Att äntligen formellt vara ägare.

 

AT2B2803

 

 

Igår blev vi formellt ägare av Drömmen.

Om jag kan förstå det ännu? Nej. Jag är fortfarande livrädd och med harhjärta, fortfarande orolig att någon ska komma och ta det ifrån oss. Men nu är allting klart och nycklarna våra, så ingen kan komma och stjäla vår dröm.

Men det kommer nog ta ett litet tag innan det sjunker in.

 
 

Drömmen.

Huset som är en gammal skola och har takhöjd så svindlande att jag var tvungen att köpa en färgspruta för att ens ha en chans att kunna måla det där utan att ta kål på mig själv fullständigt. Och den är så vacker, drömmen, så välkomnande. Redan nu. Trots att det finns så mycket att göra och trots att den är lite trött och stött i kanterna.

Ska vi kika runt lite?

 
 

AT2B2770

 
 

Den har uthus…

 
 
 

… Och lupiner vid husknutarna…

 
 

Och en blå, gigantisk dörr som jag älskar. Älskar. Inte bara för att den leder rakt in till det som ska bli vårt paradis, utan även för att den där blåa färgen är så magiskt mjuk att se på. Och stolt. Hela drömmen är stolt.

 
 

AT2B2768

 
 

Ska vi kika in lite? Bara litegrann?

 
 

AT2B2805

 
 

Ja.

Här ser ni den gamla skolsalen – det som ska bli vårt vardagsrum. Med tre fönster rakt fram och två fönster till vänster; rummet som badar i ljus och som väcker fotograferingslustan i mig som inget annat. Sånt ljus föder kreativitet, så är det bara. Och så blir jag barnsligt förtjust över hur det liksom slukar oss när vi kommer in, hur luften är precis överallt utan att ytan för den sakens skull blir ohanterbar.

 
 

AT2B2800

 
 

För att underlätta för säljarna, och eftersom vi ändå måste göra så mycket, sa vi att de inte behövde tömma huset eller städa. Så nu finns det udda möbler lite överallt, en del riktiga små skatter. Som bordet här ovan. Det ska bli soffbord, tänkte jag.

 
 

AT2B2801

 
 

Och en gammal underbar griffeltavla!

Dock är den gigantisk så den kommer inte stå kvar just där, men absolut behållas. Så mycket historia, och så kul för Buse att rita på.

 
 

AT2B1599

 
 

Och bord och stolar – sånt vi igår flyttade ut för att göra plats för att kunna börja måla. På torsdag – när jag ska dit efter att ha arbetat några timmar, och kan kavla upp ärmarna och börja.

Men ja. Detta är alltså Drömmen.

Titten fortsätter strax men först måste jag arbeta och fixa det sista med flytten av möblerna som ska med och mäta upp så att skänken jag fyndat ska få plats där jag tänkt.

Men imorgon är jag där igen och då ska ni få följa med, såklart, jag vill ha med er på hela den här resan. För det finns inga mer peppande, härliga, genuint omtänksamma kvinnor – som varit med mig på Instagram och här inne och hurrat med mig.

Tack för det. Verkligen.

Det här ska bli så häftigt.

 

slut

74 kommentarer till “Att äntligen formellt vara ägare.

  1. Skall bli så kul att följa din renovering, ser fram emot att du visar bilder, och berättar om vilka färger (gärna färgkoder som du använder) för du har så bra smak, så man vill gärna härma dig:)..
    Golvet, skall det bli vitt eller ”skurgolv”
    Sedan några år bor jag i ett gammalt torp, som jag renoverar, eller som jag ser ser, skapar..det är min målarduk.
    Nu efter två nätters arbete, funderar jag på vad jag skall göra härnäst, skall jag ta mig an min kökssoffa..
    det är livskvalitet för mig.
    än en gång, lycka till!

    1. Åååå så kul med ditt torp! Jamen visst är det en form av skapande?! Jag får SÅ mycket energi av det där!
      Golvet är såpat idag och jag hade gärna behållit det så, men det är så förstört på sina ställen (och har så stora nubb som sticker upp att det skulle vara fenomenalt dyrt att få det slipat) att jag kommer få måla det i nästan alla rum. Något rum kan nog klara sig.

  2. Underbart fint! Det är härligt att ha sommarställe. Ta en titt på blommorna igen. Jag tycker inte det ser ut som lupiner utan som Fingerborgsblommor – digitalis. De är riktigt giftiga. Så se upp när lillkillen släpps ut på ”grönbete”. Lycka till med förvandlingen av drömmen till verklighet!

  3. Helt underbart – är säker på att detta blir fantastiskt. Jag har följt din blogg en längre tid men kommenterar just aldrig. Din stil och smak är härlig och lika så hos din mamma. Dessa bilder har gett mig inspiration i mitt hem. Tusen tack för att du delar med dig. Har man lite idétorka då får man titta in hos dig. Lycka till !

  4. Tjohoooo
    Det här kommer jag följa med glädje och spänning. Huset är underbart och en riktig dröm. Innerst inne hoppas jag det ger mig mod att våga samma sak. Detta kommer bli en så bra resa så det finns inte ord. Lycka till

  5. LJUSET! Jag håller med dig, ljuset är underbart och det är nära att jag packar min fotoväska och kommer hem till dig och klickar bilder hela dagen lång 😉 Hoppas att ni kommer att trivas fantastiskt bra med er gamla skola, den ser verkligen helt fantastisk ut så jag kan inte tänka mig något annat, särskilt inte med den känsla för färg och form som du innehar!
    Kram och lycka till! /Jenny

  6. Kommer bli så vackert!!!!
    Jag har förresten en gammal skolbänk att sälja! Men jag har målat den vit. Finns på Blocket! 😀

  7. Underbart!!! Så himla fint! Vill också så gärna bo i en gammal skola!! Men själv har jag nyligen hittat min dröm! Bor i mina föräldrars ”gamla” hus i Ljunghusen, huset är inte så spännande, men Ljunghusen är bara SÅ underbart! (är uppvuxen här)!en ynnest att få bo mitt i naturen!! Stor kram Lisa S

  8. En riktig dröm! Önskar Er stor lycka i det huset. Som klippt och skuret för Er. Är Ni ff kvar härnere i Skåne? Ska bli spännande att få följa Och Dina skåp, Emma, som de kommer att passa….. kram

  9. Jag önskar att jag hade hälften av din förmåga att uttrycka dig.
    Vilka texter du skriver!

  10. Men jisses vilket hus 🙂 Fantastiskt vackert! Å alla möbler de lämnade kvar…kommer bli så fint det där 🙂
    Finns det ngt kök i huset?
    Kramar Åsa

  11. Grattis till drömmen! Jag hittade din blogg när jag satt och sökte inredningsinspiration till huset vi köpt och väntade i vad som kändes som en evighet att få tillgång till. Jag har älskat bloggen sedan dess men nu när ni köpt sommarstugan känns det om möjligt ännu roligare att gå in och läsa. Ska bli jätte spännande att följa hur ni renoverar denna fantastiska lila idyll. Tack för att du ger indpiration!

  12. Åh ser så härligt ut! Vilken atelje för skapande uthuset kan bli, eller så har ni andra planer för det. Men åh så spännande att få följa med på er resa!

  13. Men åh jag dör! Vilken DRÖM!! 🙂 Vilket fantastiskt sommarhus ni fått tag på! Och det hade inte kunnat hamnat i bättre händer! Du/ni är så grymt duktiga så tänk bara med erat trollspö!! Jag jag dör! Och vilka fynd de lämnat kvar! Helt fantastiskt alltihopa!

  14. Åhh vilken fin drömstuga! Spännande att hänga med bakom skärmen!

    Dina ord / texter i dina blogg inlägg, fångar en som om man läste värsta bästa boken mellan varven. Gillar starkt, här kan man dyka in och bara läsa runt när man behöver en lugn njutbar kaffestund.

  15. Åååååå man vill ju bara flytta in där och nu med en gång… längtar så tills man får ett eget litet hus. Men nu vill man bara se mer av va som gömmer sig där inne. O man vill nästan att du ska få klart ALLT imorn så man kan sitta o beundra hur fint ni får de.. Men allt har sin tid hehe

  16. Har följt din blogg länge, men första gången jag kommenterar. Älskar din dröm! Jag gick och köpte kalklitir efter att du och banditen lovordat den så. Du har inte tänkt måla med det i drömmen?

    1. Joooo ingen dröm utan Kalklitir :))) Men eftersom Kslklitir ska penslas och min rygg är sisådär (och det är 3,5 meter till tak, hua) så kommer inte de största rummen målas med det. Men en vägg i sovrummet, Buses rum och kontoret kommer få Kalklitir 🙂

  17. WOW!!! Vilken resa ni har framför er, lyckans OSS som får följa med! Drömmen är redan här, nu. Men vänta vi bara….

    Lycka till, till er!
    Kram

  18. Följer din blogg varje dag. Jag får så mycket inspiration från dig. Är så glad för eran skull, att få en dröm o vilken dröm, helt underbar, tack för att vi får följa med i erat liv o dröm ser framimot detta. Kram Chatarina

  19. Åh nej vilken paradis du hittat!! <3 det blir så roligt att följa er renovering o allt trevligt Ni hittar på där att laga i skick!

  20. Underbart! Det är så roligt att följa det här projektet. Vill bara i all välmening påpeka att lupinerna inte är sådana. Det är fingerborgsblomma, digitalis. Så vackra men giftiga, håll Buse borta. 🙂

  21. Åh så fint. När mina barn var små hade vi ett rött torp, vilka härliga somrar och vintrar med för den delen, vi hade där. Härligt för en liten Buse att få uppleva. Mina killar är närmare 30 idag, men pratar fortfarande om ”torpet”. När dom var tonåringar och inte tyckte det var kul ” att sitta ute i skogen” så sålde vi tyvärr det. Det ångrar jag än idag. Vi borde kanske satsa på ett igen, hoppas ju på barnbarn om nått år…

  22. Jisses vilket vackert drömställe ni hittat. Det är en dröm nu och jag kan nästan redan fantisera ihop om hur fint det kommer bli efter ditt skapande, och vilka fynd som följde med!! Underbart!

  23. Åhh! Det ser underbart ut. Höga fönster och stora rum. Ska bli jättekul att hänga med och se hur ni förvandlar huset.

    Ha en fin dag

    Åsa

  24. Men herre gud så vackert! Helt ögonbedövande 🙂 Så ovanligt med en gammal skola också. Med din kreativitet kommer det bli fantastiskt. Det är jag övertygad om!

  25. Men va härligt Emma!
    Kan tänka mig att Drömmen kommer att bli ännu mer drömsk när du fått sätta tänderna i den. Ska bli spännande att få följa med på den här resan. 🙂

    Kram och tack för den underbaraste av bloggar.

  26. Såå fint! Vilken känsla att ha fått nycklarna och känna att drömmen är på riktigt. Ska bli spännande att följa med i hur det så småningom kommer se ut bakom den blåa gigantiska dörren. Tack för att du delar med dig och inspirerar!

  27. Vilket underbart hus! 🙂 Tänkte att det nog varit skola eller missionshus med den takhöjden ;). Vill inte vara näsvis men blommorna är fingerborgsblommor (digitalis på latin), underbart vackra dock och riktiga mormorsväxter :). Inte så nyttiga att äta men får de vara ifred eller om man har handskar på sig när man plockar buketter går det bra. Hoppas ni får en fin sommar! 🙂

  28. Spännande! Vart ligger det? Mitt ute i skogen? 🙂
    Tror det blir superfint! Härligt med så stora fönster och fina golv! 🙂
    Vi får ju våra nycklar på fredag – ska bli så härligt att flytta!! Och ha ”sitt” eget paradis 😀

  29. Detta är ju ett helt fantastiskt ställe och underbart Emma att vi får vara med och kika!
    Grattis till detta härliga hus och det kommer ju att bli så fint när du får göra ditt!

    Kramar
    Adela

  30. Detta är ju som ”sommar med ernst” fast miljoner gånger bättre!! (Kanske bara jag som tycker att han spårat ut;)….) jättekul att få se alla gamla möbler och skatter, hoppas du fortsätter visa dem! Stort grattis till er dröm!

  31. Ååååhhh …det är ju alldeles fantastiskt uuuuunderbart. Grattis till er som funnit denna dröm med sin charm, sitt ljus, sin rymd och alla sina skatter.

  32. Hej! Jag vet precis vilket hus det är som ni har köpt. Brukade åka till Mjälen och bada ofra ofta som barn och mina föräldrar körde förbi ”ert” hus. Mamma som är lärare berättade för oss att ”detta huset har varit en skola” och det tyckte jag var spännande! Jag kommer ursprungligen ifrån Ljungby men bor i Limhamn. Har en son som heter Sixten och som är i busens ålder. Brukar läsa din blogg och tycker att det är super. Mycket inspiration och tips! Tack för en bra blogg och ha en skön sommar. Vem vet…kanske ses vi på Roddy´s eller i Mjälen. I så fall lovar jag att komma fram och hälsa. Lycka till med huset. Det ska bli skoj att följa den resan.

  33. Nämen Grattis! Och välkommen till byn!
    För om jag inte är helt ute och cyklar så har du köpt hus i samma by som mamma och pappa!!:)
    Väldigt fint hus det där!! Och fina omgivningar

  34. Underbart vackert och med historier om att vilja lära sig, att vilja gå hem, att vara uttråkad, att vara nyfiken. Tänk på alla små huvuden som har varit där med kunskap som ändamål. Bara DET är helt fantastiskt. Som alltid, underbara bilder, text som man bara njuter av och en mysig blogg med riktig feel-good känsla, that is you <3

  35. Hej!! Vilken underbar dröm, ser underbart ut!! Ska bli så kul att se vad ni planerar att göra! 🙂 vill bara säga en sak, som någon kanske redan uppmärksammat och sagt till dig, men det är inte lupiner du har vid husväggen, det är fingeborgsblomma, digitalis..så håll busen från de blommorna. Vackra, men giftiga. 🙂 lycka till med drömmen!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg