Att älska helgerna.

 
 
AT2B2794
 
 
 

Jag får bannemig inte nog av helger.

Dessa timmar som på fredagen känns ändlösa – två dagar att göra precis vad vi vill. Tillsammans. Som att äta sen frukost, bada badkar mitt på dagen, gå på bio, åka onnie, ta sovmorgon. Eller åka in till stan för att återigen gå på bio eftersom det var så himla uppskattat förra gången, och varför då inte göra det igen?

 
 
 

AT2B2759

 
 
 

Då kan man ju passa på att äta bakad potatis med skagenröra till lunch. Något som både jag och Buse slukar utan att blinka. Och så kan man sitta inne i värmen och kika ut på alla människor som promenerar förbi ute på gatan, och fundera på vart de är på väg.

 
 
 

AT2B2768

 
 
 

Man kan gå i butiker och köpa sig sånt som är tråkigt men som behövs. Som varma strumpor, till exempel, eller linnen.

 
 
 

AT2B2769

 
 

AT2B2779

 
 

AT2B2791

 
 
 

Man kan inspektera biografen och fråga ungefär hundra gånger var Pettson & Findus är. Så kan man beställa de där varma chipsen som ger en sår i gommen men ändå inte går att låta bli, och så kan man sitta på en liten plastkudde och se en film i en jättelång en-och-en-halv-timme utan att protestera och istället bara njuta av upplevelsen och värmen och doften av popcorn som finns precis överallt i salongen.

 
 
 

AT2B2767

 
 
 

Och sen kan man åka hem, pepp som tusan över dagen, och landa hemma i en liten belåten hög bland soffkuddar och långbenta flickor och lyssna på hur hösten pågår utanför utan att det gör ett endaste dugg –

för man är inne och brasan sprakar och man har haft en dag av äventyr utan att egentligen göra någonting särskilt alls.

 
 

slut

11 kommentarer till “Att älska helgerna.

  1. Helger är lövely! Jag och barnen är dessutom ledig måndag med, studiedag på föris så det är extra göttigt denna långhelg =)

    Ha så mysigt, älskar dina bilder!
    Kram Catta

  2. Låter fullkomligt underbart! Åh du har ”skorna” ser jag( jag nästan gissade det hi hi) Jag tycker kilklacken är aaaaaningens hög, för mej som är ovan vid klack, men jag vänjer mig nog, ja för de är ljuvligt sköna. Kram fina

  3. Ah bio! Vara barn är sa stora nu, och det märks även pa var biokonsumtion. Förr var just söndagar hos oss en riktig biodag; ibland gick vi pa olika filmer samtidigt da nagot av barnen alltid hade kompisar med. Da de blev äldre handlade det mest om ”transporten” till och fran, och sag vi oftast en annan ”vuxenfilm” (oj, det later lite porrigt det där. Alltsa vuxenfilm som INTE Pettson & Findus eller Disney). Njut av Buse och bio!

  4. Visst är helgerna fantastiska! Jag undrar över en sak: skelar Buse? Jag tycker det ser ut så på bilderna. Inget ont alls. Jag gjorde det själv som barn och fick bära en lapp över ena ögat för att bli starkare i det andra. Jag är så oerhört tacksam för att mina föräldrar tog tag i det, det är ju gansla jobbigt som äldre.

    1. Nope, han är undersökt 🙂 Det är bara en synvilla tydligen som beror på för mycket hud i vrån nu innan näsbenet vuxit ut.

  5. Åh så mysigt det låter! Och de där varma chipsen är farligt goda. Nu har jag och mannen precis bestämt att det blir bio i veckan, Gone girl, och jag längtar:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg