Att vara värd all väntan.

 

IMG_5068

 

Mina pioner har slagit ut!

Precis bredvid ytterdörren, på långa böjda stjälkar, hänger blommorna som tunga pompoms och är så vackra att jag blir pirrig i magen.

Det måste vara nästan två år sen de planterades och sedan dess har jag gått och väntat och förtjust sett bladen växa ut sig och ta plats, men inga blommor har kommit. Förrän nu. Och då med sånt besked att jag fick köpa spaljéer på Biltema för att de inte skulle ligga på trappan med sina kronblad och inte kunna beskådas till fullo.

Men iallafall.

Nu kan jag sitta på trappan på mornarna och titta på mina pioner och helt glömma bort att det tagit två år att få se dom.

Vissa saker är helt enkelt värda sin väntan.

 

slut

23 responses to “Att vara värd all väntan.

 1. Mirre skriver:

  Wow, de är helt enkelt underbar i all sin svulstighet och med doften som är så underbar!

 2. Ida skriver:

  Pompoms var verkligen rätt ord! De ser underbara ut, jag älskar pioner! Mina har dock skiftat färg från rosa till vita i år !? Fina hursom.. Kram

 3. Anna Margareta skriver:

  Pioner är det finaste. En av mina absoluta favoriter. Kram

 4. Johannapanna :) skriver:

  Pioner är bland de finaste blommorna i mitt tycke 🙂 Vad är det för sort du har? Jag har precis grävt ner bondpioner och ser också fram emot när det börjar blomma… Om två år då kanske 😉 Kramen

  1. emma skriver:

   Jag har tyvärr ingen aning, jag bara slet åt mig några på Plantagen och petade ner dom i marken :/
   Kram

 5. Catta skriver:

  Som en dröm, wow!

  Ha en fin dag 🙂
  Kram Catta

 6. I mitt huvud skriver:

  Underbar bild! Pioner är så otroligt vackra!

 7. Marie skriver:

  Wonderful indeed!

  I have two peony bushes just about to bloom myself, one which took two years and the other from last year, so I’ve been lucky with that one – but I think it’s going to be by the time I get back from holiday before they’re out in all their glory!

  Enjoy yours, they’re such stunning flowers!

  Mxx

 8. Lina skriver:

  Läste precis om Elsa, underbart måste jag säga.
  Jag har också haft en mormor, min mormor Elsa som tyvärr gick bort nu den 6 juni, hon fick somna in, stilla och fridfullt efter att ha levt en långt och händelserikt liv. Hon blev 93 år. En mormor som alltid levt sitt eget liv, som lämnade hem och barn för att plugga till sjuksköterska i Lund och senare för att jobba. En ytterst stark kvinna jag har sett upp till i hela mitt liv och som jag kommer att sakna oerhört mycket.
  Det var så härligt att läsa om att du också hade en mormor Elsa.

  Tack för en otroligt inspirerande blogg och för att du är en härlig människa som delar med dig av ditt liv.

  Ha en fin dag.

 9. jess skriver:

  Åh så vackert. Barndomsminnen, farmor hade fullt i trädgården och där brukade vi posera och ta våra fina familjebilder 🙂 Kram
  http://annorlundaunderbara.wordpress.com
  Att bli tagen på sängen, bokstavligt talat

 10. Jeanette skriver:

  Åh så vackra!!

 11. Nana skriver:

  Åh pioner är så vackra, och någon har ju sagt att den som väntar på något gott kan aldrig vänta för länge. Det ligger trotsallt något i det.

  Trevlig onsdag!

 12. Anna-Maria skriver:

  Vilken underbar text du har skrivit om din mormor. Jag har skrivit om det och er fina bloggportal på Bloggkommentatorerna.

  http://stureplan.se/bloggar/bloggkommentatorerna/2013/06/19/elsas-entourage

  Ha en underbar midsommar!

 13. Maria skriver:

  Pioner är underbara. Helt klart värt att vänta på:)
  Kram Maria

 14. Maria skriver:

  Pioner är underbara. Helt klart värt att vänta på 🙂
  Kram Maria

 15. Maria skriver:

  Det låter som den relationen jag har till mina älskade stockrosor, blir nyförälskad varje sommar då de slår ut. Så självständiga, så vackra & långa & ståtliga. Minns med skräck när norrmannen, tillika min make, trodde det var ogräs en vår & klippte ner dom. Då var det nära han fick titulera sig som exmake. En helt underbar midsommarvecka önskar jag dig du kreativa, livsglada själ. Lycka till med ny bloggportal…….krams m

 16. ANNA skriver:

  Hej Hallå!

  Jo… bilder som ligger under ”Inspiration” på EE syns innan de blivit publicerade i resp blogg, jag tänkte att det kanske inte ska vara så… just nu ligger en bild på dej Emma överst där, en med dej och ett paraply , en svartvit bild å den ligger ju inte överst här (ännu). Nör jag klickade på bilden hamnade jag i din blogg fast på en ”ops, den här sidan finns visst inte” -tom sida.

  Ville bara tipsa…

  1. emma skriver:

   Hej darla! Det är jag som testar funktioner åt höger och vänster 🙂 Kommer nog vara lite sånt ett tag. Men tack för tipset!

 17. Ja, pioner är sannerligen fantastiska!!!

 18. Lillafrun skriver:

  Åh. Pioner. Det finns knappast en vackrare blommar, jag hade bland andra, den i min brudbukett. Pioner påminner mig om min mormor.
  Åh. Mormor.

  Jag har sagt det förut, men jag vägrar tycka att jag tjatar; Du skriver orden på ett vis som är så oberskrivligt, bra.

 19. Jenny skriver:

  Varje liten och stor pionblomma är ett mirakel i sig, såå fantastiska små skapelser. Min favorit i min trädgård heter Shirley Temple, en helt underbar pion! Har ju sett ‘lilla prinsessan’ som yngre… 🙂
  Älskar varenda en av mina (ca) 10 pion plantor! Ska nog skaffa fler, de har så fantastiska namn så som ‘pillow talk’ och ‘upsy daisy’ 🙂

 20. Emschen skriver:

  Pioner pioner pioner nu vill jag inte se mer pioner! Ohhh nä jag är inte alls kinkig över att jag måste vänta ett år till innan jag kan förvänta mig blommor på minpion. 😉

  Underbar bild och jag kan tänka mig att det är fantastisk att sitta där på morgonen och bara njuta.

  Kram

 21. Sofia skriver:

  Pioner hör till de ljuvligaste av försommar miraklerna! Jag älskar att samla namna och sortera så jag har planterat en stor mängd olika sorter rumt om i trädgården, når de tagit sig så är dom ju så gott som skötselfria och de röda knopparna i rabatten på våren är ett lika välkommet tecken varje år! Jag har en favorit säljare på tradera som jag brukar handla pionrötter av varje år, fina plantor och roliga annorlunda sorter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


 • Att vara någons fru

  En 34-årig, aningen fladdrig, kvinna med förkärlek för vaniljbullar, grenhängare och företagande. Tenderar att tycka att jag själv har vansinnigt bra idéer och kan inte riktigt alltid förstå att inte alla håller med. Lever med min man, min Buse & min Noah, mina två salukiflickor Tant och Tooka samt den Italienska vinthunden Spöket i någon slags kärleksfull röra i en gammal lanthandel strax utanför Ystad som vi just köpt och nu håller på att göra till vår egna. Välkomna!