Att få kroppen att hinna med.

 

IMG_2943

 

Måndag igen.

Och ni vet hur det är; när man har varit borta på roligheter en helg så vill kroppen oftast inte alls samarbeta när det är måndag. Inte min iallafall. Den är fortfarande kvar i Åre och ligger i en pool med 38-gradigt vatten, sippar skumpa och fnittrar med Fru Sederblad.

Men nu är det ju som sagt måndag och då kan den inte hålla på och tramsa. Jag äter yoghurt vid frukostbordet och blinkar frenetiskt mot morgonljuset och förundras lite över hur man kan tycka att det är en bra idé att ringa och söka jobb klockan 22:20 en söndagskväll som någon faktiskt gjorde till mig igår. Ingen bra idé kan jag säga om nu någon av er mot förmodan funderar på att ringa till potentiella arbetsgivare på sena söndagskvällar för att ställa frågor som faktiskt är tydligt specade i arbetsbeskrivningen. Men iallafall.

Måndag alltså? Jaha. Ja då kör vi.

 

slut

17 kommentarer till “Att få kroppen att hinna med.

  1. Ja, förstår inte det här med måndagar… De kommer tillbaka envist och det hjälper inte hur man än försöker mota bort dem!
    Själv skall jag också ta tag i dagen.

  2. Så sant efter en helg med vänner behöver kroppen oftast vila ikapp sig. Även om själen fått all energi så är det som att kroppen behöver lite till innan den kan omvandla till energi.
    Haha ursäkta men vilken människa kommer ens på tanken att ringa så sent till någon man inte ens känner? Herregud snacka om ett dåligt första intryck.

    Ha en fin måndag!

  3. Det är iaf våffeldagen idag, vilket gör denna måndagen lite snällare än de andra att vakna upp till tycker jag 🙂

    Kram /iris

  4. Hahaha, jag slutar aldrig att förundras över hur folk agerar. I det här fallet var det väl fråga om lite annorlunda referensramar än de flesta andra alternativt extremt dålig impulskontroll.

    Ha en fin måndag.

    Kram Lena

  5. Har en fd kollega som alltid sagt att man borde vara ledig dagen efter en ledig dag. 🙂 Det gillar jag.

    Men alltså ringa till en främmande människa efter kl 22 finns inte och definitivt inte en söndag! Personen måste haft otur när tankeverkstaden drog igång eller befunnit sig i en annan tidzon.;)

    Ha en fin dag trots att det är måndag.
    Kram

  6. Tillfällig mental koma? Någon annan ursäkt finns det väl inte att man ringer vid en sån tid till någon man inte känner? Hoppas kroppen hinner ikapp resten av dig och att du får en toppenmåndag!

  7. Jag tycker inte att man ringer efter 22. Inte ens till nära vänner såvida man inte har avtalat det. Samtidigt är kanske den person som ringde den du kommer att komma ihåg bäst. Och mest:)
    Lycka till med anställningsprocessen!
    Kram

  8. Måndagar alltså. Så underbara även om man är lite fast i helgen. Jag gillar måndagar skarpt. Andas nytt och det gillar jag. Och det där med att ringa sent. Alla är olika och uppfattar vad som är okej olika. Att just kolla av jobbannonser en söndagkväll kanske inte är det stajligaste att göra. Å andra sidan kanske personen är den som sticker ut och är precis den man vill ha. Det finns många sätt att se det där på. Hoppas du får en bra dag. Kram!

  9. Jag blev uppringd ang ett jobb jag sökt kl. 22.30 en tisdag… Tydligen hade ansökningarna just behandlats på ett styrelsemöte och de ville sätta igång och kalla till intervju direkt. Men jag blev rätt förvånad (och glad);-)

    Dock inget bra sätt att göra ett första intryck som arbetssökande. -Hej, jag är gränslös… liksom.

  10. PÅSKLOV!!!
    börjar idag och vi kämpar med att packa resväskorna inför sommarstugeåkandet.
    Mot POOLEN!
    Så idag har jag inga problem alls med måndagen 😀

    Dock har jag väldigt svårt för folk som ringer efter NIO på alla dagar. Speciellt efter man fått barn och vet hur enkelt det är att få ett ny-somnat barn att poppa upp igen i sin säng av att höra telefonen ringa.
    Min svärmor är specialist på att ringa just då….

    Hälsningar
    Yohanna

  11. Vill man göra gott intryck är det väl inte en lämplig tid att ringa på. En sån kommer ju hamna längst ner i högen.

    Hoppas du piggnar till snart, annars får du göra som Tant/Tooka (ser inte vem det är på bilden) och krypa ihop i soffan och slumra en stund till.

    Kram Helén

  12. Men oj! Det var väl kanske inte världens smartaste drag kanske! 🙂 Ha en fin måndag nu även fast du är trött och längtar tillbaka till din varma pool:)

  13. Men jisses, folk har ingen skam i kroppen! Fine att ringa någon man känner och vet att denne brukar vara uppe vid tiden ifråga men okända människor och för ett jobb?

    Hoppas att dagen varit bra.

    kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg