Att ha vintermåndag.

 
AT2B4449
 
 

Nu kommer snön.

Små, små arga flingor ligger som streck i den hårda vinden utanför och får Tooka att vända i dörren. Värmepumpen bestämde sig för att vila lite inatt så i morse höll huset behagliga 12 grader och jag satt i morgonrock, stickad tröja och långkalsonger och försökte muttrande få fart i en brasa.

Nu har pumpen tack och lov kommit igång igen, och brasan tagit sig. Vi är nog uppe på 16 grader eller så.

Phu.

 
 

AT2B4601

 
 

Idag ska jag fakturera, organisera lite kvitton, måla lite i Buses nya rum och fotografera ett gäng ljus åt en kvinna som behöver inspirationsbilder till sin butik. Den här veckan är det ju modemässan i Köpenhamn, årets höjdpunkt, men jag måste tyvärr åka till Borås och jobba onsdag-fredag så det här året missar jag att kunna gå där i gångarna och dregla över allt vackert som kommer. Men, men. Det kommer ju fler gånger.

Nu ska jag försöka få upp det här huset till iallafall 18 grader, koka mig någon liter té och ta tag i den här måndagen.

Och vi? Vi ses ju snart igen.

På en vintermåndag och allt.

 

slut

14 kommentarer till “Att ha vintermåndag.

  1. Borås är inte fy skam heller….hinner du måste du besöka den nya textilhögskolan och äta i en riktigt genomtänkt mysig restaurang och här kan man få inspiration till det mesta och om man sen får än mer tid över måste man besöka lilla hjärterum med en massa house doctor saker, kläder och en massa annat MEN fram för allt den nya textilhögskolan…..lunch vid viskan är inte heller fel 😀 Ha en fortsatt snöig skön måndag kram från en som har sin dotter pluggande i Borås

  2. Precis just därför som jag har bott färdigt i gamla hus. Jag blir galen av sånt där! Strömavbrott, drag, värmepannor som går sönder. Nästan så jag blir galen när en glödlampa går sönder. Så, nä, jag ska inte bo i gammalt hus nåt mera. Oavsett hur charmigt det är.

    Ha en fin vintermåndag.

    Kram Lena

  3. huvva… 12 grader… Fryser bara jag tänker på det… Men brasa, en liter the och långfillingar är inte fy skam det heller 🙂 Ha en förhoppningsvis, snart värmande, vintermåndag! Kram

  4. Va roligt att du kommer till Borås senare i veckan! Välkommen hit! 🙂
    Hoppas stan bjuder dig på trevliga upplevelser. Jag kan också varmt rekommendera ”Viskan” om du ska äta eller fika. Där finns massa gott!

  5. Å hoppas du får upp värmen mer, i vår våning som är gammal med men ”charmigt kall” var det i alla fall 19 och 12 vid den dragiga balkongdörren…;) Hoppas din dag blir toppenfin annars!

    Kram
    Adela

  6. Jag vet, här är så himmelens kallt att brasan jobbar stenhårt för att hålla värmen innanför dom dåligt isolerade väggarna men dagens kyla är inget mot igår när vi tog trippen till sjön för skridskor, åh maj gådd vad det inte gick som väntat och himmel så KALLT det var.
    Då är vi ändå väl införstådda med hur man SKA och BÖR klä sig i kyla men fy f-n rent ut sagt det hjälpte inte…
    Fadäsen finns här: http://rundvandring.blogspot.se/2014/01/skridskor-pa-uspen.html

    Ha en helt fantastisk dag, jag ska förbereda inför morgondagens hämt och lämn på dagis, samt två intervjuer med en timmas mellanrum, svettigt svettigt..
    Kram MAja

  7. Jamen usch….detta diagonala snöande….och kylan….och blåsten…..det gör nästan fysiskt ont i mig, jag gillar det inte alls! Jajajaja, inte mycket att göra åt det….mer än att krypa ner under filtar, mysa med mina små gosiga ungar och dricka massor med te! 🙂
    Kram Jennica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg