Att ha målningsfrenesi.

 
AT2B5077
 
 

Buses nya rum, alltså. Det gör mig sömnlös.

Fast på ett bra sätt – på det där kreativa, rastlösa, fladdrande sättet som gör mig smått tokig och får mig att vanka av och an här hemma över golvplankorna och svära över Posten som ska ta så förbenat lång tid på sig att skicka franska tyger och isländsk färg och annat jag bestämt skulle ha.

Egentligen tar det ju inte lång tid, bara några dagar, men när man bestämt sig – då ska det ju gå fort. Helst igår. Eller förrgår, för den delen.

 
 

AT2B5106

 
 

Men hans rum har jag iallafall fått börja måla.

Jag har plockat ner lampor och tejpat lister och sen gett mig på väggarna. Men nu tar det stopp för jag väntar på färg till bjälkarna också. Ivrig som jag är beställer jag först av Annelie på Inreda.com och kommer sen på dagen efter att jag nog absolut måste ha en annan färg också och då börjar jag trakassera stackars Hjortur (en av ägarna bakom Kalklitir) med mail skrivna på riktigt dålig stress-engelska där jag skickar suddiga mobilbilder och skriver what do you think? och arrangerar knark-kurir-liknande överlämningar av färg från baklucka till baklucka utanför Emporia.

Tack och lov är de lugna, varma människor med ett hjärta av guld som mest skrockar och har tålamod. Och förstår. Min fru är likadan får jag höra vissa kvinnor har bara sådär mycket energi.

Nu är det bara bjälkarna kvar. Och ett skåp som ska få färg. Och en bänk. Och…

Har jag sagt att jag älskar det här?

 

 

fuskpälsväst | sheinside
blus | sheinside
jeans | gamla som gatan

 
slut

16 kommentarer till “Att ha målningsfrenesi.

  1. Hehe, förstår precis. När jag kommit igång och måla vill jag måla om överallt, barnen skrattar lite när de ser mig med pensel igen ”men mamma, målar du nu igen?”. Jag försöker övertala ena sonen om att få måla med Kalklitir i hans rum, men han är tyvärr förtjust i den gamla blå tapeten som sitter där, suck 😉 Sen frågade jag om fick måla i hallen utanför deras rum, men det var nej där med. Men gaah liksom, jag vill ju måla MER! Kanske måla i vårt sovrum? Funkar Kalklitir på en sån ”knagglig” strukturtapet? Sen vet jag inte riktigt vilken färg som passar med våra bruna/beiga toner i sovrummet heller…hmm.

  2. Var hittar du dina gamla skåp? Jag dammsuger Malmö och nätet men det måste finnas ett skåpparadis som jag inte upptäckt än. Vill du dela med dig eller är det hemligt:)

    1. Ha ha ha det här är ett gammalt som stått i badrummet tills nu. Jag har för mig att jag hittade det på blocket på den tiden jag hade plats för att frossa i skåp.

  3. Haha ler lite för mig själv när jag läser.. Kunde vara mig du beskriver. Jag vill också att det ska ha hänt nyss om jag får en idé. För mig handlar det om att göra om hemma eller köpa en ny fin möbel att få ge lite kärlek. Ha en fin dag.

  4. Är färgen känslig för smuts och fläckar? Fett? Vill så himla gärna måla men mannen bara tänker praktiskt och håller på… 🙂

    1. Den går ju inte att torka av med vatten eftersom den består av pigment o vatten, så det är ju ingen våtrumstapet liksom :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg