Att försöka skapa lite julmystik.

 
AT2B1846
 
 
 

Idag har jag varit uppe sen 05:00.

Jag har känt mig precis som ett barn hela natten; vaknat upprepade gånger för att kolla klockan, sovit så ytligt att jag på något sätt knappt drömt utan bara väntat. Som om Buses iver under gårdagskvällen smittat av sig på mig som en envis dagisförkylning; hans spring i benen och hans prat om Tomten och hans stora ögon när mamma berättade att hon minsann skulle ringa Tomten så snart Buse somnat och kolla så att han hittade hit, att hans GPS fungerade.

Men främst har jag vaknat upprepade gånger för att jag ville, den här morgonen, skapa lite julmystik åt Buse. Så att allt var redo när han vaknade.

 
 

AT2B1849

 
 

Och visst har Tomten varit här inatt!

Överallt i huset finns små, små spår av hans närvaro.

Han kom tydligen genom kaminen i vardagsrummet (den med ett krokigt skorstensrör på ca 40 cm i diameter, hrm) och fastnade på sin väg tillbaka. En del av hans rock sitter fast där nu.

Och slarvig är han också, Tomten. Aska framförspisen och:

 
 

AT2B1847

 
 
 

snöspår på mattan.

Inte särskilt hövligt kanske, men är man Tomten så är man.

 
 

AT2B1854

 
 

Sin handske har han tanklöst glömt kvar på ett paket under granen, på spishällen i sovrummet har han lagt ett paket till Buse och tappat en knapp.

Och han har varit i köket också, känt sig som hemma.

 
 

AT2B1852

 
 

Käkat marshmallows och druckit mjölk, och i all hast lämnat glasögonen kvar. Tur att vi ska träffa honom ikväll hos mommo så att vi kan lämna tillbaka dom. Måste vara fasligt bökigt att flänga omkring på den där släden utan glasögon, inte alls bra ur trafiksäkerhetssynpunkt.

Men nu är huset besökt under natten, klapparna ligger under granen och allt är redo för en liten lockhårig älskad och hans kanin när de vaknar.

God jul på er, vänner.

Vi hörs snart igen.

 

 

Psssst. Årets sista lucka hittar ni här!

 

slut

23 kommentarer till “Att försöka skapa lite julmystik.

  1. Underbart!! Tänk att som barn (och vuxen också)få vakna och se att tomten varit på besök 🙂 vilken lycka! Härliga påhitt, mina barn skulle nog inte gå på det men man kanske skulle prova nån gång ändå 🙂 God Jul! Kram Madde

  2. Men sååå påhittigt och fint du pusslat! Anar att det kommer bli succé 🙂

    Önskar dig och de dina en riktigt fin jul

    Kram
    /Vivvi

  3. Å! Nu förstår jag ännu mer varför jag längtar efter barn. Att få överraska och återuppleva den fantastiska spänningen i högtider och så får man plocka fram kreativiteten till någon som verkligen uppskattar påhitten. Ditt fixande under tidig morgon påminner om något kreativt jag såg i november på tal om barn mystik och… dinosaurier. Ta en titt på detta 🙂

    Dinovember
    https://medium.com/thoughts-on-creativity/6f4cb1886d41

    God Jul Emma och tack för en fin blogg!

  4. God Jul vackraste Emma ,
    Visst är det väl så att när man hör sina flickor tidigt tidigt tassa upp och kika ner i strumpan och sen andäktigt öppna dagens första paket, då är det värt allt!
    Din lilla Buse kommer att få en underbar julmorgon <3
    Nu dags att kliva upp och ordna med mysfrukost till lilla familjen, det bästa på hela dagen innan stöket slår till och släkten stormar in, pust. 🙂
    Varma Kramar
    Petra

  5. Åh! Lyckliga Buse, vilken underbar överraskning att vakna till!
    Här ser vi fram emot första julen med barn. Visserligen kommer han inte komma ihåg det när han blir större, men han är ändå tillräckligt gammal för att uppskatta granen, som han redan vält över sig och krossat alla glaskulorna, men klarat sig utan minsta barrstick. Och han är helt orädd för den nu, så särskilt traumatiskt var det tydligen inte (för honom, mig däremot!). Men vi har fäst den i taket nu. Inte snyggt, men tryggt!
    Det blev ett sidospår där. Jo, han kan nog uppskatta upplevelsen trots sin ringa ålder. Gran, ljus, mormor och morfar OCH farmor och farfar, lite julmat och en massa prasslande papper (inte många paket, men välutrustade med mycket papper och snören). Ja, det blir nog en fin jul det här. Får se till att ta många bilder, som han kan titta på när han blir större.

    Ha nu en riktigt god jul, hela familjen och ta hand om varandra!

    Kram från västkusten (där regnet står som spön i backen)!

  6. Underbart! Jag har en santa tracker i telefonen så vi kan ha koll på när han ger sig i väg. Kram och God Jul till er. Ni är så fina! ❤️❤️❤️

  7. 🙂 Vilken underbar morgon att vakna upp till. Fantasi och lekfullhet ska aldrig ta slut. God jul och tack för super läsning

  8. Hahahaaa! Jag är sååå imponerad av din fantastiska påhittighet. Helt underbart.
    Ha nu en riktigt mysig jul tillsammans med familjen!

    Julkram fr Katja

  9. Åh den som kom på det där Tomtepaketet är ju underbar, en sån fantasi. T o m jag som vuxen tycker det är enastående fantastiskt fantasifullt bra!
    Kram och hoppas ni får en fin jul 🙂
    //Jess

  10. Men du är väl för påhittig med alla dessa ”tomtespår”, önskar att jag kommit på det när barnen var små. Nu när mina trollungar är tonåringar så tror de inte på tomten längre…på gott och ont. Ha en riktigt fin jul!

  11. Det låter som en helt fantastisk julaftonsmorgon för buse! Tänk om alla barn kunde få en lika fantastisk mamma som dig! Hoppas du får lite lugn och ro också så att du får vila lite under dagen. Att vara uppe redan klockan fem man man ju bli lite slumrig av framåt dagen.

    God jul till er!!! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg