Att ha köksstök.

 

AT2B0515
 
 

Gjorde cannelloni idag;

stora rör fyllda med onyttigheter och hetta.

Om det är något ni vet vid det här laget så är det att jag inte direkt brukar bjuda på de mest hälsosamma recepten kanske, men jag älskar pasta och gräddiga såser och all form av mat som man blir tungtrött och mjuk av. Och det här var inget undantag.

Starkt, men otroligt gott.

 
 

AT2B0518

 
 

Cannelloni med kantareller, chili och västerbottenost

 

Okej, för att göra dessa behövs:

Kantareller (gärna färska, annars två burkar)
En och en halv chili
Fem vitlöksklyftor
En påse riven västerbottenost
Två burkar creme fraiche med konjak- & kantarellsmak
En burk naturell creme fraiche
Ett paket cannelloni
Peppar & salt

 
 

AT2B0514

 
 

Gör såhär:

 

Börja med att skölja och rensa kantarellerna. Hacka chilin, men spara två tredjedelar till själva cannellonin. Pressa två vitlöksklyftor och stek dom i smör tillsammans med kantarellerna och en tredjedel av chilin tills kantarellerna börjat få lite ”popp”. Salta och peppra.

Rör ihop creme fraichen i en skål tillsammans med resten av de pressade vitlöksklyftorna.

Lyft av kantarellerna från plattan och häll över dom i en djup tallrik och låt svalna litegrann. Ner med västerbottenosten samt resten av chilin. Mojsa ihop och voila! Du har din fyllning.

Fyll cannellonirören med blandningen, häll hälften av creme fraichen i en ugnsfast form och lägg rören på såsen tills formen är full. Täck resten av rören med vad som är kvar av creme fraiche-röran, och stoppa in i ugnen på 190 grader i ca 30 minuter.

Lyft ut och låt vila 10 minuter innan servering.

Klart!

Och just det; jag använde sånadär cannellonirör från Barilla som man inte behöver förkoka, men det finns lite olika varianter så läs på förpackningen vad som gäller. En del kokar du innan du fyller dom, och tillagningstiden kan variera.

Mumsfillibaba.

 

slut

6 kommentarer till “Att ha köksstök.

  1. å detta är sååå gott!
    – tips vid själva istoppningen av fyllningen, jag brukar använda mig utav en stor sprits för att fylla rören då går detta lite joxiga momentet som en dans 😉

    kram Mia

  2. Åh – jag älskar Dina recept! Hiva, mojsa å liknande instruktioner.. Din avslappnade inställning till matlagning är så skön.Trevlig kväll, Stina

  3. Jag gillar verkligen bloggarna här på Elsas men läser sällan pga bilderna ALDRIG laddas upp nån himla gång. Och då är jag på supersnabb uppkoppling på iphonen. Ska man ha så bildtunga bloggar måste bilderna komprimeras ordentligt så att det går att läsa, annars är det värdelöst.

  4. Vad härligt att du älskar mat som man blir ”tungtrött och mjuk av”! Det brukar ingen säga även om många ätar sig tungtrötta och mjuka. Att njuta är grejen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg