Att ha ett kemilabb hemma.

 

AT2B3373
 
 

Vad är detta? kan man undra.

Jo förstår ni, det där är stålull i vinäger. Tydligen ska stålullen lösas upp och så blir hela gojset ett slags bets som gör trä sådär härligt silvergrått, som om det stått ute ni vet, och det är precis vad jag vill ha till soffbordet.

Så nu står det och gottar till sig inne i ett skåp (jag tror i vanlig ordning att det ska sprängas, får nog prata med nån om det där) med stängd dörr, och efter ett dygn eller så ska det vara färdigt.

Om det funkar? Ännu oklart.

Återkommer om detta.

 

slut

15 kommentarer till “Att ha ett kemilabb hemma.

  1. Helt klart värt ett försök.
    Jag ska gå loss med lite Annie Sloan hittade en butik i Simrishamn som sålde.
    Passar mig att bara måla, inte en massa förarbete nä, snabbt ska det gå.
    Spännande att få följa med på förvandlingen av sommarhuset.
    Kram

  2. Nej sprängas kommer det inte göra. Jag lovar! Vi har gjort experiment med stålull och vatten i skolan med eleverna för att visa hur rost uppstår. Fort gick det visserligen, men det blev alldeles brunorange och ganska sörjigt. Ska bli spännande att se om vinägern gör någon skillnad. Uppgradering av experiment i NO till hösten tror jag minsann.

    Kram!

  3. Har precis hittat hit, en vän tipsade om din blogg.
    Jag blir helt lycklig av dina vackra texter och otroliga bilder, vilken inspiration du är. Ska roa med mig att gå tillbaka och läsa medan sitter här i soffan med en bebis sovandes på mig.
    Här har du precis just nu fått ännu en trogen läsare!
    Kram Annika

  4. Men va kul detta lät! Det här måste jag se resultatet av. Jag har ju ett soffbord där hemma som inte blev riktigt så bra som jag ville och detta låter som ett riktigt bra sätt att få det så som jag vill ha! Kul!

  5. Har gjort det hemma på vårt egensnickrade soffbord!
    Dock penslade vid det med te-vatten innan, det skulle tydligen dra ut det gråa senare. Blev nöjda med kulören (tips dock är att göra det utomhus, för fy sjutton vad det luktade vidrigt inne sen, i flera dagar!)
    Risken finns dock om en låter något fuktigt stå senare på bordet att färgen försvinner.. Lite tråkigt, men det har iofs gett vårt bord lite charm, det ser använt ut!

    Ska bli spännande att se resultatet, är helt hooked på er renovering av Drömmen 🙂

  6. Har jag aldrig hört talas om, ska bli spännande att följa då jag har bevarat en av husets originaldörrar och också gjort till bord. Den behandlingen hade passat perfekt på min dörr.
    Kram Jess / Style de Vie

  7. Stålull och vinäger, det låter som en synnerligen intressant blandning och jag ser fram emot att höra hur resultatet blev. Dessutom vill jag passa på att tacka för den urtjusiga badrock från Beach House som anlände till en paketutdelare nära mig häromdagen och som nu på ett synnerligen angenämt skyler mig i tid och otid. 😉

  8. Ååh. De gamla metoderna är bland de bästa, enkla och genialiska, och just hemmagjort bets kostar ju knappt någonting! Jag testade samma metod på ett hörnskåp i vintras, och killen jag köpte målfärg av sa att färgen är olika beroende på träslag. Jag hade vinäger och gamla rostiga spikar och testade också med stålull. Om jag minns rätt så blir furu lite rödaktigt och något annat träslag skulle bli mera åt svart. Jag drog på några varv med schellack sen och det igen fick färgen att bli mera brun, från att vara lätt rödbrunaktig efter betsen. Lönar sig att testa, och låter intressant det där med tevatten som någon pratade om. Spännande att vänta och se hur det blir, otåligheten när den är som värst. 🙂

  9. Det där har jag aldrig hört talas om. Ska bli spännande att se resultatet! Vi byggde ett matbord och lät det stå ute i två år för att det skulle få rätt patina!!! Du hajar mitt tålamod!!!

    Kram Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg