Att ha den bästa Tant Nellyn i sitt liv.

 

IMG_4339

IMG_4353

 

Nelly var ju den första som såg Buse.

Den som stod där med tårar i ögonen och snällt försökte kisa med huvudet på sned när jag vrålade vad har han för håååårfääääärg?! under förlossningen och trodde att jag skulle gå av på mitten. Den som sa eeeeh, det är lite svårt att avgöra och strök mig på smalbenet, den som tyckte att han var precis lika vacker som vi tyckte när han väl var ute och världen lugnat ner sig igen.

Av allt jag kan ge min son är en Nelly det absolut bästa; att han får vara så älskad av någon annan också; av en lockhårig, storskrattande kvinna som leker med honom i timmar utan att tröttna; som låter honom komma undan med praktiskt taget allt och visar naveln när han pekar med ett uppfordrande finger och säger där! Som sitter på trädgårdsbänken med honom i knäet och förklarar jo, min navel finns visst där, den syns bara inte så bra när jag sitter ner förstår du och får mig att skratta rakt ner i mineralvattnet fyra meter bort.

Familj, det är ju inte nödvändigtvis bara den man föds in i utan även den man väljer: alla dessa bitar av personligheter man plockar ut och sätter ihop i ett eget pussel och har om en mur mot allt det andra när världen ibland har vassa kanter eller när det blåser mer än man kanske rustat sig för.

Och hon är en av mina pusselbitar, den vackraste

och lika mycket familj för mannen, Busen och mig som de i vårt liv som delar vårt namn.

 

slut

 

23 kommentarer till “Att ha den bästa Tant Nellyn i sitt liv.

  1. Så fint skrivet av dig Emma och så rätt för visst är det så. Lyckliga ni som har en sådan fin och nära relation <3

  2. Hej Emma!
    Ja, det är viktigt med nära vänner! Som finns där, oavsett! De är unika! Tack att de finns!
    Buse blir så fin på foton, alltid! Ha det gott!
    Kram

  3. God morgon!

    Tack för de fina orden.

    Jag har två stycken Nelly till mina två små underbara barn iform av mina systrar. Tack för att du sätter ord på det som jag känner för dem. Krama Nelly lite extra och hälsa henne att min navel också gömmer sig när jag sitter ner.

    Lev väl,

    Jennie

  4. Att vara gravid och läsa detta var det samma som att det kom en tår 🙂 Så fint! Nu längtar jag efter bästa vännen som kommer hit i helgen 🙂

  5. Nämen, nu fick jag lite tårar i ögonen här på morgonen.
    Vilka fina ord till en ni håller kär!
    Ha en bra dag!
    Kram Anna S

  6. Jag har aldrig haft så nära relation med en vän i vuxen ålder och kan ibland avundas det. Men jag har min mamma. Det är 20 år mellan oss och hon är min absolut bästa vän. Hon är den jag alltid väljer att umgås med när jag får tid istället för mina vänner. Vi pratar i telefon varje dag och älskar mina pojkar som sina egna.

  7. Nelly är en av de varmaste och mest fantastiska personer jag träffat. En sådan man gillar direkt och intensivt och tänker att ”mäh bli miiiin kompis också”. Kanske kidnappar jag henne en vacker dag och tvingar henne att bo hemma hos oss. Inte alls omöjligt. Gud så mysigt. ” börjar planera”

  8. Vad härligt med såna människor i sitt liv – och du Emma verkar ha förmågan att samla de bästa kring dig. Var glad för det.

  9. Har aldrig fattat poängen med bloggar innan jag upptäckte din. Möjligen Fredrik Backman då, men det är väl nästan mer krönikor. Underbart begåvat med vardagsnjutning utan en massa Carpe Diem-flum, och perfekt tidsfördriv när man sitter i solen, fötterna i badbaljan, kaffekoppen i handen och är vardagligt tacksam över att man, av allt som kunde hänt, faltiskt lever i Sverige på 2000-talet.
    Tack för inspirationen!

  10. Alla borde ha en Nelly vän, hon är en av de mest fantastiska människor jag träffat. Skulle mer än gärna ha packat ner henne i min väska då i Oslo.
    Hon är UNDERBAR

    Krama henne massor från mig

  11. Jag är extremt blödig idag och det blir ju inte bättre när man läser detta inlägg… 😉 Så fint att ni har Nelly och att hon har er!

    Kram

  12. Jag tänkte på det härom dagen, hur viktigt jag känner att det är att vår lille son får fler viktiga vuxna i sitt liv, förutom den närmaste familjen. Som tur är finns det många att välja på, men det är ju härligt att ha just en lite extra särskild person. Det lär väl visa sig genom åren vem det blir…

    Tack så mycket för salukilänkarna på Facebook! När jag läste dem inatt kom jag på att ju visst läst dem tidigare, men det var ju en hel evighet sen så det var fint att läsa dem igen. De lämpade sig alldeles utmärkt som mitt-i-natten-amningslektyr.

    Och du! Vet du vem vi sprang på idag?! Jo, bland nyponrossnåren på Haväng (vi är på vår första lilla familjesemester med bebisen på Österlen) uppenbarar sig en solbränd man i tighta vita jeans och svart skjorta. Det var Ranelid och jag tänkte direkt på dig och din ”Ranelidfas” 🙂
    Han hälsade glatt och bad om ursäkt för att han inte lämnat företräde åt barnvagnen. Trevlig prick!
    Och lite starstruck blev jag allt…

    Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg