Att ha lite drag i vår-nerven.

 

varen

Alla bilder är lånade från Creative Lounge

 

Vad är det jag brukar tjata om ungefär vid den här tiden på året?

Just det. Våren.

Ta mig inte fel. Jag tycker det är vrålmysigt med kyla och snö och frost på grenarna på morgonen. Det har också sin charm. Men som människa ser jag alltid ett steg framåt och just nu börjar det dra lite i vår-nerven igen för det är ju så förbaskat härligt med den där första vårvärmen. Ni vet vad jag menar. När grusvägarna är torra, när det dammar efter stadsbussen, när uteserveringarna börjar fyllas av bleka kontorsarbetare i solglasögon som alla ser lyckligare ut än på länge. När alla hundägare kommer fram igen, när små tussbollar rumlar fram över kullerstenen i koppel och valpyra, när man får äta mjukglass som smälter över bägarkanten.

Och vårkläderna! När man kan frossa i korall och färg och svepande tyger, när ingenting måste stängas in i en jacka eller kräver ett extra par strumpbyxor för att inte huden ska knottras av kyla. När man har vårnaglar och blir mjukare i rörelserna och får ha kvar ljuset flera timmar efter man har kommit hem.

Ja ja det är bara februari än så länge, men häng med nu: grillkvällar, doften av solvarm åker, den där envisheten i att sitta i bara kofta trots att vinden fortfarande är kylig när den hälsar på.

Våren, alltså.

Förr eller senare är den här.

 

slut

26 kommentarer till “Att ha lite drag i vår-nerven.

  1. Äm… här uppe ca 50 mil uppåt… har vi just nu minus 8 grader och MASSOR med snö. Den där våren känns oerhört långt borta. Vovvarna vill INTE gå ut om de inte har sina täcken på sig och skulle de kunna gå på kattlådan är jag ÖVERTYGAD om att de skulle göra det, enbart för att slippa göra toalett i denna kyla.

    Må gott.

    Britt

    Oj… höll på att glömma. Vílken himla fin hall Ni ”pysslat till”

  2. Pust vilken ljuvlig beskrivning av DEN känslan som jag precis vet vad du menar.. Våren med alla dofter och känslor.. Längtar! Kram till dig denna fredag <3 Psst.. Hallen var helt sagolikt vacker!

  3. Precis på pricken min känsla inför våren också! Längtar så jag snart spricker! Trött på allt bök med snart liten 1 åring, overall och hela köret.. Bara för att kanske åka bil i 5min!! Å hundarna som drar in mängder med snö varenda gång dom varit ute.. Suck! Nä tacka vettja torra grusvägar med tussilago i dikena!
    Ha en härlig fredag!!!!

  4. Jaaa, våren får gärna tjuvstarta här nu!
    Högar med snö så man inte ser nåt när man ska korsa vägen, superkalla bilar om inte kupé värmaren suttit i.
    Längtar som en tok efter sol värme och rinnande takrännor 🙂

  5. Som Ulf Lundell sjunger: Om det här är vintern måste våren va på väg!
    Det ger mig hopp om våren! Så vi står ut lite till med kyla o snö, för snart, snaart kommer våren!
    Ha en skön fredag!

    Kram Johanna

  6. Å så underbart uppigande att läsa din text. I detta nu fick jag denna längtan oxå. Är på väg till vc för en envis förkylning där febern blivit skyhög. Tittar bara tvärt in här och blir så glad av dina ord. De är lika smittsamma som min förkylning hi hi. Massvis med kramisar

  7. Just nu sitter jag vid fönstret och solen strålar in. Du vet den där första vårsolen som man kan känna värmer på riktigt ordentligt. Så man blir alldeles röd om kinderna.
    Jo för visst.
    Våren är redan på väg hit.

    Vi ligger ju lite före…

    Hälsningar
    Yohanna

  8. Ja men lite så känner jag också!! Jag befinner mig i ett mellanläge där jag ena stunden vill njuta det sista av vinter,snö,kyla mys vid brasan.. sen andra sekunden tänker jag att släpp den känslan nu och tänk på vad våren har att erbjuda.. när man sitter ute och blundar mot solen och tänker -fasiken vad det bränner i fejan.. ops,dags för solskyddsfaktor…
    Kram Alexandra

  9. Hej på dig 🙂 Var på emporia i Malmö idag med tonårsdottern…första gången. Tog tåget från vårt Helsingborg. Vet inte vad jag tyckte om det..inte så glad för shoppingcentra och tycker nog att vårt Väla är rätt okej. MEN själklart var jag ju tvungen att äta på ”ditt” Vapiano 🙂 Vi beställde in en Toscanapizza och en tomatsallad med mozarella… Pizzan var ju bara såååå ljuvlig och jag som inte ens gillar pizza annars! Satt och kollade in menyn och kunde inte alls minnas vad det är du brukar säga är så himmelskt gott där 🙁 Mentummen upp i vilket fall 🙂 Kram

    1. Väla är super! Emporia tar några gånger att värmas upp till 😉 Jag älskar arrabiatan! Tar min med räkor och extra vitlök. Mmmmmm.

      Kram

  10. Håller med dig i allt. Längtan efter färg, ljuv musik från fågelsång, ljuset och att få skala av sig ”vinterspäcket” alltså skyddande och tjocka kläder. Längtar så innerligt!

  11. Ryser när jag läser!! Låter himmelskt underbart!
    Nu måååste jag bara fråga;
    hur okej är det om jag snor lite av texten till min instagram?
    lägger självklart dig som källa till det hela 🙂 kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg