Att ha saker att bli glad av.

 

Det är ju inte bara de djupa, livsavgörande sakerna i livet som man kan vara glad över. Som hälsan, familjen, kärnan. Det finns ju också alla de där ytliga, lätta, vackra sakerna att glädjas åt – det där som finns liksom högre upp mot ytan utan att för den sakens skull inte räknas.

 
 

IMG_9777

 
 

Som en ny, alldeles perfekt, blus (härifrån, Banditens favoritbutik) med dubbelfluffigt tyg i omlott, hängande tampar och v-ringning. En sån som har lite Walla över sig och som rör sig lätt när man går.

Jo. En sån kan göra mig glad.

 
 

IMG_9791

 
 

Eller höstens framtåg på uppfarten;

kvällssolens låga, röda sken och lövens ljud under fötterna.

 
 

IMG_9798

 
 

Kastanjerna som snart alla gett upp;

de som jag plockar från gruset med Buse; öppnar och visar den blanka bruna ytan och hur mjukt den ligger i handen. Och doften av kastanj! Det där lite vassa, syrliga som sitter kvar på huden i timmar.

 
 

IMG_9793

 
 

Alla dessa kraftuppvisningar av september;

allt detta röda och gula och bruna som tar sig plats strax utanför dörren och ser till att möta mig varje dag jag kommer hem och vinka av mig varje morgon jag åker.

Jo.

Det finns mycket att vara glad av.

 

slut

15 kommentarer till “Att ha saker att bli glad av.

  1. Jo, man skall glädjas åt det som är vackert i livet, som glödande september eller att man lärt sig älska en bricka som älskades av tidigare generationer…

  2. Höstens underbara färger förevigade genom din lins! Vackert! Hösten har inte riktigt börjat tränga sig på här i Spanien ännu. Nog märker man att det blåser aningens kyligare om kvällen men på dagarna är det fortfarande upp emot 30 grader varmt.
    Ha en fin dag!
    Kram
    Rebecca

  3. Det finns mycket att glädjas över och mycket att vara tacksam över, stort som smått, ytligt som insidan. Och den där Banditen är ju en fena på snygga kläder och butiker. Blusen kan man ju dö för.

  4. Haha.. Läste ”hängande tamponger” och tyckte att det var ju lite märkligt.. =)

    September är underbar när solen skiner och luften är sådär krispig att man blir helt kär i livet!

  5. Helt fantasitkse bilder, det lyset er jo helt magisk (kommer gjerne innom en dag til deg for opplæring i foto og redigering.. 🙂 )

    Ser så mange vakre bildmotiver på morningen nå. Elsker det! Så i morgen er det kamerea med i bilden. 🙂

    Ha en strålende dag!

    Klem

  6. Hej! Jag upptäckte din blogg under sommaren (precis innan min son föddes) och han nu spenderat amningsstunderna till att läsa igenom historiken. Och jag måste bara säga – vilken fantastisk blogg du har! Så tack för amningsunderhållningen, och framtida underhållning.

  7. Amningsstunden tog slut innan jag hann skriva klart 🙂
    Jo, så nu känns det som att jag känner dig. Fast mer som en kompis man hade förr men inte längre träffar, men som ändå finns där någonstans.

    Ha en fin dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg