Att ha hem-till-Småland-dagen!

 

 

AT2B4239
 
 
 

Så tar vi oss till Småland idag, Buse och jag.

För att tända kaminen, baka och värma upp huset tills att mannen kommer imorgon för att ha helg i Drömmen. Och den här helgen ska de där fönsterna målas, så är det bara. Hur tråkigt det än må vara att måla fönster så går det helt enkelt inte med aprikosa innerfönster.

Och murstocken skulle behöva en omgång till, men den får mannen ta när jag inte är på plats. Den färgen är lite mindre preggo-anpassad.

 
 
 

AT2B6061

 
 

AT2B6058

 
 

AT2B6053

 
 
 

Såhär är det pyntat nu, som ni vet.

En hel del har fått komma fram, men långt ifrån allt. Julgranen är ju det som jag tycker är absolut härligast – fast det får ju vänta, tyvärr. Själv skulle jag gärna ha en gran inne från och med första december om det bra hängde på mig. Fast då hinner den ju se ganska sorgsen ut när det väl är dags för julafton och det är såklart lite trist att ha en alldeles hängig dundergran stående när det är dags för tomten.

 
 
 

AT2B6205

 
 

AT2B6207

 
 
 

De här julgranskulorna är nya för i år!

Så himla, himla vackra i sina pudriga färger och i större modell. De hittade jag här, och jag tror att dom kommer att se fantastiska ut tillsammans i granen. De är som sagt modell större så de kommer att fylla ut den stora granen perfekt, och några kommer jag att ha hängande i fönstret tänkte jag eller liggande som dekoration. Jag är verkligen tokig i julgranspynt och har samlat ihop en imponerande arsenal under de senaste åtta, nio åren. Men tyvärr så går ju många i golvet eller andra öden till mötes varje år.

Men! Torsdag och efter att ha arbetat klart tar jag vår lilla Buse, packar bilen och kör mot Småland. Drömmen har aldrig varit så efterlängtad.

 
 

slut

19 kommentarer till “Att ha hem-till-Småland-dagen!

  1. Ååååh, må bare si det, det er alltid en sånn fryd å komme på jobb, slå på pcn og lese bloggen din. Som jeg sagt før, du er så duktig på å skrive og bildene er bare så magiske. mjuka, herlige bilder!

    kos dere masse på Drømmen! længtar selv etter å få pynte huset mitt!

    klemmer

  2. Vet du vad jag längtar efter…? En bildkavalkad med en pyntad drömmen!I år har jag inte alls hittat det där pyntsuget men dina bilder gör att det sakta men säkert väcks till liv. Ha nu en riktigt mysig helg ♡

  3. Morrn Emma, nu har ju jag lite dålig koll på vad för typ av murstock ni har, men jag målade vår putsade stock med vanlig vattenbaserad väggfärg (takfärg går också bra, bara den ”andas”) vilket har fungerat ypperligt och som mig veterligen skall vara ofarligt. Om du nu skulle få panik och bara måste skrida till verket innan det att mannen kommer till skott 🙂 Kram

  4. Du kan kopa en gran som ar i kruka – en levande gran – som ar mest popularast i England. Den aker in redan imorgon till advent, och den overlever inomhus en manad och sedan planteras den ut i en storre kruka i tradgarden. En gran ar for livet inte bara julen!

  5. Underbara bilder! Jag har också börjat alldeles för tidigt enl vissa hi hi, men nu är det lovligt. Jag undrar hur lutande huset har det med julen, blir det pyntat eller satsar ni allt på drömmen i år? Ha en fin helg, ser fram emot dina ljuvliga bilder. Kramar

    1. Eftersom vi kommer att fira hela julen i Drömmen (typ 2,5 vecka) och alla helger mer eller mindre fram tills dess, så koncentrerar vi oss nog på Drömmen mest. Lite pynt hemma, men det mesta får absolut följa med upp.
      Kram

  6. Ljuvligt! Dina bilder är som reklam för självaste julen ☺️! En liten detaljfråga: jag tänkte precis beställa några av de vackra kulorna, men blev tveksam i sista sekund. Tänker att de kanske är så tunga att de tynger ner grenarna i granen?
    Kram Maria

    1. Köpte dessa fantastiska kulor i vitt och fick hem dem härom dagen. Om jag säger så här: No chance in hell, att de kan hänga i en ”normal-takhöjd-gran” typ 240 max. Men för mig gör det inget, de hamnar på annan plats!;)
      Emma ska ju ha en något större gran, vad jag förstår, men jag är ändå tveksam.
      Lycka till iaf.:)

        1. Hmm…. ja, kanske har du rätt. Hursomhelst är de värda att införskaffa iaf. Vi får se när det beger sig om några (någon) vecka. En kungsgran blir det nog i vilket fall i år… (brukar traditionsenligt stjäla en i skogen på landet annars…) Fårse om jag fixar julenbutan den adrenalinkicken…. svärmor firar hos oss i år;)

  7. Om du gillar lavendel vill jag tipsa om att baka lavendelskorpor! Såå gott med en kopp te och perfekt när sommarlängtan slår till(vilket för mig är i princip hela nov-mars, bara en liten paus i december då det är jullängtan istället).
    Ska precis lasta in en plåt i ugnen och sen kommer hela huset dofta lavendel!:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg