Att ha grannar.

 

AT2B2975
 
 

Vi har de finaste av grannar här.

Husen ligger inte så nära att de syns, men då och då kommer de förbi – dessa grannar bestående av äldre, tysta män som bor i sina föräldrahem och har levt här i generationer. Män som arbetar i skogen och kommer på cykel och ibland ställer den mot grindstolpen och stannar för att prata.

Och jag bjuder in, frågar om de vill se vad vi har gjort. Med fladder i magen, en liten klump av oro. Det här är ju en kär byggnad för alla här ute, deras fäder gick i skola här en gång i tiden och därefter har den ägts av föreningen. En förening som består av just dessa grannar. Så jag är lite rädd, att de ska tycka att jag har förstört något. Inte respekterat huset, eller gjort något så långt ifrån vad de hade velat.

Så grannen kommer in, tar emot en kopp kaffe och går sen tyst genom rummen med mig. Stannar då och då, stryker med en hand över väggen, tittar upp i taket. Och jag står bredvid, försöker tyda stenansiktet, letar efter spår av vad han tycker.

När visningen är över och vi står på ovanvåningen redo att gå ner igen säger han

det här har du gjort riktigt bra.

Och jag vet att det nog är det bästa betyg vi kunde få.

 

slut

17 kommentarer till “Att ha grannar.

    1. Jooo, men det är ju fortfarande nervigt att komma in och förvandla något de tycker så mycket om 🙂 Så det var en enorm lättnad att de är så glada.

  1. Jag förstår precis vad du menar då huset har betytt så mycket för många! UNDERBART betyg av grannen !!!

  2. Jag tror nog att de är glada att du tar hand om huset och inte bara ersätta allt med nytt. Du bevarar och förändrar med kärlek.
    Kram

  3. Oooo vad härligt, jag blev alldeles tårögd när jag läste detta inlägg. Varför? Jo…..för att jag tydlig kan se mannen framför mig, förundrat och eftertänksamt se sig omkring….minnena snurrar i huvudet…. för att sedan nöjt och imponerat konstatera att du gjort det bra. Grattis, duktiga du! Kram, Helén

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg