Att ha gjort Berlin.

 
AT2B4728

 
 

Och så fick man se Berlin igår.

En stad jag inte varit i sen jag var ung tonåring och åkte på bilresan från helvetet med min pappa och hans dåvarande – en kvinna som hade en förkärlek för konst, gamla byggnader (företrädesvis gamla mentalsjukhus) och mögelost. Och bilresor i högsommaren genom Europa i en bil som saknade luftkonditionering.

Inte riktigt pappas grej, om vi säger så. Eller min för den delen.

Men nu fick jag uppleva Berlin igen.

 
 

AT2B4732

 

AT2B4729

 

AT2B4734

 
 

Vi hade många timmar att strosa innan vårt möte, och med tanke på minusgraderna och snön så begav vi oss ganska snabbt till den första gågata vi kunde hitta. Och där gick vi, med halsduken virad runt halva ansiktet, och pratade och tittade och pekade. VD:n som är lite utav en historieälskare pekade ut byggnader och guidade och och svarade så gott han kunde på mina frågor, gatorna var snudd på tomma och himlen tung och grå.

Det som förvånade mig mest i Berlin var shoppingen. Herregud vilken shopping! Vi gick i gallerior med våning efter våning av Armani, MK, Ralph Lauren, Boss, Maison Scotch, Gant, Givenchy och lokala designers – allt på 50-70% rea. Jag var som tokig; pilade mellan klädställningarna som en mössbeklädd råtta med vild blick och ett fånigt leende, synade plagg och suckade njutningsfullt. Och All Saints! De hade två våningar All Saints. Med rea. Dog.

 
 

AT2B4737

 

AT2B4739

 

AT2B4741

 

AT2B4742

 
 

Vi pausade på Starbucks –

drack varm choklad med vispad grädde, satt i små stolar och tinade upp oss med jackorna fortfarande på, betraktade myllret som hade startat utanför och diskuterade strategier och framtidsmål och planer.

Jag hade röda kinder och snöspretigt hår och var rusig av annan-stad-iver; gick igenom bilderna i kameran och hade bara ett halvt öga på klockan.

En dagsutflykt, alltså. Ibland räcker det mer än väl.

 
 

AT2B4748

 

AT2B4754

 
 

Och så kom mötet och gick igen;

vi stod inne i Berlin med avslappnade axlar och konstaterade att det fanns någon timme kvar i den där staden som verkade vakna vid tio på morgonen och därefter aldrig somna. VD:n hade hört om en vietnamesisk restaurang så vi stannade en taxi och begav oss till en fantastisk lokal fylld med rökelser, rödgult ljus och hängande lampor och jag fick de godaste dumplings jag någonsin ätit –

de smälte i munnen på mig och var, som all riktigt god mat, som balsam för själen.

När vi satt på flygplatsen igen, på väg hem, var vi dumplingsmätta och varma och trötta efter en dag som startat strax före fem på morgonen och inte skulle sluta förrän halv elva på kvällen, men vi enades om att några extra timmar i Berlin verkligen satt där de skulle och att det är skönt att få ett litet avbrott från bara kontor och få komma iväg en stund också.

 
 

AT2B4762

 
 

Och nu är jag hemma igen, bland ett kaos av lådor och kartonger (Buse ska få ett nytt rum, mer om det sen) och startade morgonen med att klämma pek- och långfingret så hårt i ytterdörren att de numera är krokiga, blå och dubbelt så stora än vad som är önskvärt.

Men, det går ju hyfsat att skriva med tummen också, Buse studsar runt som en gummiboll och gastar nytt oum! (nytt rum) och en helg har börjat.

Livet är bra fint ändå.

 

slut

15 kommentarer till “Att ha gjort Berlin.

  1. En gång på stenåldern när jag gick i 9:an (typ 1989) så var vi i Berlin och då fanns fortfarande muren kvar…jag har sett den från båda sidor. Både otäckt och otroligt fascinerande. 😀 Skulle vilja åka till Berlin igen och se den från shoppingsidan, den missade vi helt när vi blev vallade som en fårskock med skolan. 😉

  2. Så spännande om vi får följa med på Buses flytt, vi inrederockspojkrum här och det är ju bara så kul

  3. Restaurangen var Monsieur Vuong i Mitte, eller hur?
    Vi brukade luncha där med mina jobbkollegor innan det stod i Lonely Planet och blev värsta hipster/ turiststället…men bra är det fortfarande!
    Men det är alltid roligt att se min stad genom genom nagon annans ögon eftersom själv har man blivit sa trött pa Berlin pa vintern 😉
    Glad att du trivdes sa bra, fast vem gör inte det?

  4. Som vanligt helt fantastiska bilder! Den med låsen!!! wowsie! Stackars fingret! Hoppas det läker och inte fick alltför svåra skador. Kram

  5. Ååhhhh vad härlig din chef låter & så fina bilder. Var själv i Berlin i slutet av 2007, hann med och se mycket fint. Krya fingrarna <3

  6. Aj aj aj!! Det gör ont bara att läsa av att du klämt fingret! S H i t. Det gör ju så ont, stackare! Så härligt med Berlin! Ni hann ju med hur mkt som helst! Själv var jag i öst Berlin i början av 80- talet el ngt sånt! Min syster, som då var ungefär tio år vinkade till vakterna i tornet!! Jag kommer ihåg att jag var rädd när jag var där! Och med all rätt, ett par minuter efter att hon vinkat flyger polisen fram. De trodde att det var en hemlig kod eller nåt! Så vi fick åka till hotellet o visa passen!! Vi ville gärna åka över t väst Berlin en dags utflykt när vi ändå var där, MEN eftersom vi hade mobil telefon ( el ja, en stor tegelsten!!) så fick vi inte!! Skulle så gärna vilja åka till Berlin!! Precis som du skriver räcker det ibland med en kort resa!! Själv hade vi begravning på dan för vår älskade mamma o sen familje mys ”big time”. Alla syskon o syskonbarn (brorsan o hans barn bor utomlands), så det var lunch, strand promenad o sen bastu med pool bad!!! Jodå jag var i två ggr, så himla skönt!!! Vilken kick att ”bada” mitt i vintern o mörkret!!! Hur varmt det var??!! Ungefär noll gradigt!!! Stor kram Lisa S i H-viken

  7. Å JA. Berlin ÄR bästa shoppingstaden med KaDeWee, Cloppenburg och La Fayette med mere med mera. Åker dit en gång om året och längtar ofta dit. Det är atmosfären, den är lite magisk faktiskt. Ha en fin helg!

  8. Gud sa fina bilder du tar! Vi bor ju i Moseldalen, nere vid gränsen till Luxemburg. Är ända med jämna mellanrum i Berlin da yngste sonen är uppe vid Leipzig. ”Holocaust-Denkmal” är ingen favorit för mig i normalfall, men detta foto….SAAAA härligt med snön och vinkeln och, ja allt. Tack för att du delar med dig av dina intryck! Ha en trevlig helg (i badet!)!

  9. Jag har också varit råtta med vild blick och fånigt leende mellan klädställningarna. Och med ett halvt öga på klockan. I Stockholm.

    Berlin står på min reseönskelista redan, men nu får nog resmålet hissas upp ett par pinnhål i prioordningen.

    Aj, hoppas inte fingrarna blev allt för skadat!

    Kram Lena

  10. Åh den där underbara staden som är mitt hem sedan snart fyra år nu! Kan inte få nog av den och av någon anledning älskar jag att se den genom andras ögon. Jag ser att du spenderat en del tid i mina hords. De har tagit väl hand om mig så jag är glad att du också uppskattat dem =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg