Att ha vabbat för länge.

 
AT2B7879
 
 

Ja.

Såhär kan det gå när man har varit hemma för länge.

Då kan man få för sig saker. Som att det nog finns ett mycket vackrare tak under det där fula papptaket i hallen. Och så klättrar man upp på en stol för att bara ”kolla lite” och sen –

tja.

Sen råkar delar av papptaket falla ner.

Sådär bara.

 
 

AT2B7880

 
 

Och jag hade ju rätt, i och för sig.

Under papptaket fanns ett cremegult paneltak. Men under det – ja där skymtar ett vackert brädtak med breda springor.

Åhå!

Vilket fynd!

 
 

AT2B7883

 
 

Så ja, nu har mannen haft att göra ett tag och hallen är ett kaos.

Men oj vad fint det kommer bli när det är färdigt! Taket ska bara strykas med Kalklitir Ivory och sen jädrar har vi vunnit inte bara några centimeters extra takhöjd utan även nästan ett helt nytt rum.

Älskar när sånt händer.

 

slut

25 kommentarer till “Att ha vabbat för länge.

  1. Hi hi ja det är något speciellt med de där överraskningarna som döljer sig i gamla hus.

    Vi fick oss en rejäl överraskning i våran stuga i Simris. Vi skulle måla om, tyckte att tapeten satt lite lös och ryckte i den. Tapeten ramlade ner och så gjorde även putsen. Sedan kunde man visst sticka en skruvmejsel genom tegelstenarna (obrända tegelstenar som ”smälte”). Så den där väggen som bara skulle målas om utanpå befintlig tapet blev en helt ny vägg. Vi fick låna in stämp för att hålla uppe taket samt mura upp ny vägg. Men nu är det stabilt….

  2. Häftigt! Har jag förstått det rätt att ni egentligen inte har ngr dörrar mellan rummen hemma? För det är väl ert rum man skymtar på första bilden, med kakelugnen till vänster och sen Leo’s rakt fram?

    1. Ja precis 🙂 Inga dörrar. Vi har liksom inget att stänga in oss för. Jag tycker att det är så fint när man kan se rakt igenom hela huset liksom. (Ja alltså, på toaletten har vi ju dörr, men det är det enda stället nu när jag tänker efter).

  3. åhh så underbart att göra ett sånt fynd….jag hoppas göra ett likadant i vårt hus fast då är det istället vad som gömmer sig under den hemska plastmattan på övervåningen!! ert hus verkar vara en riktig dröm,ser så mysigt ut!!! hade varit kul att få se en planlösning på hur det hänger ihop nån gång!

  4. Haha….känner igen det där….man har ju tid tid att fundera och filura på nya projekt när man går hemma…Ett riktigt fynd att hitta!! Kommer att bli så snyggt!
    Kram Anne-Lie (hemma hos Märtha)

  5. Ha ha, vilken tur att det fanns ett vackert tak därunder då!! Mannen måste vara nöjd över allt du hittar på! Härligt med förnyelse! Allt du sätter händerna i blir ju så fint!!
    Har du förresten ngt spontant tips på kökslampa i ett kök som har Marrakechgolv som går i grått, vitt och svart, gråa väggar, vita skåp och kyl och frys i aluminium? Behöver ha en lampa över bordet som är i trä + vita ben med vit träsoffa och vita stolar… Du har så bra smak så jag slänger ut frågan 😉

    1. Vad tror du om en Tine K? Eller om du vill ha det mer industriellt så är ju Work Lamp från Designhouse fantastisk.

      1. Ja, jag älskar Tine K, men jag tänker att en tyglampa i köket inte blir så bra med matos och sånt på sikt. Tusen tack för ditt svar! 🙂 Och lycka till med taket!

  6. Men ÅH vilken upptäckt! Så fantastiskt kul! Gjorde det samma när vi köpte vårt hus och hittade.. ingenting.. bara en värdigt frånstötande oputsad yta. Såatteh.. gläds å dina vägar istället =)

  7. Men ÅH vilken upptäckt! Så fantastiskt kul! Gjorde det samma när vi köpte vårt hus och hittade.. ingenting.. bara en värdigt frånstötande oputsad yta. Såatteh.. gläds å dina vägar istället =)

  8. Du är preciiis som min man. När han hade varit föräldraledig två veckor i somras kom jag hem till ett halvrivet köksgolv, för han ”ville bara kolla vad som fanns under” . . . Som tur är är jag själv också rätt lika, men det vore rätt skönt om nån här hemma faktiskt kände för att avsluta alla projekt också, som t.ex. att sätta tillbaka golvsocklarna på köksskåpen efter golvbytet. Men det kommer nån gång tänker jag 🙂 tills den dagen är här passar vi på att dra igång med nåt nytt nånannanstans…

  9. vi är ju i husletartagen och det är vedervärdigt för någon som är så ängslig som jag. Jag får hjärtsnörp bara jag läser det här inlägget. Jag förstår inte hur du/ni vågar ”titta efter lite”. Nu blev det ju jättebra för er del (kanonfint tak där under (eller ovan?)) men ”tänk så hade det blivit en katastrof”. Hur vågar du?

    kram!

    1. Ha ha jag hade en liten glipa redan som jag kunnat kika lite genom så jag visste att det var trä bakom 🙂 Men annars försöker jag tänka ”vad är det värsta som kan hända?”. Jo, att vi kanske får lägg ett nytt innertak. Men det är ju inte hela världen 🙂 Du kommer bli modigare med hus, jag lovar <3
      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg