Att prova glasögon.

 

Jag behöver ju egentligen glasögon.

Jag förstod det runt 2005 när jag märkte att jag inte kunde få möte i mörker när jag körde bil utan att bli totalt blind. Inte särskilt bra när man pendlar. Så jag gick till optikern och fick reda på att jag bland annat var långsynt och så köpte jag ett par fräsiga D&G-glasögon i lite fyrkantig modell som jag försökte använda. Men det gick inte. Dels blev jag så snurrig i huvudet (hade inte tålamodet att vänta tills jag vant mig) och dels såg jag ut som nån slags parodi på en sexig skolfröken.

Jag skojar inte. Mina kollegor hade mycket roligt åt det där.

Sen flyttade jag närmre jobbet och behövde inte längre pendla och då rann det ut i sanden på något sätt. Det där med glasögonen. För man vänjer ju sig vid att se dåligt, och det var bara när jag körde som det var ett riktigt problem, vilket egentligen är förbaskat dumt. Och nu kör jag ju igen och vi närmar oss en mörkare årstid så jag ska ta tag i det där och göra en ny synundersökning och se om något har förändrats innan jag skaffar mig ett par nya glasögon att leva i.

 
 

specs

 
 

Så när jag fick frågan av Specsavers att testa deras kommande kollektion som de gjort med Bruuns Bazaar var det självklart att tacka ja. Bruuns Bazaar gör ju så vansinnigt snygga saker (som de flesta danska designers) och kollektionen, som lanserades den här veckan, känns rolig och användbar. Ovan ser ni de tre favoriterna utav 23 modeller jag fastnade för (ja där är de fyrkantiga skolfrökenglasögonen igen); ett par lite kattaktiga bågar, ett par nättare fyrkantiga och så ett par roliga, lite större, retrobrillor i ljusare bågar som jag kände mig som min mamma i – fast på det bra sättet. (Alla bågarna i kollektionen hittar ni här).

Japp.

Nu är det dags att boka synundersökning. En gång för alla.

 

Inlägget var i samarbete med Specsavers.

 

<img class="alignnone size-full wp-image-20425" alt="slut" src="http://cdn.elsasentourage.se/wp-content/uploads/sites/2/2013/06/slut1.jpg" width="101" height="95"
/>

23 kommentarer till “Att prova glasögon.

  1. Jag hatar att se dåligt. Det var så skönt när jag kom till det läget att använda glasögonen hela tiden istället för av och på vid datorn/bilen/tidningen.

    Jag röstar på nr 2. Om man nu får rösta 😉

    Kram Lena

  2. Du klär i glasögonen måste jag säga. Men håller med dig i svårigheten att hålla på med brillor. Själv ska jag ha vid dator och läsning. Hur ofta kommer jag ihåg det? Inte så. Kanske om jag fixar ett par snygga har jag tänkt ändå ligger nu tre par här hemma och inte används dem…. Hmm… Lycka till med såväl valet som synundersökningen.

  3. Åh jag har det exakt likadant. Fast jag ser bra på ena ögat och jättedåligt på andra. Det bra ögat kompenserar och det funkar men jag får huvudvärk, spänningar i käke och nacke och blir trött. Problemet är att glasögonen inte kan ha så stor skillnad på styrka i glasen så det blir ändå inte helbra med glasögon som jag avskyr att ha på mig. Har trstat linser men lyckas inte vänja mig. Småsuddigt hela tiden. Usch men ja det är dags med nya glasögon för mig med. Får vänta tills jag slutat amma o synen stabiliserat sig som jag förstår det. Sen ska jag hitta några som passar mitt avlånga smala hästansikte också…

  4. Jag hade samma dilemma med mina glasögon.. Har ”löst” det på det viset att jag använder ju inte de till vardags så att säga, bara när jag kör i mörkret, när jag ser på tv, bio, teater eller nåt annat på långt håll.. Resten av tiden finns de i närheten, nånstans. Köpte mina på specsavers och kan verkligen rekomandera dem, fick flera för de etta paren jag betalade för och kan på så vis byta och slarva dem lite hur som helst och ändå ha mitt på det torra 😉
    Upp med hakan, du passar jättefint i glajjor och det är lättare att vänja sig om man har dem när man behöver dem och så glöms de på i misstag efteråt 😉

  5. Thanks for the reminder.. Sitter på jobbet og måste anvanda glasøgon og glemmer det.. 🙂

    Kjempe fin briller! Jeg skulle gjerne hatt noen uten styrke, så man kunne ha for de dager man kjenner seg lite (borde kjenne seg) lite sexy skolfrøken.. He he..

    Og du og det håret, I love! Så ”busigt” och så bra! Har du lik lengd på det eller har du ”layers”? Udrar så om jag ska klippa lite kortarer, få lugg og evt mer layer så mina waves kommer mer fram. Blir alrdr fornøyd! :/

    Ja ja, nog om mig! 🙂 Ha en strålende dag skjønne kvinne!

    klemmer

    1. Tack! Här är det verkligen bed head ha ha eftersom jag är nyvaken. Men håret är klippt rakt, utan att klippas upp. Jag tycker att det blir fylligare då 🙂

      Klem

  6. Jag borde också ta tag i att boka en synundersökning. Jag har haft glasögon i massor av år, men jag lyckas aldrig använda mig av dem. Mitt synfel är inte så pass stort att jag enligt mig själv är i behov av dem. Men säkerligen förbättrar det ju knappast synen att de ligger i en byrålåda.

  7. Jag gillar verkligen de första, lite kattaktiga bågarna. Och när du väl vant dig så kommer du inte att kunna gå utan glasögon. Jag är visserligen både närsynt och astigmatisk så jag kan knappt läsa en bok utan glasögon/kontaktlinser.

    När jag skulle köpa nya glasögon för något år sedan tog jag bilder med de olika bågarna jag gillade och sen fick internet bestämma (aka mina vänner fick kommentera på facebook). Trivs jättebra i de bågar som valdes!

  8. Prova linser? De finns de du kan ha i dygnet runt och engångs, tvåveckors eller månads varianter..
    Superskönt 🙂 å du ser bra hela tiden..
    Jag har linser och kompenserat med terminalbriller,
    Tycker ofta jag bli spänd i ansiktet av att bära glasögon, då de aldrig sitter perfekt , utan gärna glider ner, eller att jag håller upp dem med att spänna ansiktet..
    Men det är snyggt med glasögon, du passar jättebra i dem du visat!

  9. Jag tycker att det är sexigt med glasögon! Jag brukade hata mina (och bli mobbad) tills jag träffade min man som tyckte att glasögonen tillhörde mig som person, gjorde mig komplett liksom (om man kan säga så). Jag hade dem även på mig då vi gifte oss 🙂
    Ja, alltså… Lycka till!
    Kram, Marèse
    P.S. Jag gillar de sista, ’mammaglasögonen’ 😉

  10. Näe Emma, inget bra med era sponsrade inlägg nu, detta känns jättetrist. Är pengar så himla viktigt, att man inte kan tacka nej ?

    1. Hej Stina!

      Jag tackar nej till mycket mer än jag tackar ja till 🙂 och jag driver ju ett företag så ja; en fakturerbar inkomst är ganska väsentlig. Och jag vill ha öppet sponsrade inlägg, ingen smygreklam, och då är den här typen perfekt.

      Så ja; inför varje inlägg har jag gjort bedömningen att det är värt det.

      1. Tack för ditt svar! Men när du och HoP kör precis samma sponsrade inlägg blir man lite trött. Sen så trodde jag du hade ett ”vanligt” jobb med lön? Och bloggen som extra inkomst, har jag fattat fel??

        1. Jag förstår att om man läser båda o vi har samma så kan man reagera på det.

          Ang företaget så är det både ja och nej. Jag arbetar ju deltid så bolaget är absolut en del av min inkomst – men oavsett hur stor del så vill man ju ha ett välmående företag med bra resultat? Och på sikt önskar jag så klart kunna jobba mer med mitt egna, och för att utveckla o driva exempelvis portalen, inköp av kamerautrustning för att kunna ta bredare typer av uppdrag med mera så krävs det kapital. Och för egen del känns det ofantligt mycket bättre att kunna bygga en stabil grund på egna pengar – inte stå i skuld till någon annan.

          Den dagen jag till 100% kan styra min egen tid och satsa helt på att vara egen ska det vara i ett välmående företag, utan magont eller med stora skulder. Så även om jag IDAG har en situation som ser ut på ett visst sätt så arbetar jag ju inte för dagen. Jag arbetar för framtiden.

          Lite så tänker jag.

  11. Du är ju snygg i allt. Tycker du är lik Laura Prepon i Orange is the new black i de längst upp till vänster. Alltså mer hard-core-lyx-drug-dealer-Alex än skolfröken 😉 :-*

  12. Samma här… äger ett par glasögon jag inte vill använda. Men nu har jag faktiskt börjat använda kontaktlinser istället och det är faktiskt JÄTTESKÖNT! 🙂

  13. Asså du passar ju grymt bra i glasögon måste jag säga. Dom klassiska mönstrade gillade jag. Har lite samma problem som dig och har nyligen skaffat mig ett par som jag trivs ypperligt i. Jag ser ju utan liksom men får huvudvärk vissa dagar men har ännu inte vant mig vid att bära glasögon varje dag så ibland blir det utan.
    Kram Kristina

  14. Ja. Alltså ska du boka nånstans så kom då till mig. Jag bjuckar på undersökning, offcårse. Emporia it is. Pepp!

  15. Hämtade precis ut mina första läsglasögon idag! Har också lite svårt att vänja mig vid dem…tycker på ett sätt att det är lite kul med glasögon, ser dem som en accessoar. Men på ett sätt tycker jag att jag blev så himla vuxen….men det kanske jag är?! 🙂

    Kram Jennica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg