Att kunna bli vinbonde för ett år, eller hyra en festlokal.

 

Skepparps

Såklart ska jag ha en tävling i samarbete med bästa Fuffe också (och hans mycket tjusiga hemsida, mycket tjusiga om jag får säga det själv) och den kommer nu:

Gillar du, eller någon du tycker om, vin? Eller planerar du att hålla galej/bröllop/möhippa/konferens/hov men har ingen passande lokal ännu? Då är detta tävlingen för dig!

Nu har du nämligen chansen att vinna:

1. Antingen att få bli vinbonde för ett helt år! Då får du hyra en vinrad i Skepparps odling och få vara med och beskära dina plantor, binda ner dom och skörda och annat roligt. Dessutom får du vara med på skördefest med en massa andra vinfantaster (och mig) och äta trerätters och ha vinprovning (av svenska viner – hur kul som helst) – och! Det bästa av allt; du får hänga med Fuffe. Och det är bra grejer kan jag lova. Detta priset är för två personer – så antingen tar du med dig en vän eller så ger du bort det till någon i din närhet som älskar vin och som då i sin tur får ta med sig en vän. Man kan vara med på ett av momenten eller alla, det väljer man själv. Mer om att vara vinbonde kan du läsa här. Värde: 3500 kr

eller

2. Så får du tillgång till festlokalen! Den är din under själva festdatumet, men även dagen innan och dagen efter. Där kan du ha fest för upp till 65 sittande gäster och det är så vackert att man dör litegrann. (Bara för att förtydliga så är det alltså själva lokalen man vinner tillgång till; städning, mat, vin, tårta, ponny och eventuella ballonger fixar man själv). Vinsten går att utnyttja på ledigt datum efter att ha bokat med Eva & Fuffe. Mer om festlokalen kan du läsa här. Värde 9000 kr.

Det är alltså två personer som vinner; en som får vinbondepaketet och en som får tillgång till festlokalen.

Så hur tävlar man?

1. Gilla Skepparps på Facebook här

2. Berätta om ditt roligaste festminne! Var det ett bröllop, en firmafest, en hemmakväll? Vad var det som gjorde det så magiskt? Tell me!

3. Ange om du vill vinna vinbondepaketet eller festvåningen.

4. Klart!

Tävlingen pågår till och med den 8 mars klockan 12:00. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Lycka till!

stjarna

23 kommentarer till “Att kunna bli vinbonde för ett år, eller hyra en festlokal.

  1. 1. Gillar på FB

    2. Roligaste festminne är såklart när mannen och jag gifte oss sommaren 2006. Vi hade lagt ner mycket tid på planering och fixat och haft oss. Trots det kontrollfreak jag är kunde jag ändå slappna av och njuta fullt ut på bröllopet. Jag visste att vi förberett allt vi kunnat och nu var det bara att låta allt rulla på – och det gjorde det! Tack vare alla våra nära och kära blev vårt bröllop helt fantastisk! Och så blev ju även världens finaste man min 🙂

    3. Alltså först var jag absolut övertygad om att jag ville vinna vinbondepaketet för det låter ju hur intressant som helst och mannen och jag gillar ju vin 🙂 Men så kom jag på att jag fyller 40 år 2016 och då kanske man skulle ha en fest?! Så om man kan vänta till hösten 2016 med att lösa in vinsten vill jag gärna vinna festvåningen, annars vill jag vinna vinbondepaketet 🙂

    Ja, förresten – jättefin hemsida 😀

  2. Oj vad kul =)

    1. Gillar Skepparps sida.
    2. Mitt roligaste festminne. Det måste vara när jag träffade <3. Det var på ett årligt evenemang där jag och mina bekanta hade rott/seglat en gammal fälbåt de ca 6 milen över från Björköby på finska sidan till Holmön på svenska.
    Väl på andra sidan Kvarken är det båtar och tält och dans och allt som gör en riktig fest. Vi hade en stuga att sova i men efter 8 timmar i en liten båt började jag känna att jag varit tillräckligt social med vår besättning och när jag steg iland stod en av mina bästa vänner där och väntade på sin karl.
    Hon skulle dela tält med hennes svägerska och jag var inte sen att bjuda in mig också till deras tält. Vad gör det att tältet var ett litet kupoltält och min vän och hennes svägerska nästan 1,80 långa. Klart vi ryms.
    Efter att ha hämtat mina saker ringde jag upp och undrade var de hade satt upp sitt tält. M berättade var samtidigt som hon informera mig om att jag fick dela tält med A. Undrande kom jag pustande upp till tälten, röd och blank som en tomat i ansiktet efter timmarna på sjön klädd i allmogekläder med duk på huvudet och konstaterade "jaha det är du jag ska sova med inatt". Stackarn såg helt skräckslagen ut.
    Kvällen fortsatte och långt senare när hungern började smyga sig på (hade ju inte tänkt på att packa med mat) stötte jag på A igen. Han hade mat med och som den finska man han är tänkte jag direkt att han har grillkorv, men grillkorv är ju gott, speciellt när man är hungrig. Väl nere vid båtarna visade det sig att han hade en hel frysväska med godsaker, pastasallad, smörgåsar… och ingen korv =) Vi satte oss på klipporna och såg solen gå ned medan måsarna skränade. Tillsammans med en miljon mygg.
    Det är snart fyra år sen. Men helt klart en av de bästa och roligaste fester jag varit på.

    3. Vinbondepaketet skulle vara intressant =D

    Ha det bra!
    Johanna

  3. Gud, gör inte så här mot mig, jag får ju en smärre hjärtattack, kan man vara vinbonde..i Sverige!!??

    1. Done!

    2. Mitt roligaste festminne måste vara när jag som 24-åring åkte till Italien med min mamma. Jag och en annan tjej som var där med sina föräldrar drog ut i Sorrento och partajade med de lokala italienarna. Hur kul som helst tyckte vi och träffade ganska tidigt i veckan två, något yngre, Italienska killar. Bruna ögon, breda leenden, len solkysst hud och vi var i total semestertrans. Vi hade kul, skrattade och dansade oss nätterna igenom. Gick med klackskorna i handen genom de Italienska små gränderna tillsammans med våra förälskelser, allt kändes sådär fantastiskt, oskyldigt och lättsamt som det kan göra när man släpper alla vardagens måsten och åker till värmen och solen. Varje morgon skildes vi åt vid hotellets smidesgrindar och varje kväll sa vi att vi kan inte bara låta det vara här och nu utan att vi ju måste ses igen, snart om inte nyss! Innerliga erbjudanden om att stanna kvar här och nu, eller att komma till Milano till hösten och att träffas i Sverige, någon gång snart. Vi bytte nummer men tänkte inte mer på det. Här hemma är det ju så vanligt att man säger just så, ”vi måste ses snart”. Det smsades några gånger veckan efter vår hemkomst till Sverige och kanske att det någonstans i alla smsen stod något om ”vi kommer och hälsar på dig i Sverige”. Men det är ju sånt man bara säger men som (tyvärr) aldrig blir av. Men så plötsligt, två veckor efter att jag kommit hem från Italien stod de där, utanför min dörr och ropade in genom bredlådan ”vi come here for you Maria”, utan bokade hotell (för de kunde ju bo hos mig i två veckor) eller någon koll på vad jag hade planerat de närmsta två veckorna. Ännu roligare var det att de knappt kunde någon engelska och jag, ja jag kan inte Italienska 😉 Så kan det gå, när man festar loss i Italien 😛

    3. Jag tävlar mer än gärna om vinbondepaketet 😀 <3

  4. 1. Jag gillar Skepparns vingård på Facebook – och ja, det är en jättefin hemsida, undrar vem som gjort den? 🙂

    2. Mitt bästa festminne är ju såklart mitt och min mans bröllop. Det hade regnat hela sommaren och varit blåsigt och kallt, men rätt som det är, så vaknar man kl 06 på sin bröllopsdag till klarblå himmel, sol och 25 grader. Hela dagen var som förtrollad, från att min man med darrig röst sa JA i kyrkan, till att han visade den röda lappen under skorna, vår båttur i göteborgs hamn/skärgård innan vi flöt in på Bryggan under bron, mitt i centrala Göteborg och där stod alla gästerna och välkomnade oss! Det var så många underbara tal, min tvillingsyster och min pappa höll tal och likaså gjorde min man. Han är ingen talare av rang, men när han ställde sig upp och talade utan ”fusklapp” och höll det roligaste och finaste tal till mig grät jag floder. Som mest skrattade och grät jag samtidigt när han sa ”Jag älskar din humor. Ett minne är när du gapskrattar åt mig när jag slog huvudet i muren på Bohus Fästning. Och jag älskar vår dotter Hannah, och hennes humor. När hon skrattar högt åt mig efter att ha spottat ut maten på mig så förstår jag att hon ärvt din humor….”
    Det är ett underbart minne, hela den dagen och jag skulle inte ändra någonting. Jo, kanske att jag skulle haft Rapunzel-hår istället för de fruktansvärt dåliga hårtesarna som delade på sig och hängde i trasor i nacken på mig. 🙂

    3. Jag skulle vilja vara med och tävla om vinbondepaketet. Jag och min man är som frälsta vid tanken av att någon gång äga en vinrad någonstans, få bo på vingård och få lära oss allt om hur det går till. Att få träffa Fufffe och dig är ju självklart som en satans god ost till detta vin….

    Kram, Cissi

  5. Gillar så klart 😉
    Mitt/vårt bästa festminne är ju givetvis när vi bjöd till sonens dop i trädgården under äppelträden och överraskade alla med att gifta oss först.
    Eftersom vi inte ville berätta lagade vi all mat själva, de enda som var informerade var musikerna. Tänk dig, barockmusik under äppelträden. Mmmmm ljuvliga minnen!
    För säkerhets skull hade vi hyrt 60-manna partytält men det blev sommarens absolut varmaste dag, tur att vi hade partytältet för att skugga oss. Helt klart århundradets fest.
    Vinbonde är ju något som passar oss som handen i handsken!
    Ha de gott. Kram, Cat

  6. 1. Jag gillar helt klart!
    2. Mitt bästa festminne är när mitt gamla jobb hade cowboy fest, de hade tagit in höbalar i resturanglokalen som vi kunde sitta på, det var bra musik och riktigt skön stämmning! Goda viner var ju åxå en av höjdpunkterna:)
    3. Vinbonde har alltid varit drömmen, så det vore ju bra träning inför 50 års dagen då jag vill äga en vingård(några år kvar…)
    Tack och hej/ Jill

  7. Vilken härlig tävling!
    1. Gillar Skepparps på FB (namn: Laura Justyna Roch).

    2. Mitt roligaste festminne… självklart bröllopsfesten, den andra 😉 Jag och maken har gift oss två gånger, först i stadshuset och 5 år senare förnyade vi våra löften i kyrkan. Det var mitt i sommaren (16/7-2011) och vi hade avslappnat grillparty efter ceremonin. På gästlistan fanns våra vänner, av familjen var det bara mina föräldrar och min bror (som var grillmästaren) som var inbjudna eftersom det var hos dem festen hölls och för att Micaels föräldrar är döda sedan länge. I alla fall: festen. Vi hade köpt en vit festtält på ÖoB, dukat med porslin blandad med engångstallrikar och bjöd på polsk kycklingsoppa, sushi och massa grillat och gott =) Alkoholen var också fri för alla och vi önskade oss ingenting förutom vännernas närvaro!
    När festen hade pågått en stund så bestämde sig den närmaste familjen och en av vittnena samt min älskade make att hoppa i poolen för att göra något oförglömligt, med alla festkläderna på! =) DET glömmer ingen och bildbevisen finns. Nu snart 2 år efter festen pratar våra gäster fortfarande om det avslappnade partyt som bjöd på många skratt och som gick i kärlekens tecken. Annorlunda och så magiskt ♥

    3. Jag vill gärna vinna vinbondepaketet som jag delar med antingen min make eller min bästa väninna Kerstin som är en vinfantast =)

    Kram/ Laura

  8. Tjänare vilken tävling. Självklart måste jag vara med 😉

    Gillat på fejjan och vill vinna festvåningen.

    Bästa minne får bli ett som INTE kommit till skott än och det är just därför som jag vill vinna.
    Jag vill gifta mig.
    Eller jag har ju redan gift mig men det var så skittråkigt att jag inte vill tänka på´t. Festen saknas och det är den som ska bli bästa festminnet för jag är en jäkel på att anordna fest men på grund av de ekonomiska resurserna så har det inte blivit nån fest av.
    Men det kan ni slå er i backen på att det ska BLI.
    En jäkla sjudundrande också.
    Att minnas hela livet.
    Precis så som det ska vara.

    Hoppas på tur.
    Hälsningar
    Yohanna

  9. Mitt finaste festminne var på en fest som jag inte själv fick gå på. Det var för 20 år sedan då jag var 10 år och min lite äldre kusin skulle få gå på skolbalen. Jag fick vara med då hon skulle göra sig i ordning för festen. Jag minns än idag hennes knallcerisa klänning med puffärmar. Jag var sååå avundsjuk för hon var alldeles underbart vacker, det fick mig att längta tills jag själv var gammal nog att få gå på bal.

    jag skulle vilja vinna bondepaketet, och skulle jag vinna måste jag ju bara ta med mig min kusin 🙂

  10. 1. Gillat!
    2. Festminne, En stor fest på landet med många körvänner. Två bröder firade sommaren. Lövklädd loge, sång, skratt,vin och dans långt in i sommarnatten. Vid frukosten, ja vi sov i bilar, tält och under bar himmel, träffade jag kvinnan bakom festen. Festgrabbarnas mor. Denna underbara kvinna kom att bli min svärmor, men det visste jag inte då. Anade det inte ens. Långt senare gifte jag mig med den ena av hennes söner. Denna fest var härlig och gästvänlighetem visade inga gränser. Gården har blivit mitt andra hem och många fester har vi haft där senare.
    3. Festloge har jag ju redan tillgång till men oj så roligt det hade varit att få vara vinbonde!

  11. 1. Gillar på FB
    2. Bästa festminnet är vårt bröllop helt klart. Blev friad till i april med frågan om jag ville gifta mig i september (samma år) Under planeringen som vi insåg egentligen hade behövt mer tid till så hann vi med att köpa hus, flytta och jobba heltid båda två, maken dessutom till sjöss. Så när väl det var dags var det ett under att allt klaffade, att vi kunde slappna av och njuta och att det blev en så magisk dag och kväll som vi hoppades. Fick också höra av flera av gästerna att det var så mysigt och en bra fest. Hade gärna fått uppleva dagen igen men bröllop ska väl helst vara once in a lifetime.
    3. Svårt att välja vinst men tävlar nog helst om vinbondepaketet för det vore häftigt att få uppleva.

  12. Hejsan
    Det var trevligt att få se dig i ”verkligheten” på Rapunzel i dag! Hoppas ni fick en trevlig
    eftermiddag men alla kunderna. Ni är säkert jätte trötta nu. Längtar tills i morgon när jag packar upp mitt nya hår!!!! Jag suger på karamellen i kväll och väntar till i morgon och sätter i det. Hälsningar från ”Tanten som har blivit för gammal att vara blondin” /Mamma Mia

  13. Så snygg hemsida Fuffe och Eva har fått. Bra jobbat!
    Men alltså där var ett foto som hade behövt lite mer redigering… OMG! En skönhetsoperation hade inte varit fel. Haha

    Ha en fin kväll!
    Kram

  14. Oj, vilken fin tävling såklart att jag vill vara med.
    1, Gillar på FB som Diana Flobecker
    2, Roligaste festen är svårt vi har så mycket roliga fester jag och mannen men det är nog vårt bröllop 2002 som började med tårar i kyrkan så vackert och slutade med tårar av skratt då mannen fick sjunga kärlekssånger till mig ska tilläggas att han absolut inte kan sjunga…
    Vi dansade hela natten och gick hem sist av alla….sjöng karaoke till min brors gitarr…ja du fattar
    3, Jag skulle ta med mannen och han skulle få bli vinbonde för han älskar vin

    stor kram och tack för alla fina tävlingar du har och för att du alltid bjuder på ett gott skratt varje morgon
    /Diana

  15. Gillar på FB och tävlar helst om vinbondepaketet. Vilken grej!

    Ett av mina bättre festminnen är min svågers 40-årsfest för 2-3 år sedan. Han hade gått in helhjärtat med en designad inbjudan, stort partytält och inhyrt band. Temat för kvällen var rock (tänk Metallica, Acdc, tighta jeans/skinnbyxor och bandanas). Det som gjorde kvällen så bra var att gästerna, med råge, levde upp till värdparets förväntningar och alla kom som riktiga rockstjärnor i diverse utstyrslar. Allt var ändå så ”enkelt” ordnat. Vi höll till på deras baksida med altanen som scen. Min sambo och andra svåger stod för hamburgegrillandet och födelsedagsbarnet fick en hemmasnickrad gitarr att köra ett soloframträdande på (typ luftgitarr fast med någonting att faktiskt hålla i). I baren (gränsande mot garaget) fanns drinkar som Back in black på drinklistan. Stämningen var så lättsam, verkligen på topp och även fast jag kände mig som en riktig junis (det skiljer mer än 15 år mellan oss), så är jag väldigt glad att jag fick hänga med riktigt sköna människor och fira in en 40-åring som fick uppleva sin pojkdröm! En toppenkväll helt enkelt!

  16. 1. Been there, done that!

    2. Det är över 20 år sedan. Vi hade fest med släkten, som ju brukar vara så där vanligt trevligt! Denna gång hade vi köpt billigt vin i tetrapak i Danmark. Det var ett nytt koncept med tetran. Efter mat och kaffe, blev det groggbord!
    Vi ställde fram tetra-vinet, vodka och läsk bl.a.
    Efter ca 1 timme var festen på topp, alla skrålade och sjöng och det var högt i tak. Och mannen och jag var lite förvånade över det ovanligt ystra sällskap. Min Mamma satt i en fåtölj med en squash i handen som hon slog försiktigt takten med i vår sons huvud och sjöng ”Till havs”, min Morbror citerade någon känd sportskrönikör högljutt och min Morfar vinglade och tyckte vi hade tidernas party. När de gick sa min Pappa som inte druckit grogg att –”Det var synd att Du hade äppeljuice istället för apelsinjuice till vodkan. Efteråt satt mannen och jag och funderade vad som hände. Plötsligt kom vi på att folk trodde att tetravinet var äppeljuice för tetra-vin hade inte kommit till Sverige än. Så drinken blev vodka med vin! Det blev följder på festen. Stackars Morfar fick sitta vaken hela natten i en fåtölj för han kunde in lägga sig, då snurrade det. Hade aldrig hänt honom tidigare. Min son som var 9 år skrev på måndagen i ”Vad har hänt i helgen”-boken i skolan, ”Mormor blev full och sjöng om havet och slog mig huvudet med en squash”. Sedermera utbildade sonen sig till sommalier! En svit efter festen kanske. Vi pratar om vår roliga fest än idag!
    3.Sonen och jag blir ett team om jag vinner vinbondepriset!
    4. Over and out

  17. 1. Fejjan-sidan är gillad!
    2. Bästa festminnet jag har är från ett par vänners 25-års fest med tema Country på en bondgård. All in med cowboy-hattar, rutiga skjortor och klänningar, hamburgare och hångel bland höbalarna! Kvällen avslutades med riktig line dance i stallet 🙂
    3. Jag önskar vinna festlokalen! Hoppas skapa mitt nya bästa festminne där och ha bröllopsfest. Min barndomsdröm har alltid varit att gifta mig på Österlen. Denna vinst skulle kunna hjälpa mig och min sambo att göra slag i saken och äntligen gifta oss, vilket inte har prioriterats med småbarn och husköp senaste åren.

  18. Japp, har gillat skepparps Facebook -sida 🙂
    Mitt favominne från en av våra roligaste fester vi haft var då maken och jag firade våra födelsedagar med fest för familj och vänner med 80-tals tema! Alla hade gått in för utklädnaden och var på topphumör! Själv hade vi grejat med klassiska 80-tals drinken ”blå hissen”, gjort snittar som var perfekta att äta minglandes och såklart hade vi fixat en klockren playlist med riktig 80-tals musik som passade gammal som ung 😉 en kväll som både vi och våra gäster tagit till hjärtat och pratar om än idag!

    Det bästa var förstås mixen av både gamla och unga,vänner och familjemedlemmar som gjorde hela festen! Därför skulle jag jättegärna vilja vinna hyran av festlokalen så att vi kunde göra en favorit i repris….;)

    //Louise

  19. 1. Gillart!
    2. Vårt bröllopsfest är såklart det bästa festminnet! Pirret i magen hela morgonen, det snörvlande ja-et i kyrkan, den skumpiga färden med häst och vagn till festen, champagne och ris i håret, pappas nervösa men stolta tal, vännernas roliga sång och pinsamma minnen, käraste galna släkt och älskade vänner, älskade, finaste, äkta mannen, dans, skoskav och total lycka! Klart att inget slår det 🙂
    3. Jag håller tummarna för vinbonde-priset, att ge till mina föräldrar som snart går i pension.

    Tack för din härliga blogg 🙂
    //Caroline

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg