Att kunna vinna sommarens äventyr.

 
Bloggtavlingbild-1
 
 

Ska du åka till Europa i sommar? Eller hade du inte tänkt göra det, men vill kanske få chansen? Heja i så fall, för i den här tävlingen i samarbete med Finnlines kan du vinna en resa för hela familjen!

Kör på båten, njut av utsikten och en god natts sömn och sen är du redo att köra vidare till nästa destination. Det är två stycken vinnare som kommer att utses i den här tävlingen, och vinsten är en resa med bil plus hytt för fyra personer (sen hur många som är vuxna/barn spelar ingen roll) – värde 2290 kr per resa. Du kan välja att åka Malmö – Travemünde eller Kapellskär – Långnäs – Nådendal.

Det enda du behöver göra för att vara med är att

1. Gilla Finnlines Sverige på Facebook HÄR.

2. Kommentera här under och berätta vilket som är ditt favoritresmål i Europa och varför.

Två personer vinner alltså varsin resa med Finnlines för hela familjen (2 vuxna och 2 barn) mellan Malmö – Travemünde eller Kapellskär – Långnäs – Nådendal. Tävlingen pågår till och med den 3 juni klockan 18:00.

Lycka till!

 

starli

61 kommentarer till “Att kunna vinna sommarens äventyr.

  1. mitt favoritresmål i europa; lignano italien. jag har spenderat många fantastiskt härliga somrar där som barn och denna lilla pärla känns därför som ett andra hem för mig. ingenting skulle jag vilja hellre än att få visa detta lilla paradis för mina två killar, 8 samt 5 år gamla. ta med dem till denna trygga lilla badpärla där jag ätit massor (!) av limone e fragola gelati som liten, där jag plockat säkert 10 kg snäckor som jag släpat med mig hem och ätit otaliga pizza prosciutto på ”vår” pizzeria på hörnan, handlat frallor på morgonen på samma lilla bageri och gått samma väg till stranden säkert minst 1000 gånger. det skulle vara helt fantastiskt att få föra denna tradition vidare med er hjälp. tack.

  2. Mitt favoritresmål är Budapest, staden har allt med vackra byggnader och massor av spännande historia. Härliga vyer över Donau när man vandrar över broarna eller tar en drink på en flodbåt. För den shoppingsugna finns affärer i mängder med betydligt billigare priser än hemma eller varför inte besöka en av de stora loppmarkanderna som finns? Man får inte missat att bada i termalbaden som har en läkande effekt på både kropp och själ.

  3. Favvoplats i europa – det har jag nog ingen. De ställen jag varit på har alla varit underbara på sitt sätt men jag skulle gärna vilja hitta en favorit i sommar. Ett ställe dit vi kan längta till, ta med vänner till och njuta av att vi hittat just DET stället. Ett ställe att hämta kraft och kärlek på och ha tokroligt med familjen! Det skulle vara min favoritplats i europa!

  4. Favvisresemål är Grekland. Eller Italien. Eller nej förresten Spanien!!! Eller jag menar Frankrike…. Maten och värme är iallafall ett måste :D!!!
    Gillar så det står härliga till! Håller tummar å tår att jag å underbaringarna ska få ut och åka båt!!!
    KRAM <3

  5. Gillat! Och favoritplatser i Europa har jag faktiskt flera, men nu plockar jag upp en gammal favorit ur naftalinet; Mariehamn / Åland!! med tre små barn vill man åka någonstans där det är tryggt och rent, med fin natur, men också mycket kultur! Nu gäller det bara att hålla tummar och tår att jag hade chansen att få visa upp Åland för barnen i sommar!

  6. Det går inte att välja en plats… men måste jag väljer jag Napoli i mitt älskade Italien. Det är en överjordiskt vacker plats som jag mer än gärna vill visa för mina barn och för min man. Jag var där långt innan de blev en del av mitt liv.

  7. Mitt favoritmål är Gardasjön i norra Italien. Det är den vackraste plats jag vet och före vi fick barn bilade vi dit på semestern och bodde på ett underbart litet hotell med utsikt över sjön i Brenzone med bougainvillan hängande från väggarna. Gardasjön ligger inom ett dygns körtid från Malmö och har fantastiska berg, vacker sjö där man kan åka båt och bada, underbara villor längs med bergskanten, fantastiska samhällen och byar och så denna mat! Allt med Gardasjön gör mig lycklig.
    I sommar är planen att bila ner igen med fyraåriga dottern och visa henne allt det här vackra och den här vinsten skulle ge oss en skjuts på vägen. Perfekt!

  8. Favoritplats i Europa måste bli London! Sevärdigheter, shopping, party, lugn och ro – ja London har allt! Jag kan verkligen rekommendera hotellet ”The Trafalgar”, http://www.thetrafalgar.com, som har en helt underbar takterrass där man kan ta eftermiddagsdrinken i solen tillsammans med sitt resesällskap. Dessutom har dom de bästa sängarna som jag någonsin sovit i. Lovely! 🙂

  9. Oj vad svårt! Men vi har pratat mycket om Kroatien och det skulle vara en dröm att kunna ta bilen dit. Tänk så mycket man skulle se på vägen! Håller tummen hårt hårt!
    Kram Helén

  10. Jag tycker att Kroatien är ett vackert land med god mat och vacker natur. För två år sedan var vi där tillsammans med vår 4 månaders bebis och vår 3åriga dotter Emma. Sen dess har hon pratat om Kroatien och hon vill gärna åka dit en gång till.

    /Malin

  11. Samnaun ,en liten tullfri by som ligger i Schweiz, man bilar jättelångt upp i bergen,finns massa mysiga hotell,linbanor, vandringsleder. Underbar alpluft att ladda batterierna med;)Och dessutom kan man handla billigt!

  12. Mitt o familjens favoritresmål i sommar är Paris! Skulle vilja ta med mina barn dit kanske sista sommaren som sonen följer med.. Stor som han är o tar studenten nästa vecka

  13. Prag är en plats i Europa som jag länge velat besöka men aldrig kommit iväg. Utifrån bilder verkar det en helt underbar stad att se och upptäcka. Dess historia är något som jag skulle vilja utforska mer.

  14. Barcelona, den staden har ALLT! Fina byggnader som Gaudí ritat, shopping, bad & ett myllrande nattliv!

  15. Spanien med Alicante stad för maten, värmen, folket, atmosfären, bad, shopping och för känslan av att livet känns så enkelt och lätt i Spanien. /Sara

  16. Alcudia på Mallorca. Sedan vi fick barn tänker man i helt andra banor än innan och Alcudia är det barnvänligaste stället man kan tänka sig, bara 3 timmar bort med flyg! Lööööv it!

  17. Gillar Finnlines Sverige!

    Favoritresmålet i Europa: Italien och särskilt staden Sorrento. Varför? För att vi gifte oss där juni 2007 och det vore alldeles fantastiskt att få återvända dit och denna gång få visa barnen den mysiga staden, kyrkan där vi gifte oss, den spektakulära Amalfikusten samt vackra ön Capri.

  18. Gillar!

    Favoritresmålet no. 1 är Cefalu på Sicilien. Hade en hel smekmånad i Italien när jag o älsklingen gifte oss. Ser fram emot att våra två små prinsar blir lite större så att vi kan åka dit igen.

    Att vinna en resa till sommaren hade varit fantastiskt då vi ännu inte lyckats planera semester! Då skulle resan gå ned till Frankrike som jag är så nyfiken på att upptäcka!

  19. Stockholm är för mig den vackraste platsen på sommaren. Tappar andan att se ut över staden en vacker sommarkväll. Den bilden bör jag med mig och plockar fram ur minnet då och då.

  20. Gillar!

    Innan gps:ens tid, då när man fick läsa på kartor, det var då det hände. Vi körde fel och hamnade uppe i dom Tjeckiska bergen. Där mitt ute i ingenstans hamnade vi i en by och det var som att kliva rätt in i en film eller åka tillbaka i tiden. Helt fantstiskt. Människorna i byn var lika tagna av oss vilsna turiskter, som vi var av dom. Vad byn hette det har jag ingen aning om men det är en favorit. En favorit som finns kvar i minnet men som jag troligtvis inte skulle kunna hitta till idag 🙂

  21. Gillar!
    Att få åka till Europa är en dröm för vår familj! Min man från Kanada som bott här i 7 år har aldrig sett Europa på riktigt!!! Jag skulle älska att få visa honom och barnen Berlin, där murarna fallit och Italiens ljuva kuster med pizza och gudomligt kaffe! Skulle även älska att få låta mina små barns mjuka fötter strutta omkring på de mjuka stränderna på franska rivieran!!

  22. Jag har nyss varit i Dubrovnik, vilken underbar Gamla Stan, gjorde en utflykt till Montenegro, ja denna resa slog alla rekord, det bästa i Europa.
    Sedan vill jag berätta att jag reste med Finnlines förra året till Tyskland då jag och min bästis var på Julmarknad, mycket bra rederi, alla så vänliga och mycket bra service. Stort A för denna resa.
    Om jag skulle vinna skulle jag bli jätteglad. Våra ungdomar som är mycket skötsamma reser med bil till Frankrike och kassan är skral, tänk att vinna överfarten, ja det skulle verkligen smaka. De ska jobba en bit utanför Paris med hästar. Flickan tar studenten nu och hon rider Monté i Sverige och har nu tagit sin fösta seger, hennes kille är lärling som travkusk och mycket framgångsrik. De är två ungdomar att satsa på. Nu hoppas vi på tur, allt för att stödja deras ekonomi.

  23. Jag ska sitta på joddlarbalkong i storslagen alpräjong och fundera: Vem i all världen kunde allt detta underbara kreera? Vem trodde människorna om så gott så han/hon skapade något så flott? Ödmjukhet är här mitt viktigaste ord. Vi har allt fått en fantastisk jord.

  24. Ja, jag gillar ju Prag jättemycket, vi var där i september, har varit där en gång tidigare också. Har två framtida resor på gång så det kan bli en annan favorit, vi ska till Vilnius och Salzburg, mycket spännande.
    Annars hoppas jag precis som min fru Anita Karlsson hoppas, att vinna detta pris och ge våra fina ungdomar biljetterna, de som ska jobba i Frankrike i tre månader med hästar och har en skral kassa. Vem vet vi kanske också reser dit för att hälsa på. Jag har ju aldrig varit i Paris.

  25. Jag vill åka till Paris, för där har jag inte varit 🙂 Sitta på ett litet café och se lite svår ut, smutta på ett glas vin och kika på alla människor som cirkulerar, och beundra arkitetkuren som finns i staden och dregla över allt vackert som skyltfönsterna bjuder på. Ja, jag är redo för Paris, är Paris redo för mig? 😉

  26. Favoritmål är Amsterdam. Jag är född i Amsterdam för länge sedan och jag längtar ibland
    till sina gamla gatorna och kanaler och olika, roliga marknaden. Det skulle vara härligt att gå rund i Amsterdam en gång till.

  27. Resa är en del av livet. Det finns massor av smultronställen nästan i varje land, städer, byar, stränder! Grekland är ett av mina favoritställen. Rhodos, Parga, Lefkas, Kreta……! Lefkas ligger nära allt, har allt, ja det är ditjag vill åka! Lätt komma både med bil och flyg!

  28. Mitt favoritresmål är den grekiska ö världen gärna Santorini. Grekland erbjuder fina stränder , god mat och framför allt vänliga människor speciellt på de små öarna runt Santorini. Det är ett paradis i Grekland. Jag har varit på en del öar i Grekland men åker gärna dit igen.

  29. 1. Jag har gillat på FB.

    2. Eftersom jag har pigment som en vampyr är inte mitt favoritresmål ett soligt och varmt ställe, nej jag väljer faktiskt regniga England. Gärna London eftersom jag gillar att det ständigt händer något där men vackra landsbygden skulle jag gärna utforska mer!

  30. Mitt favoritställe är Nice – den långsträckta bukten, underbart vatten, båtar av alla slag, shopping, god mat, mycket att se och njuta av. Skulle även vilja komma till Marsielle.
    Har gillat på Facebook.
    Kram Eva

  31. Klart jag vill vara med och tävla om en härlig kryssning en bit på väg mot min favorit destination, SPANIEN, älskar detta land då min man är spanjor och vi har halva släkten boendes därnere, vi åker dit varje sommar och vi har bilat massor av gånger men de senaste åren har det blivit med flyg bara för att det blivit billigare att ta flyget än bilen, fast jag tycker att lite av resan tappat sin charm , jag gillade att ta bilen och stanna några nätter på olika hotell på vägen och naturligtvis så har vi åkt med dessa färjor både till Rostock, och Travemunde, och åkt över Danmark och Rödby-Puttgarden, så vi har varit med några år om just jag hade turen att vinna så skulle jag övertala min äkta hälft att bila ner till Spanien i sommar igen, så nu håller jag tummar och tår för turen, och drömsemestern är ju i Catalonien i byn Roda de Bara, ca 7 mil söder om Barcelona.

  32. Jag har många ställen som jag vill återvända till. London är ett guldkorn, Kroatien med sitt underbara vatten, Prag för charmen med de gamla husen och alla broarna. Men måste jag absolut välja något så får det Britange i norra Franrike, tror aldrig jag har sett en sådan natur och charm, helt magiskt. Vad jag absolut skulle vilja åka någonstans så är det faktiskt till Finland. Har aldrig varit där fastän jag är 1/2 finne, min pappa kom från Finland. Det är en resa jag skulle sett fram emot så jag korsar alla mina fingrar och tår och hoppas på en ofantlig tur för att vinna detta pris.
    Hälsningar från en stad vid västkusten som faktiskt har en symbol som talar om vad det är för stad. Symbolen är följande. ❤️❤️❤️, kan ni gissa vad jag kommer ifrån??? Önskar alla tävlande ett lycka till och må bäste kvinna eller man vinna.

  33. Mitt favoritresmål är Grekland. Har vart där flera ggr och det är alltid lika trevligt varje gång man är där. Är kul att upptäcka nya öar då ingen ö är den andre lik. Folket är också gästvänligt och trevligt.

    Mest gillar jag dock Kreta. Det är en stor ö som innehåller nästan allt. Den mest sensantionella ön är nog Santorini, som ju är en svart vulkanö med enorma klippor som vätter mot havet och stadshus som hänger vid stupen på ibland 300 meters höjd…

    Gillar på fb, Annica Nilsson.

  34. Bara vart på Mallis och i Grekland,
    Skulle vilja upptäcka hela Europa och med min man gå hand i hand,
    Gärna på Finnlines däck,
    Och alla bekymmer är pust väck,
    Resa är bäst på vatten,
    Men kom ihåg om det blåser håll i hatten!

  35. Hej! Svårt med favoritplatser tycker jag! På något vis blir man lite kär i varje plats man kommer till! Älskar Grekland lite extra! ! Just nu skulle vi behöva komma iväg tillsammans! Bort från städning, disk, rutiner, räkningar och läxor. Jag bara längtar bara vara tillsammans och komma ihåg varför v6i föll för varann och bara vara med våra fina pojkar utan stress <3 åh gud vad skönt det skulle vara. ? 🙂

  36. Gillat på facebook! Mitt favoritresemål i Europa är Albanien! De har otroligt vacker natur med sina grönklädda berg och massvis med vattenfall som rinner längs bergen. Stränderna är väldigt mysiga och vattnet är helt klart och blått =D! Priserna i Albanien är otroliga, vi bodde PÅ stranden, 30 meter till havet för 200 kr natten. Det var den absolut bästa resan jag någonsin gjort. Jag åker snart tillbaka!

  37. Den 16 augusti är det äntligen vår tur, efter 12 år tillsammans ska vi bli man och fru <3
    Kyrkan kommer vara fylld med den närmaste släkten och de närmaste vännerna och framme vid altaret kommer våra små barn stå med oss. Längtar så att jag håller på att spricka 🙂

    Bröllopsresan till Grekland som vi bokat till veckan därpå fick vi snöpligt boka av för 2 veckor sedan, ibland går inte allt exakt som man vill.
    Därför skulle det vara extra roligt att vinna denna resa, få överraska min blivande man, han skulle bli lika glad som jag 🙂

    Kram Suzanne

    Ps. Favoritresemålet i Europa… Måste nog säga Kreta på den, vårat första utomlandsställe med hela familjen, kommer alltid ha en extra kär o minnesvärd plats i mitt hjärta!

  38. Våra barn/ungdomar har alltid pratat om att de vill åka till Berlin
    och dit har vi aldrig åkt hela familjen så det skulle vara spännande
    om vi kunde få se denna omtalade stad tillsammans!

  39. Med massor och mer kvar av Europa att upptäcka svarar jag Italienska alpbyn Cervinia. Där står Matterhorn majestätiskt (Tobleroneberget, du vet – som gett form till tobleronechokladen!). Uppe på bergssidan lagar svenska Ulla den godaste fiskgrytan du kan tänka dig, med havskräftor dinglande ur skålen, och panacottan sen, den är kolaaktig och lite dallrande, så långt ifrån blek svensk kopia. Maten är gudomlig. Och så finns bergssidorna, där man kan vandra/springa/klättra och se så långt ögat når eller i alla fall till Schweiz. Och bäcken i dalgången som porlar. Och pizzerian på hörnet med mozarellan som smälter i munnen.

    Men. Att få resa nytt, det tror jag är det bästa. Forma nya minnen att vårda och spara och längta tillbaka till. Men tobleroneberget, majestätiskt I tell you!

  40. Åh är inte så berest. Men London älskar jag!! Vill till Italien!!
    Åh håller tummarna nu, vore en dröm för oss!

  41. Mitt favoritmål är Danmark även om jag aldrig kommer att kunna förstå deras språk! Det finns mycket att upptäcka i vårt vackra grannland och att när jag kommer dit känns det som ett land som ligger långt, långt borta…eftersom livet ÄR annorlunda i Danmark. Även om jag bor i Helsingborg så är det en stor kulturskillnad att besöka Helsingör. Gillar på FB såklart under mitt namn Jennya Johansson

  42. Min favoritplats i Europa är Catania på Sicilien… En underbar plats där jag mötte min allra första kärlek som tonåring. Den förälskelsen höll inte, men kärleken till staden och ön har jag kvar och varje gång jag är där hugger det till lite i hjärtat av sentimentala minnen.

  43. Vårt favoritresemål är St marie sur mer i Camargue i södra Frankrike. Här är en urmysig stad, fantastiska stränder, nationalpark med tjurar och flamingos och hästar. Höjdpunkten på semestern är att hyra hästar och galoppera på stranden. Vi längtar dit varje år.

  44. Helt klart Ischia, en underbar och pittoresk ö utanför Napoli i Italien. Här finns allt! : Varma källor, sandstränder, slingrande bergsvägar som tar dig till restauranger där du kan äta en varm och frasig Nutellapizza (du läste rätt! bara en sån sak) mysiga små hamnstäder med smala gränder och underbara boutiquer där du bara vill köpa allt du ser (inte så bra för reskassan) och självklart världens godaste glass! Hit skulle jag gärna åka minst en gång om året.

  45. Jag har alltid velat ta med mina kusiner till Italien. De har aldrig upplevt ett annat land än Sverige och har nog inte åkt längre norr ut än Stockholm, vilket även det är sällan. Mina kusiner som tar studenter i år och nästa respektive vill alltid höra om mina reseberättelser. Jag vill ta med dem upp för de slingrande bergvägarna på Amalfikusten, besöka riktiga katolska kyrkor (/mästerverk), köpa hem färsk pasta och buffallomozzarella från marknaden och bjuda rackarna på varsitt glas vin på strandpromenden. Åh jag vill dela med mig av min Italiendröm 🙂

  46. Jag älskar Lubeck, en mysig hansastad som har underbara restauranger och bra shopping. Hansapark ligger inte långt därifrån med massor av nöjen för hela familjen 🙂

  47. Favvoplats i europa= Alfeld i närheten av Hannover i Tyskland. Min hemstad. Jag säger fortfarande att jag åker hem när jag ska dit, fast jag har bott i Sverige i snart 30 år!

  48. Gillar på fb och skulle hemskt gärna åka från Kapellskär som ligger ett stenkast från vårt sommarhus. Åkte på dagstur därifrån senast i lördags och det är så mysigt!
    Mitt favoritresmål sommartid är klyschigt nog Sverige med sina olika pärlor (Roslagen, västkusten, Öland och Gotland för att nämna några favoriter). Det tar emot att åka utomlands när sommarnätterna är varma här och så mycket minnen och upplevelser kan skapas på ”hemmaplan”. Min förhoppning denna sommar är att hitta fler smultronställen runt hörnan.

  49. Gillar på fb
    Jag älskar verkligen Grekland. Underbar mat, härliga stränder, fantastiska människor – ja hela kitet.

  50. Gillat Finnlines på Facebook.

    Drömresan har jag nog kvar att göra, jag drömmer om att familjen först genom Tyskland köra,
    vidare ner till Toscana, Italien så sköna, där ska vi njuta av det toscanska landskapet så gröna,
    kanske vara med och plocka oliver i olivlunden, det kan bli för oss den allra mysigaste stunden,
    testa viner till maten som är bra för alla sinnen, semestern i Italien kommer att ge oss minnen.

  51. Blott en båttur från Rhodos i Grekland ligger grekernas egna smemesterö Symi, det är min hittills absoluta favoritplats i Europa! Där finns fina hotell eller lägenheter, genuin småstad med charmiga gränder och mysiga tavernor med fantastisk mat! Staden är liten men charmig, med många fiskebåtar som lägger ann vid stadens hamn, och det finns många taxibåtar ut till de närliggande badöarna där du både kan njuta av hav och land! Börjar längtan efter shopping och fest ta vid så går det flera båtar tur och retur till Rhodos!

  52. Jag måste säga att den vackraste platsen på jorden i Europa är Slapove Krke som ligger mellan Vodice och Sibenik i Kroatien. Har varit där några gånger och återvänder mer än gärna. Om jag vinner så tar jag med med mig familjen dit!

  53. I Tusen Sjöars Land där vill jag ligga på en strand
    och genom tårna sila finsk sand!

  54. Mitt absoluta favoritresmål är Berlin med dess flödande och fantastiska kulturliv men även den fantastik staden i sig!
    Något jag verkligen blev förvånad när jag kom till Berlin för fösta gången var att alla var så extremt trevliga och glada.
    Jag tycker också om det fantastiska språket som är i Tyskland.
    Det absolut bästa är att man nå Berlin på blått 3 timmar från Travemünde helt perfekt restid till en så underbar plats.

  55. Schweiz är landet som har allt för kropp och själ. God mat och smakupplevelser utöver det vanliga. Upptäcka alla underbara människor som visar allt vackert i naturen, berg som dalar. Ja berg går ju alltid att bestigas vinter som sommar. Helt underbart att få njuta och bara vara en del av naturen.

  56. Alla resor som görs tillsammans blir ett äventyr. I vissa länder lockar konfektyr. Kläder, mat och dricka, ja det finns mycket att uppleva som familj och fotoalbumen blir fulla, när vi tillsammans i bilen rulla. Vem vet det kanske blir i vatten? Ja då gäller det, håll i hatten!

  57. Jag skulle vilja ta med familjen till Paris. Har aldrig varit där, men tycker att atmosfären verkar helt magiskt. Min dotter på 6 år är också helt besatt av allt franskt efter att ha tittat på Råttatoi ett antal gånger. Tänk att få se eifeltornet live, liksom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg