och jag förstår känslan att man liksom är hel. Inte längre halv..
    Kram Elin

  14. Vad fint skrivet. Och vilka fina bilder! Hoppas ni får en fin bröllopsdag. Med fina oster och kanske ett fint vin?

    (notera vad mkt jag använde fint? först så var det liksom inte med mening men sen tänkte jag att det kunde vara roligt att ha det med överallt. Men notera att jag inte menar det mindre för det!)

  15. Hej hopp SÅ FINA NI ÄR!

    Jag har hittat en bild på google där du bär ett par circle of trust jeans…
    får jag låna den bilden (skriver att bilden är din)
    till en av våra inspirationskvällar!

    kramen Anna

  16. Fantastiskt!! Gigantiskt grattis och stora förhoppningar om en fin dag och mysig kväll! En fundering, Såg att du blivit nominerad till tävling hos mama (självklart ska du ha min röst) men har inaktiverat mitt fbookkonto och kan då inte rösta. Vet du om det finns något annat sätt?

    1. Åh tack! jag tror tyvärr att det bara går att rösta via facebook för att det inte ska gå att fuska 🙂

  17. Grattis på er dag! Och tack för en sådan mysig blogg!! Du, jag kollade lite på era bröllopskort och du hade så snygga örhängen, var har du köpt dom? Sitter nämligen och planerar det sista inför vårt bröllop om drygt en månad och det är sååå svårt att hitta smycken som passar t hela outfiten, jag har faktiskt hittat något liknande de du hade men kunde vara intressant och höra vad du hade för några för jag gillar formen…. Ha en fin dag!!

    1. Jag hade två olika, ett par på dagen och ett par på kvällen men de jag tror du menar kom från Lotta Jewellery.

  18. Grattis till er! Otroligt vackra. Jag och min man firar 8-årig bröllopsdag idag, tydligen gummibröllop:-)
    MVH
    Hanna

  19. Du kan ju skriva så de visslar om det, verkligen jättevackert. Stort grattis på er bröllopsdag!

    Förresten jag lade upp några bilder från Lottas monter häromdagen, och du var med på en hörna 🙂 Det visar sig förresten att en av mina kollegor känner henne sen deras barn gick på förskolan ihop i Höör. Liten värld ibland 🙂

    Ha en fantastisk bröllopsdag trots regnet!
    Kram /iris

  20. Stooort Grattis till er dag! Och oj vad fint du skriver. Verkligen lyser kärlek om inlägget. Ni är sååå fina på korten också

    Kram
    /Vivvi

  21. Åh så vackert!
    Det finns fördelar med att jobba ensam i en atelje full av tyg. Som när man surfar in på din blogg på arbetstid och inte bara får en tår i ögonvrån utan storbölar. Då är det fint att bara kunna sträcka sig efter första bästa tygbit, för att torka med, och slippa skämmas för någon arbetskamrat.
    Kramar fina ni!

  22. Så vackert skrivet! Ett tips på blogginlägg som gjort mig varm i magen när jag läst det på annat håll; uppmana läsarna att skriva en kommentar om det finaste som hänt dem i helgen/veckan. Något de sett, hört, upplevt, något eller någon som berört dem. Man kan bli så rörd och upplyft av att höra om andras fina upplevelser, stora som små. Och de som upplevt och berättar kan få sprida kärleken vidare 🙂 De kommentarer som träffar dig mest i hjärtat kan du sen publicera i ett uppföljande inlägg! Ha en trevlig kväll och tack för en underbar blogg!

  23. Underbart! Du beskriver det så enkelt och på pricken, precis så känns det kärleken bubblar upp i vardagen.
    Jag hoppas Du fortsätter ha samma känsla många år framöver.Själv blir jag alldeles varm i bröstet och känner en ilning i magen när min sambo sen 33 år kikar frågande på mig över läsglasögonen när jag återigen tänkt halva meningen och sen sagt andra halvan ( som vanligt..)
    Kram

  24. Grattis till era två år!!

    Vilken underbar kärleksförklaring till din man! Du är helt fantastisk på att formulera dig och beskriva känslor!

    Önskar er många, lyckliga och kärleksfulla år! Kram Maria

  25. Vad fina ni är!!! Stort grattis till er!
    Vi har också varit gifta i två år i dag:)
    Satt & tittade på bröllopsfilmen innan med tårar i ögonen, vilken underbar dag att bära med sig genom livet <3

  26. STORT GRATTIS på bröllopsdagen!!
    SÅ VACKER DU ÄR! Det är något speciellt när man blir gift även om man varit ett par många år innan, det är en slags bekräftelse på att man är ett med den man älskar och så får man ha en HÄRLIG baluns med sina nära och kära och fira ens kärlek, finare än så blir det knappt.
    KRAM!!!

  27. Så underbart underbart vackert skrivet om kärleken! Jag har ÄNTLIGEN efter mer än 5 års ”letande” ÄNTLIGEN hittat kärleken och det känns så underbart att du lyckas få ord på exakt den känslan som jag nu har inom mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg