Att ha tagit ännu en tur på Tivoli.

 

AT2B1736
 
AT2B1748
 
 

Och så blev det en tur till Tivoli igen igår. Hur skulle vi kunna låta bli? Omöjligt. Iallafall när vädret är oslagbart och det trots allt bara ligger en knapp halvtimme bort.

Och där är ju så vackert!

Jag får helt enkelt inte nog av Tivoli, och de andra håller med. Särskilt Buse som upphetsat tjöt jaaaa! Tivli!!!! Auka kanusell! när jag föreslog det på morgonen precis när han slagit upp ögonen.

Så det var så vi avslutade vår helg.

 
 

AT2B1757

 

AT2B1761

 

AT2B1783

 

AT2B1767

 

AT2B1764

 
 

Det är som att gå runt i en liten sagostad, inte sant?

Med alla dessa små bodar fulla med glass och sockervadd, dessa gångar som har lampor hängande som bågar över sig och alla dessa små planteringar som finns överallt – där fikonträden är träd och rosorna knytnävsstora och påfåglarna fäller ut sina stjärtar framför beundrande besökare.

Som en dröm.

Vi brukade ju åka hit redan innan Buse och då var det också en dröm, fast på ett annat sätt. Då satt vi på nåt av de små caféerna som låg på bryggor i vattnet och drack öl i solen, och jag fick med mig mannen upp i en av de mindre berg-och dalbanorna och han skrek som en liten flicka av fasa i kurvorna vilket fick mig att tjuta av skratt.

Nu är det en annorlunda dröm.

 
 

AT2B1808

 

AT2B1842

 

AT2B1814

 

AT2B1845

 

§

 

AT2B1853

 

AT2B1861

 
 

En där precis allting får ett varmt, barnsligt skimmer och ses igenom ögonen på en tvåochetthalvtåring –

färgerna blir klarare och de små karusellerna äventyr och energin tryter aldrig; det ska åkas om och om igen och från början och tillbaka och när vi står i kö och väntar på att karusellen ska stanna och låta oss gå på kramar hans arm om min hals och gör mig knäsvag av mammakärlek. För det är så mycket ren kärlek i den kramen och under min hand kan jag känna hans lilla hjärta picka av upprymdhet där inne i bröstet och hans röst går fort, fort när han berättar.

Dän! Dän ska vi auka!

Jag åker allt han vill.

 
 

AT2B1872

 

AT2B1882

 

AT2B1898

 

AT2B1895

 

AT2B1899

 

AT2B1900

 
 

Vi äter lunch (samma ställe, alltid samma ställe) och vilar balansnerven en aning; pommes fritesen kommer med vitlök och vi konstaterar att det är bra att vi alla äter för det där måste ta död på både myggor och baciller – och det är så gott! Särskilt min hamburgare som har ett tjockt lager blåmögelost under locket och är omöjlig att äta utan att spilla precis överallt, och den där glassen vi avslutar med (som har lika mycket strössel som glass) är på något sätt pricken över i:et.

En bättre söndagsaktivitet går inte att finna.

 
 

AT2B1913

 

AT2B1906

 

AT2B1958

 

AT2B1976

 

AT2B1978

 

AT2B1995

 

AT2B1986

 
 

Ja, vad säger man?

Detta är ett paradis för oss inte alls särskilt långt bort med tåg, och där flyter vår söndag bland sol och mjukglass och Busekramar i karusellkön och varje gång vi kommer därifrån är jag lättare, mjukare och tänker att det här kan jag leva på tills jag dör.

Och det kan jag nog.

 

jacka | sheinside
linne | lindex
silkesbyxor | vistamia
ballerinor | stylesnob

 
slut

25 kommentarer till “Att ha tagit ännu en tur på Tivoli.

  1. Er saga, er verklighet är så… gripande! Vet inte varför egentligen – kanske för att du är grym på ord och får en verkligen känna som att man följer med i karusellerna, i dom härliga kramarna… kanske för fotona på denna magiskt söta lilla pojk med så mycket glitter i ögonen. Plus din o mannens kärlek man anar… när ni åkt karusell förr och hur han skreket som en tös…
    Hur kan man I N T E bli som förtrollat kär i dig och din lilla familj. Blir glad av din blogg Emma! ❤️

  2. Jag älskar verkligen Tivoli. Det är barndomsminnen för mig att åka dit. Åker gärna dit nu också så klart. Håller absolut med om att det är som en sagostad. Vad heter matstället?
    Kram

  3. farmor och farfar tog alltid med oss barn till tivolit när vi var små. och när jag var sjöscout som barn, seglade vi alltid till Bakken och åkte karuseller. Det är något magiskt med båda de nöjesparkerna tycker jag.

  4. Tivoli är verkligen underbart. Och är lite avis på er för att ni bor så nära. Men ni är kloka som verkligen tar vara på det. Ha en fin måndag. Kram Annika

  5. Det ser fantastiskt ut men jag måste ändå reagera på uttrycket ”skrek som en liten flicka”. Jag har två flickor och en pojke och inte skriker de på olika sätt. Dessutom används det uttrycket för att visa på att flickor är svagare och vekar än pojkar!

    1. Jag lovar, det finns ingen icke PK baktanke med den meningen. Om du hade hört ljudet som kom ur min man hade du förstått 🙂

      1. Fast skriker verkligen små flickor annorlunda än små pojkar? Inte våra i alla fall. Däremot vet jag hur det påverkar våra tjejer när de får höra sådant! Och naturligtvis förstår jag att det inte var så du menade, jag har sett att du inte uppfostrar din pojke till ”en riktig pojk” utan till en individ :). Bara så allergisk mot det uttrycket.

  6. Åh våra pojkar älskar radiobilar, är vi någonstans där det finns radiobilar så ska det krockas. haha
    jag hae gärna åkt till Tivoli eller Liseberg eller Bakken (!) med mina pojkar men Kärleken är inte alls lika förtjust i karuseller och har svårt för när massa folk trängs till höger och vänster. Får väl se om jag får med honom på något karuselligt till sommaren. Vi har ju en snartsexåring som gärna vill men lätt blir åksjuk så det är ju lite att tänka på där med.

    Ser ut som Buse var överlycklig iaf!
    Kram

  7. Visst är Tivoli fantastiskt! Jag undrar om det finns en sa vacker, genuin nöjespakr nagon annanstans. Min familj delar tack och lov min förtjusning, och vi försöker alltid lägga in besök där till eller fran Moseldalen. Pa tal om tag; ni hade ju tur där. Idag börjar strejken tror jag. Kaos galore i Skane!

  8. Så härligt det ser ut! Ibland kan man inte låta bli att tänkA ”om vi hade lite lugnare barn” tänk vad man skulle kunna hitta på då! Fast Busen sitter nog inte alltid lugn under en vinprovning

    1. Är det bara en timme eller så så sitter han nöjt om han bara har något att pilla med, typ en bok. Men på Tivoli behöver de ju inte vara lugna :))

  9. Åhh, vilken underbar dag ni ser ut att ha haft!! Jag älskar också Tivoli och tänkte nog ta en tur dit i sommar då jag också bor hyfsat nära (Helsingborg). Har mest varit där på julmarknad men er ljuvliga dag får mig att längta dit i sommartid 🙂 Får jag fråga vad du använder för program för att redigera dina bilder, photoshop eller annat? Blir så himlans fint!!
    Kika gärna in på min inrednings- och livsstilsblogg också, http://www.mariellewinkler.devote.se
    Stor kram,
    Marielle

  10. Toppenhärligt, man är aldrig för gammal för tivoli. Eller för ung. Underbart! 🙂

  11. Jag har ett minne från en varm sommarkväll i juli när mörkret fallit och alla lampor på Tivoli tänts. Bara gubben och jag hand i hand. Det skulle jag gärna uppleva på nytt, men vi har ju en bit dit ner vi som bor uppe i Österbotten i Finland. Kul att se dina bilder iaf !

  12. Åh!

    Älskar! Lider av total karusell-skräck, men atmosfären, allt vackert där var underbart att uppleva när vi var där för ett par år sedan då vi gjorde Danmark i bil under en vecka 🙂

    J

  13. Vilken underbar dag ni haft! Fantastiskt vackert! Jag har inte varit på tivoli på säkert 25 år (ja, så gammal är jag) så det är väl dags nu… Jag och min syster ska på en road-trip till Skåne i sommar, kanske tar vi båten över till Köpenhamn.
    Kram Helén

  14. Älskar att läsa din blogg men brukar inte kommentera. Idag gör jag det. Så fin dag ni hade på tivolit. Besök mitt Göteborg och ge Buse upplevelsen av vårt underbara Liseberg. Jag kommer vara bortrest v. 28 och 31 då är ni mer än välkommen att långa vår lägenhet. Bussen till stan går utanför dörren. 3 min promenad till klipporna och vackra havet, hamninloppet till Gbg. Så välkomna, om det skulle vara er önskan. Här står tomt och ett hem mår bra av sällskap 🙂

  15. Tivoli är barndomsminnen för mig och har alltid älskat det stället men nu var det alldeles för länge sedan jag var där. Dags igen snart känner jag och ser fram emot att få uppleva det genom ögonen på en 2,5 åring

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg